Yerleşme kanaması ne kadar sürer?

duygusuzm

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
1.251
5
316
Merhabalar hanımlar,
Son adet tarihim 17 marttaydı. Adetlerim çok düzenli değildir her seferinde 2 ile 10 gün gecikme arasında oynar. Bebek düşündüğümüz için yumurtlama tarihim olabileceğini düşündüğümüz tarihlerde denedik. 7-8 gündür göğüslerimde sızlama sol kasığımda batma oluyordu. Fakat 9 nisanda kahverengi lekelenmem oldu o günden beri de azar azar kahverengi veya pembe akıntım oluyor. Bugün ise iki kere ped değiştirdim fakat adet gibi değil çok sıvı sanki pembe-kırmızı bir su akıyor gibi... ilk günler yerleşme kanaması olabilir sanmıştım fakat su an ne olduğunu anlayamadım. Beklenen adet tarihim ise ayın 20 sinden sonraydı.
Umarım bir fikir verebilen olur.

Bu arada hepsini tanıdığım bir doktora da anlattım istersen gel ultrason ile bakalım dedi ama dışarı çıkmak istememiştim su an gitsem de bir şey görünmeyecek kadar erken

Normalde yerleşme kanaması 2-3 gün sürer. İlk gebe olduğumu öğrendiğimde sizin gibi geçmeyen lekelenmeler vardı. Doktor ilk 1 ay yerleşmeden kaynaklı olabileceğini söylemişti fakat sonrasında düşük riskim olduğu anlaşıldı vs vs. Size tavsiyem lütfen ilk muayenenizi aksatmayın. Eğer ki böyle bir riskiniz varsa(inşaAllah herşey normaldir) progestan başlar doktorunuz. İçinizde de şüphe kalmaz. Evet dışarı ortam riskli. Lakin ilk kontroller çok önemli. Mümkün olduğunca da ayaklarınızı az yükseğe kaldırarak dinlenin

cevabiniz icin çok teşekkür ederim. Hiç ağrım yok. Gebelik var mi onu da bilmiyorum tabi ki bu kadar erken ve böyle Regl olmaz diye tahmin yürüttüm sadece
Peki kan tahlilinde çıkar mi gebelik varsa yarın sabah hemen yaptırsam sonrasında da tahlilimle doktora gitsem

Kan da çıkıyor yumurtlamadan 1 hafta 10 gün kadar geçince. Zaten betahcg belli seviyeye gelmeden kese görünmez. Ama düzenli betahcg kontrol edilir. Dış gebelik olup olmama ihtimaline karşı canım. Sen bi bak emin ol. Ona göre de ilaç başlarsın doktora sorup

sağlık ocağında kan testleri yapılıyor, istersen orda yaptır varsa aksatma, bence yoksa da aksatma. ciddi bir şey olabilir kanama.

Hepinize teşekkür ederim
Test yaptırdım ama yanlış alarmmış sanırım bu planlama vücudumu şaşırttı ve 10 gün erken geldi reglim
Bir sonraki ay neler olacak bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…