- Konu Sahibi brunettella
-
Oyun halısı alsanıza. Hem kendine kendine oyalanır hem de gelişimi için yararlı öyle şeyler
1 yaş civarı çocukların en uzun süren ve en zorlu büyüme sıçraması yaşanıyor. Sürekli huzursuzluk, nedensiz mızırdanma, hep bir kıpırdanma,geceleri sık uyanma... ilgileri zaten çok çabuk dağılıyor. Uzun süre birşey ile meşgul olmuyorlar. Onların da derdi çok. Yürümeye çalışma bir yandan,bebeklikten çıkma bir yandan,dişler bir yandan..
Haliyle anne için de yorucu oluyor.
14- 15 ay sonrası biraz daha rahat geçiyor.
Dışarıyı seviyorsa bol bol gezdirin. Hem etraf ile ilgilenir,hem yorulur rahat uyur.
Yaz geliyor balkon ya da bahçenize leğenin içine azcık su doldurun içine birşeyler atın. Onlarla oyanır biraz,siz de yanında 15 dk da olsa oturur dinlenirsiniz
Benim bebegim 2 ay sonra 1 yasinda olacak cok zorlu bir donem 7 tane disi cikti uzerine hasta oldu ama o tatli gulumsemesinden vazgecmedi :)
Bebegimde cok cabuk sıkılır ama misal aksamlarien azindan rahat oturmak istiyorsam mama sandalyesine oturtup eline ekmek biskuvi meyve veriuorum bayagi oyalaniyor o surede dinleniyorum sonra da toparlyip etrafi uyutuyorum :)
Ah canim hepsi oyle : ( hepsi ilgi istiyo.. bugun tum gun yoklardi mesela simdi yatrdim filan.. ama ev isi bilmem ne sirt bel kalmadi bende.. Allah hrpimize yardim etsin
Bide yapiyon yemedikleri zaman iyice cinler tepeye cikiyi benim :) sabah yemediler aksam yedilerde neyse sukur icim rahat yatrdim benimkileri. Darisi size olsunBirde su ev isleri olmazsa ve yemek, bence hic bukadar tukenmeyiz biz kadinlar..
Benim oglum hic hastalanmadi cok sukur simdiye kadar ve 2 disi var ama uste 3 dis patlamis..
Bebeginiz saat kacta uyur aksamlari? Merak ettim
Gece besliyor musunuz?Mesela aksam 10 da yatiyorsa sabah 10 da kalkar tabi hasta degilse hasta yada disleri zorluyorsa bir kac kez uyanir gece
Suçlu hissetmeyin,çok zor bir iş bebek büyütmek. Sadece sıkılmışsınız biraz.Bazen off diyorum telefonumla ilgileniyorum.. canimi cok skiyor mizlayinca.. sonra acayip suclu hissi oluyor hele ki oglum uyunca.. bilmiyorum mukemel anne degilim ama cok seviyorum oglumu orasi bir gercek..
Eger yatmadan once fazla beslenmediyse 2 kez besleniyorGece besliyor musunuz?
Emzik uykuya dalana kadar emiyor sonra birakiyor sabaha kadar emzik falan istemez omceden uyaniyordu sirf o emme refleksi ile daliyordu uykuya ama vermedim emzigi kendi kendine uykuya dalmasina zaman tanidim onceddn cok aglardi simdi bir iki ih eder uyur :)Gece besliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?