merhabalar.
şu an giresun da oturmaktayım.
yeşil soğan sadece büyük marketlerde bulunuyor.
mahallede manavlarda yok
resmen altın gibi bişey oldu bizim için
çok alıp dolaba koysam bozulur gider.
büyük marketler de bana uzak..
bunun bir püf noktası var mı belki aramızda bilenler vardır.
canım çok alınca nasıl olur bilmiyorum ama vakumlu kabım var benim küçük. havasını alıp atıyorum dolaba 2 hafta falan dayanıyor. bi de bi arkadaş buzdolabı poşetlerine koyup ağzımla havasını alıyorum demişti(şişirmenin tam tersi). onu denemedim ama işe yarar belki.
bi güzel yıka, kurula, taze soğanları dikine, soğanın boyutuna göre artık büyük boy ya da orta boy buzdolabı poşetine koy, sonra poşetin ağzını büzüp, havasını iyice içine çek, ve ağzını kıvırarak düğümle, poşetin içinde hiç hava kalmamış olsun, sonra bunu yine dikine dolaba koy, her kullanımdan sonra kalanlara aynı işlemi yap, normale göre iki kat fazla dayananır
teşekkür ederim arkadaşlar.
bakalım yakınımda tupperware ürünlerini satan birisi varmış
sebzeler yeşillikler fazla dayanıyormuş.
biraz pahalı ama yeşil soğan aşkı için alıcam.
peki havluya sarıp tupperware in içine öyle mi koyuyor sunuz ?
yoksa sadece havluya sarıp buzdolabına mı atıyor sunuz ?
önceden yeşilliklerimi kullanmadığım yüzde 100 pamuklu kumaşlara sarıp öyle
muhafaza ediyordum sonra nedendir bıraktım.
vakumlu saklama kabı spariş ettim umarım fayda eder.
ama tupperware değil moonstar aldım fiyatı çok uygun olduğu için
valla tupper da kullandım ama hiç mi hiç gerek yok o kadar parayı vermeye. look look dıye yıne hava aldırmayan 2 tane kabım var benim dolapta. birine yeşillikleri soğan, maydanoz vs. dıgerıne havuç ,turp domates v.s koyuyorum 2- 2,5 hafta hiçbirşey olmuyor. şiddetle tavsiye ediyorum. içine koyarken temizliyorum ama yıkamıyorum kuru kuru koyuyorum hiç bozulmadan kalıyor..
valla tupper da kullandım ama hiç mi hiç gerek yok o kadar parayı vermeye. look look dıye yıne hava aldırmayan 2 tane kabım var benim dolapta. birine yeşillikleri soğan, maydanoz vs. dıgerıne havuç ,turp domates v.s koyuyorum 2- 2,5 hafta hiçbirşey olmuyor. şiddetle tavsiye ediyorum. içine koyarken temizliyorum ama yıkamıyorum kuru kuru koyuyorum hiç bozulmadan kalıyor..
doğru söylüyorsunuz bende tupperware e o kadar parayı vermeye kıyamadım.
moonstar ın vakumlu kaplarından aldım yeşilliklerimi
peynirimi meyvemi - mantarımı bunlarda muhafaza ediyorum.
çok çok ucuza aldım.. ve çok güzel muhafaza ediyor.
bende şiddetle tavsiye ediyorum.