Evet dudağının kenarında kızarıklık vardı neden acaba demiştim ama yogurt yedirdiğimde kakası normaldi ve baya oldu yedirdiğim olabilir yaa doktor kontrolünde bi söyleyim ben teşekkür ederimInek sütu alerjisi olabilirmi acaba bende 5-6 aylıkken farketmistim kaka yesil ve sümüksü olmustu ayni zamanda uykusuzluk huzursuzluk iştahsizlik da oluyor bu alerjide yogurt yedirdiginizde agız çevresinde gecici kızarıklık da oluyomu???
Ve inek sütu alerjisinde bebektr yanakta ozellikle egzama da oluyo bi araßtırın derim geçmis olsunn
Evet iyice anlatın ben çok araştırdım bütün belirtileri yaşadık çünkü ve drlar digerlerini hıc onemsemedi ama kakamız yeşil ve farklıydi dediğimde tamamm süt alerjisi dediler en kısa zamanda gidin dra derim egersüt alerjisiyse ek gıdayada ona göre başlarsınız tekrar gecmis olsunnEvet dudağının kenarında kızarıklık vardı neden acaba demiştim ama yogurt yedirdiğimde kakası normaldi ve baya oldu yedirdiğim olabilir yaa doktor kontrolünde bi söyleyim ben teşekkür ederim
Canım bebeğin üşütmüş o yüzden kakası yeşil benimde öyleydi doktora götürdüm doktor üşütmüş dedi.Merhaba bebeğim 5bucuk aylık dün gece hiç uyumadı neredeyse huysuzdu emmek bile istemedi sabah keyifliydi uyudu güldü oynadı falan ama sürekli bağırıyor anlamadım neden bağırıyor ateşi yok 37 ölçtüm ama kakası yeşil sabah öyle değildi şimdi açtım altını yeşildii iki numara mamaya geçtim ondanmı acaba hipp kullanıyorum aynı zamanda emziriyorum katı gıdalara geçmedim henüz sadece geçen hafta yogurt denemiştim ikikaşık sevdi tuzsuz lor vermiştim sabahta ufacık yutmadı diliyle cıkardı hastamıdır acaba diye endişe ettim uyumuyoo resmeen eli sürekli Ağzında mırıl mırıl bşşeyler söylüyor diş desem baktım görünürde bşşe yok valla anlamadım normalmidir?
Benim kızımda da olmuştu büyüklerim bebek üşüdüğü zaman ve hasta olacağı zaman kaka yeşil olurmuşMerhaba bebeğim 5bucuk aylık dün gece hiç uyumadı neredeyse huysuzdu emmek bile istemedi sabah keyifliydi uyudu güldü oynadı falan ama sürekli bağırıyor anlamadım neden bağırıyor ateşi yok 37 ölçtüm ama kakası yeşil sabah öyle değildi şimdi açtım altını yeşildii iki numara mamaya geçtim ondanmı acaba hipp kullanıyorum aynı zamanda emziriyorum katı gıdalara geçmedim henüz sadece geçen hafta yogurt denemiştim ikikaşık sevdi tuzsuz lor vermiştim sabahta ufacık yutmadı diliyle cıkardı hastamıdır acaba diye endişe ettim uyumuyoo resmeen eli sürekli Ağzında mırıl mırıl bşşeyler söylüyor diş desem baktım görünürde bşşe yok valla anlamadım normalmidir?
Peki sizin alerjiniz geçtimi 1 yaşindan sonra nasil bi yol izlediniz ?? Bizimde süt alejimiz var 2 yaşindayız zor günler oluyo bazen özenio cikolata azcık verdigimizde vücudunda yaralarimiz çikiyoSüt alerjisi olabilir. Biz de bir yaşına kadar yaşadık. Onun belirtilerinden biri. Çocuk gastroenteroloji bölümüne giderseniz daha net olur.
Çok şükür geçti bizim. Belirtiler kaybolunca yasakları yavaş yavaş açtı doktorumuz. 14.ayda her şey serbest hale geldi. Ama çok dikkat ettik. Ekmek dahi alırken sorduk içinde süt ürünü var mı diye. Et süt yumurta süt ürünleri yasaktı oğluma da bana da emzirdiğim için... Üniversite hastanesine gittik profesöre. Doktorumuz genelde bir yaşında en geç de 3yaşında biter demişti. Biliyorum bu süreç çok çok zor hele ki istekler başlayınca daha zor olsa gerek. Ama bir şekilde ikna edip vermemeye çalışın. Gerekirse evde siz yasak olmayan şeylerle kek, pasta vs yapıp hazırmış gibi paketleyin malum market ürünleri daha cazip çocuklar için. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede sizin de sonlanır alerji. Son olarak nerede devam ediyorsunuz bilmiyorum kontrollere ama çocuk doktoru değil de çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmenizi öneririm. Soracağınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Peki sizin alerjiniz geçtimi 1 yaşindan sonra nasil bi yol izlediniz ?? Bizimde süt alejimiz var 2 yaşindayız zor günler oluyo bazen özenio cikolata azcık verdigimizde vücudunda yaralarimiz çikiyo(
@abzeck dr a göturdünüzmü peki
Cok tesekkür ederim cevabiniz icin biz de cocuk alerjisi icin bulundugum yere alerji uani gelmisti ona gittik ancak bize belki gecmeyebilir cildi bile cok fazla tepki verio dediÇok şükür geçti bizim. Belirtiler kaybolunca yasakları yavaş yavaş açtı doktorumuz. 14.ayda her şey serbest hale geldi. Ama çok dikkat ettik. Ekmek dahi alırken sorduk içinde süt ürünü var mı diye. Et süt yumurta süt ürünleri yasaktı oğluma da bana da emzirdiğim için... Üniversite hastanesine gittik profesöre. Doktorumuz genelde bir yaşında en geç de 3yaşında biter demişti. Biliyorum bu süreç çok çok zor hele ki istekler başlayınca daha zor olsa gerek. Ama bir şekilde ikna edip vermemeye çalışın. Gerekirse evde siz yasak olmayan şeylerle kek, pasta vs yapıp hazırmış gibi paketleyin malum market ürünleri daha cazip çocuklar için. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede sizin de sonlanır alerji. Son olarak nerede devam ediyorsunuz bilmiyorum kontrollere ama çocuk doktoru değil de çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmenizi öneririm. Soracağınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Birde biz 18 aylikken dr a anlatabildiksüt alerjimiz oldugunu ben tabi dokundugu icin süt ürunleri vermedim ama drlar malesef egxama bu gecer sut alerjisi degil falan kaç dr a gittiysem geçistirdiler o yüzdende geç kaldık tedavisi içinÇok şükür geçti bizim. Belirtiler kaybolunca yasakları yavaş yavaş açtı doktorumuz. 14.ayda her şey serbest hale geldi. Ama çok dikkat ettik. Ekmek dahi alırken sorduk içinde süt ürünü var mı diye. Et süt yumurta süt ürünleri yasaktı oğluma da bana da emzirdiğim için... Üniversite hastanesine gittik profesöre. Doktorumuz genelde bir yaşında en geç de 3yaşında biter demişti. Biliyorum bu süreç çok çok zor hele ki istekler başlayınca daha zor olsa gerek. Ama bir şekilde ikna edip vermemeye çalışın. Gerekirse evde siz yasak olmayan şeylerle kek, pasta vs yapıp hazırmış gibi paketleyin malum market ürünleri daha cazip çocuklar için. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede sizin de sonlanır alerji. Son olarak nerede devam ediyorsunuz bilmiyorum kontrollere ama çocuk doktoru değil de çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmenizi öneririm. Soracağınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Mamayı biz de veremedik çok acı bir tadı var haklı çocuklar kabul etmemekte. Doktor da ısrar etmeyin dedi. İki farklı mama denemiştik raporlu, hatırlayamadım diğerinin adını. Biz de ilk önce çocuk doktoruna götürdük. Hatta defalarca gittik ne bu diye. O da anlayamadı. Her bezini açtığımda kan görüyordum. Bizdeki belirti buydu. En son kendi yönlendirdi sağolsun. Ayda bir kontrole gittik. Bazı aylar yasakladıklarını açtı doktor denemek amaçlı. Eğer sorun yoksa devam ettik sorun varsa tekrar yasaklandı. Kırmızı et, tavuk, süt, tüm süt ürünleri, yumurta hatta bir ara susamdan süphelendim söyledim susam tahin vs kestik. Sizin çok iyi gözlemlemeniz gerekiyor. Benim iki listem vardı. Biri yemek listesi diğeri kan görme listesi. Kan gördüğüm günler ne yedirmişim takip ediyordum başka nelere alerjisi var bunların dışında diye. Git gide azaldı görme sıklığım ve bitti çok şükür. Ben tekrar söylüyorum ama bence gerçekten asıl uzmanına gidin. Biz ilçede oturuyoruz 110km üniversite hastanesi bize ama geçecek bu günler kolay olmasa da... Sebze yediriyordum sadece o da yediği kadar ve meyve. Ama bunlarda bile takipteydik belki sizin de başka alerjiler vardır. Test mi yapıldı. Bizim test yapılmadı bir yaş öncesi test doğru sonuç veremezmiş diye. Eğer testse tamam ama değilse deneme yanılmayla öğreniliyor.Birde biz 18 aylikken dr a anlatabildiksüt alerjimiz oldugunu ben tabi dokundugu icin süt ürunleri vermedim ama drlar malesef egxama bu gecer sut alerjisi degil falan kaç dr a gittiysem geçistirdiler o yüzdende geç kaldık tedavisi için
Ama o mama pregomin as 1 hafta içse gelişiminde farkwdiorum sacları falan hafidten gürlesio ama cok aģlıo dayanamıorm iste öyle bi sorunumuzda var siz süt ürunleri vermezken ne yedirdiniz çocuhunuza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?