kızlar dün yaptım bu tarifi ender saraç diyet yemekleri tarifi verirken duymuştum, dolabımda etim kalmamış dün hemen haşlanmış mercimeğimi çıkardım ve yerim saatte hazır süper değişik bir yemek oldu...
normal karnıyarık gibi bütün malzemelerinizi hazırlayın...
patlıcanları soyun, karınlarını yarın, domatesleri doğrayın, soğan sarımsak ve maydonozu kıyın, Yeşil mercimekleride haşlayın.düdüklü tencerede ben 15 dakika pişirdim...
*6 tane patlıcan
*1 tane orta boy soğan
*1 su bardağı yeşil mercimek
*5tane domates
*1 kaşık domates salçası
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak ve maydonoz
(Fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin) ben azıcık yağda kızarttım...
Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Soğan ekleyip biraz daha kavurduktan sonra, soyulmuş ve doğranmış domateslere 1 kaşık salça ekleyin ve Pişen soğanlı harcın içine koyun...
Peşinden haşlanmış mercimekleri harca ilave edin, kıyılmış maydonozu biraz tuz, kuru nane kırmızı biber, karabiber ilave edin...
patlıcanların ortalarından açın ve içlerine harç dökün.bi 15 dakika 150-180 derecede tıkırdadıktan sonra üzerine biber ve kaşar peyniri koyup kaşar ariyip kızarana kadar fırında tutup serviz edebilirsiniz
süper oluyor değişik bir lezzet...
normal karnıyarık gibi bütün malzemelerinizi hazırlayın...
patlıcanları soyun, karınlarını yarın, domatesleri doğrayın, soğan sarımsak ve maydonozu kıyın, Yeşil mercimekleride haşlayın.düdüklü tencerede ben 15 dakika pişirdim...
*6 tane patlıcan
*1 tane orta boy soğan
*1 su bardağı yeşil mercimek
*5tane domates
*1 kaşık domates salçası
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak ve maydonoz
(Fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin) ben azıcık yağda kızarttım...
Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Soğan ekleyip biraz daha kavurduktan sonra, soyulmuş ve doğranmış domateslere 1 kaşık salça ekleyin ve Pişen soğanlı harcın içine koyun...
Peşinden haşlanmış mercimekleri harca ilave edin, kıyılmış maydonozu biraz tuz, kuru nane kırmızı biber, karabiber ilave edin...
patlıcanların ortalarından açın ve içlerine harç dökün.bi 15 dakika 150-180 derecede tıkırdadıktan sonra üzerine biber ve kaşar peyniri koyup kaşar ariyip kızarana kadar fırında tutup serviz edebilirsiniz
süper oluyor değişik bir lezzet...