Yeter artık,kilo al ver,bütün enerjimi sömürdü bu kargaşa.sağlıklı beslenme günlüğüm

reyhan_55

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
673
27
118
Samsun
Herkesin bir günlüğü var, e benim de olsun dedim.Ne zamandır şuursuzca neden yemek yediğimi düşünürken,sebebini bir nebze bulduğumu anladım.İçime atmam....
Sıkıntılarımı,mutlu anlarımı,yaşadıklarımı anlatacağım iyi bir dostum yok yakınımda.Ya da anlatmaya alışmamışım.Annemin tembihlediği" Kızım kimseye sırlarını söyleme,başkasına anlatır" buna öyle şartlanmışım ki eşime bile anlatmıyorum.Gerçi eşim çözüm üretme konusunda pek iyi sayılmaz.Kafasına hiç bir şey takmadığından,benim canımı sıkan meseleleri önemsemediği için beni anlamıyor.Benim de en iyi dostum yiyecekler olmuş,yerken keyif almasam bile kızgınlığımı gidermeye çalışıyorum.Ancak aksine bu sefer kendime kızıyorm:43:

Bu günlüğün bana iyi geleceğini düşünüyorum.Dertlerimi,sevinçlerimi paylaşıp sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmam için bana yardımcı olacak.
Yaşım 29,öğretmenim.Bu yaşımdan sonra ne yiyip ne içeceğimi düşünerek kalan ömrümü zayi etmek istemiyorum.Bu zamana kadar böyle geçti ve bazen mutlu bazen mutsuz oldum.Yeme içme düşüncesii beynimden çıkarıp atıyor,beynimi resetliyorum.Hayatta yaşayacak,yapılacak çok güzel şeyler var.En önemlisi eşime göstereceğim gülen yüz,ilgi,okuyacağım kitaplar....
Yemeği hayatın gayesi yapınca kilo,mutsuz bir beden,mutsuz verimsiz bir hayat.
İstediğim kiloya ulaşıp yiyecekleri hayatımın merkezinden çıkarıyorum.Bu zamana kadar yedim ne oldu,kanalizasyon:35:
Önce içimi boşaltmak,beynimden canımı sıkan meselerle yüleşmem lazım.
Artık çizgiyi buraya çiziyorum.Yeter artık,kendime ettiğim bu eziyet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
resetledim gitti. Merhaba yeni ben:55:

:nazar:yeni bir başlangıç,iç huzur,adanmışlık,niyet...
niyet ettim gerçekten sağlıklı beslenmeye,olumlu düşünmeye,kendim için iyi olanı yapmaya.
bugün ne yiyeceğimi değilde kendim için iyi olanı düşündüm.meğer ne yiyeceğimi düşünerek vaktimi ne kadar boşa harcamışım.
Bu sefer diyet yapmıyorum,bakmıyorum diyet içerikli yazılara resimlere.bilinçaltımı hep onlar kirletti,öyle bir yerleştiler ki onları aklımdan silip atmak epey gayret gerektirecek.
Kilo vermek istiyormuyum gerçekten? hem de çok istiyorum.ama ideal kiloda kalmayı ondan daha çok istiyorum.
Bu gününm çok mutlu geçti.Çünkü kendime iyi baktım.İnsan sevdiğine kıyar mı? Bu gün yeniden sevdim kendimi,barıştım kendimle,affetttim kendime yaptığım kötülükleri.Sevince kendim için yararlı olanı yaptım bu gün.
90 dak. yürüdüm:8:.Öğrencilerime ödev hazırladım.Uzun zamandır gitmediğim kuaföre gidip saçıma bakım yaptırdım:12:.Evde kalsam eminim canım sıkılırdı ve eski dostlar(faydasız yiyecekler) aklıma gelirdi.İki tane roman aldım.Mihmandar ve Şahika&feraye
Kendini oyalamalı insan, yapacak bir şeylerimiz olmayınca maalesef midemizle meşgul oluyoruz ve kilo sorunu yasayan insan sayısı günden güne artıyor.

dönemin son günü,uzun bir tatil bizi bekliyor.yorucu bir dönemin ardından bedenen ve zihnen yoruluyoruz.zihin yorgunluğu cabası.iyice dinlenip yeni döneme hazırlanma zamanı.
nedense tatilleri dört gözle beklerim.iki gün sonrada okul başlasa diye yakınırım.boş durmak bana göre değil.dedim ya çok bir uğraşım yok:7:

Merhaba meslektaşım,umarım hedefine ulaşırsın,hadi yarışarak zayıflayalım topiğinde yazıyorum Seni de bekleriz.İyi tatiller.

biten günün son demleri .....
sabah huzurla uyanabilmek,yataktan kalkmak istemek ne güzel duygu.
sağlıklı beslen,mutlu yaşa diye boş yere söylemiyorlar.
sağlıklı gıdalar yeteri kadar tüketildiğinde, iç organlar yorulmuyor.insan kendini daha zinde hissediyor ve zihin daha sağlıklı düşünebiliyor.
yiyecekler kızgınlığımın ilacı olmuş resmen,şimdi daha da çok farkındayım.ne zaman kızsam aklıma geliyor.hemen dikkatimi dağıtmaya başka yöne çevirmeye çalışıyorum.bunu alışkanlığa dönüştürmek nihai hedefim.
karneleri dağıttık,vedalaştık bücürüklerimle.çok seviyorum keratalarımı.en masum halleri.büyüyünce yok oluyor masumiyetleri.ardından market alışverişi yaptım sağlıklı sebzeler,meyveler.ananas aldım yarın ananas yiyeceğim.bir de avakado aldım,girsin artık hayatıma dedim , şimdiye kadar hiç yemedim.çok yararlı olduğunu metabolizmayı canlandırdığını duymuştum.kahvaltıda ve salatada kullanmayı deneyeceğim.yeşillikleri ihmal ettim epeydir,onları beslenmeme daha fazla dahil edip,bedenimi toksinlerden arındırmayı planlıyorum.esasen sebze yemeyi çok severim,ancak rotadan çıktığımda nedense yüzlerini görmek istemezdim.
ne için yaşadığını öğrenmeli insan yaşamak için mi yemek,yoksa yemek için mi yaşamak.2.şıkkı seçerse sonunda diren diren en sonunda kapana sıkışıp birer birer alınan kilolar...................:36:

ümitsizliğe kapılmak insanın tüm enerjisini bitiriyor.ümitli olmak,iyi düşünmek lazım.mesela nasıl kilo verdiğini düşünmek insanı boğuyor,sürekli diyetteyim ne yesem ne içsem ,düşüncesi bile acıktırıyor.:37:
bunun yerine kilo veriyor olduğunu düşünmek,enerjiyi artırır."zaten veriyorum"
bir arkadaşım var gayet fit,spor da yapmaz,ama aynı kilosunda bildim bileli.ne yiyceğini düşünmez,hatta unutur:53: kendisine sordum ne yiyosun arkadaş.dediği" başım ağrıyor halsiz olduğumu farkediyorum ,bir düşünüyorum ki yemek yememişim"
vay arkadaş dedim,ben bugün yarın haftaya ne yiyeceğimin planlarını yapıyorum.anladım ki burda hata var.bugünü yaşamak,bugünü düşünmek.yarın gelmedi ki yarınla dertleniyorsun.gününü iyi yaşa,sağlıklı beslen.yarını yarın düşün.sürekli yiyecek düşünmek alışkanlık yapıyor,iştahı artırıyor.neyse insan psikolojisi çok manyak bir şey,insanoğlu bile çözememiş ki ilaçlardan medet umup tedaviye çalışıyorlar.kendimizi bu hale getirdiğimiz bile gerçek,odadaki durmuş saate bakmanın bilee nasıl etkilediğini duyunca ohooo dedim
bugün 1 buçuk saat yürüdüm,evde ne piştiyse yeteri kadar yedim.mutluyum çok şükür.:nazar:

Mutlu bir Cumartesi
Sabah 8 buçukta uyandım.9 buçukta ananas ve peynirle kahvaltımı yaptım.ardından sulu köfte ve ayran aşı çorbası yaptım.ardından evi sildim süpürdüm,yuvamız mis gibi oldu , içim huzurla doldu.
Saat 12.30-14.00 arası 1 buçuk saat yürüdüm.
Yeteri kadar yemek yedim.
Eşim için fırında sütlaç yaptım 6 çömlek.ben çok düşkün değilimdir.zaten ne zamandır şekerle araya mesafe koymaya gayret ediyordum istikrarsızdım ama.şimdi kafaya koydum.kek yapıp buzluga attım pekmezli,az yağlı,bitter çikolatalı,muzlu tam kıvamında oldu ıslak.canım çekerse ondan yerim. Yeni aldığım kitabı okuyorum sürükleyici bir kitap.beni oyalıyor,alışkanlıklarımı değiştirmeme yardım olacağına inanıyorum.
"Herşey bir enerjidir ve herşey bundan ibarettir... İstediğin gerçekliğin frekansına uyumlandığında,bu gerçekliği yaşamaktan başka birşey gelmez elinden" EINSTEIN
Ne kadar doğru ne düşünürsen,ne olacağına inanır şartlandırırsan beynini onu yaşıyorsun .atalarımız demiş zaten kişiye 40 gün deli dersen deli olur,alışkanlıkların oturması için de 40 gün şart.

Yazmak kendini ifade etmek ne güzel bir duygu.rahatlıyorum resmen.konuşarak anlatamam kolay kolay ama yazarak çok iyi anlatırım kendimi.eşime anlatamadıklarımı yada ifade edemediklerimi yazar veririm ona o zaman anlar beni.
Kendimi dinlemeye huzur bulmaya devam ediyorum.yasakladım diyetle ilgili yazıları okumayı kendime.okuyunca canım çekiyor,hiç aklımda olmayan yiyecek geliyor aklıma.
Çok çeşitli yemekler yemek iştahı daha da ateşliyor anladım,yemek yerken iştahın arttığı alevlendiği an bırakmak gerek yemeyi.yoksa doymuyor bu nefis.
Sabah zeytin,ceviz,domates ve yeşilliklerle süsledim tabağımı.
Öğlen rengarenk sebzeler ve Meksika fasulyesi eşliğinde bol ekşili salata ferahlattı beni.geç yenen öğle yemeğinden sonra akşam hiç tatmaığım avakadonun çeyreğini yedim.yağlı olmasıyla epey doyurucu bir yiyecek.
1 saat spor yaparak arındım olumsuz enerjiden.kitabımı da bitirdim.
Iyi şeyler düşündüm,bir an negatif birşey aklıma geldiğinde sarstım kendimi.

Yeni bir gün,yeni başlangıçlar ve umutlar....
Uyanış yeniden dirilme,tazelenmedir.biz uyurken hücrelerimiz yenilendi,organlarımız dinlendi.dünkü pişmanlıklar geride kaldı affet onları.onları düşünüp kahrolma.tecrübe edindin,öğrendin.geri geri gitme,kaldığın yerden devam et.sürekli korku filmi gibi pişmanlıklarını izleme zihninde,boğulup kalırsın yoksa.geri geri gitmek yok,herzaman ileri.bazen ayağına taş takılır,dur ve at onu kenara sonra yoluna devam et.o taşla savaşmayıp yüzleşmeyip geri dönersen,tekrar yaşarsın acı geçmişini.
Ben böyle uyandım bu sabah.elma,tarçın,zencefil,karanfil,tane karabiber,limon ile detoks sıvısı hazırladım içtim 2 bardak.arındırdım bedenimi.ardından 1 kase yoğurda 1 tk keten tohumu ,çeyrek avakado ,kırmızı biber ekledim yedim afiyetle.

80 dak yürünür ,beyin oksijenle dolar,endorfin salgılanır.
haslanmış brokoli,karnabahar,yer elması yatağında nar ekşisi,zeytinyağı ve limon sosla cevizle süslenmiş 1 çanak dolusu salata yenir.detoksu seviyorum

Son düzenleme:
Ah bu alışkanlıklar,bir yapıştı pir yapıştı.ya sabır diyorum.
Alışkanlıkları değiştirmek çok zor.sigara alkol bağımlılığı gibi birşey.sigarayı bırakamayanlara kızmıyorum artık.kendi kendime diyorum ki;sen önce tıka basa yemeyi bırak.
Hiç olmadık anda aklıma girip beni çelmeye çalışıyorlar.ben de savaşıyorum onlarla.tekrar geri gitmek istemiyorum.bu yola baş koydum karar verdim,yoksa irademden şüphe duyup kendime olan güvenimi ve saygımı kaybedip psikolojik sorunlar baş gösterir.
Bu süreç zor kabul ediyorum,ama eskisi gibi yaşamak daha da zor.alışkanlıkların yerine doğru olanlar konulmalı ve mutlu son.doğru olanı yapmak,sınavlarda bile 4 yanlış 1 doğruyu alıp götürüyor.hayatımızda yaptığımız yanlışlar da bizden birşeyler götürüyor.sabırsızlık,iradesizlik,doyumsuzluk gibi...
Davranış değişikliği yolunda direniyorum,bu süreçte düşmanlarımı evde bulundurmuyorum.bu şekilde onları 40 gün görmeyip tatlarını unutuyorum;)
Akşam Karadeniz somonu yedim 2 kalın dilim,bol salata ve közlenmiş patlıcan.yemekten 1 saat önce tadına kurban olduğum trabzon yaş hurması yedim.

Yarın bir arkadaşımıza gideceğiz.
Sağlıklı beslenme girişimlerimde önüme böyle tokozların çıkması.niye korkuyorum ki?pasta,börekle karşılaşmaktan.
Neden?
Arkadaşımın gönlü kırılmasın diye yemem gerektiği düşüncesi,ayrıca yemem konusunda ısrar etmesi,
Ah bu toplum baskısı
Yemesem arkadaşım kırılır mı?
Belki
Kırılırsa gerçek bir arkadaşmıdır o?
Sanmam.amaç zaten muhabbet etmek
Sonra unutur.
Yemek istemediğimi söylesem?
Bu cesareti göster helal sana;)
Peki yersem ne olur?
Daha yolun başındayken iştahım kabarır,daha sonra kontrol etmekte zorlanırım.alışma dönemine sil baştan
Ne yapacaksın peki?
Tabağa bakıp salata varsa tek salata yiyeceğim
Bunu yapabileceğine inanıyormusun?
Evet,
O zaman yarın ki imtihan senin
Sevgiler..…

Yarın bir arkadaşımıza gideceğiz.
Sağlıklı beslenme girişimlerimde önüme böyle tokozların çıkması.niye korkuyorum ki?pasta,börekle karşılaşmaktan.
Neden?
Arkadaşımın gönlü kırılmasın diye yemem gerektiği düşüncesi,ayrıca yemem konusunda ısrar etmesi,
Ah bu toplum baskısı
Yemesem arkadaşım kırılır mı?
Belki
Kırılırsa gerçek bir arkadaşmıdır o?
Sanmam.amaç zaten muhabbet etmek
Sonra unutur.
Yemek istemediğimi söylesem?
Bu cesareti göster helal sana;)
Peki yersem ne olur?
Daha yolun başındayken iştahım kabarır,daha sonra kontrol etmekte zorlanırım.alışma dönemine sil baştan
Ne yapacaksın peki?
Tabağa bakıp salata varsa tek salata yiyeceğim
Bunu yapabileceğine inanıyormusun?
Evet,
O zaman yarın ki imtihan senin
Sevgiler..…

günlüğünüz hayırlı olsun. öncelikle boyunu merak ettim.
ben böyle durumlarda gittiğm kişiyle samimiyetime bağlı olarak önceden diyete uygun ikramlar istiyorum. samimi değilsemde midem rahatsız ( reflü var zaten, yatmadan 3-4 saat önce yeme olayını sonlandırıyorum), yada düzenli ilaç kullanıyorum belli saatlerde yiyorum vs. gibi birşeyler uydurup karşı tarafın dikkatini başka bir yere yönlendiriyorum.diyetteyim, yemicem dersen çok baskı yapıyorlar ve o günkü toplantının gündemi yoğunluklu olarak kilo konusu etrafında dönüyor.

"Bugün iyiki dediklerıniz ,keşkelerinizden çok olsun" AVNI SEVİNÇ

Iyiki yapmışım sporumu,iyiki uymuştum programıma,iyi ki okunuşum kitabımı,iyiki sevdiklerime vakit ayırmışım,iyiki sağlıklı yiyecekler yapmış yemişim diyelim pozitif olalım.
Ya da keşke yemeseydim,keşke bu hınzırlığı yapmasaydım,buraya kadar gelmişken diyetimi sabote etmeyeceğim,hadi bozmuşken koyvereyim,keşke kırmasaydım sevdiklerimi,keşke spor yapsaydım.... Keşke demenin sonu mutsuz,huzursuz,depresif bir beden.tekrar silip baştan başlamak hiç te kolay olmayacak .bu yüzden keşke dememek için,hınzırlık yapmadan önce düşünelim.o hınzırlığı yağınca bedelini nasıl öderim diye.iyi yapmışım dediğiniz,iradenizin kuvvetlendiği,özgüveninizin attığı,özsaygınızın pekiştiği bir gün bizim olsun

günlüğünüz hayırlı olsun. öncelikle boyunu merak ettim.
ben böyle durumlarda gittiğm kişiyle samimiyetime bağlı olarak önceden diyete uygun ikramlar istiyorum. samimi değilsemde midem rahatsız ( reflü var zaten, yatmadan 3-4 saat önce yeme olayını sonlandırıyorum), yada düzenli ilaç kullanıyorum belli saatlerde yiyorum vs. gibi birşeyler uydurup karşı tarafın dikkatini başka bir yere yönlendiriyorum.diyetteyim, yemicem dersen çok baskı yapıyorlar ve o günkü toplantının gündemi yoğunluklu olarak kilo konusu etrafında dönüyor.
teşekkür ederim .boyum 164 cm.taktiklerin güzel,kıvırmaya müsait.deneyeceğim.sevgiler...

Kim daha güçlü ben mi? Yoksa beni hakimiyeti altına almış alışkanlıklarım mı?
Onların kölesi olamam,olmamalıyım.ben daha güçlüyüm.hem beni cezbeden şeylerden sadece 5 dak keyif alacağım,ardından bağırsaklarda değersiz birşey olacak.
Kararlıyım değişecek alışkanlıklar,mutlu olmam için bu şart

Sabah;1 yumurta,3 zeytin çekirdekleriyle beraber;),2 çeri domates ,tere,dere otu,3 ceviz
Öğle arkadaşıma gitmeden 2 dilim avakado.2 minik poğaca,1 galetalı börek,1 servis kaşığı yoğurtlu salata,7-8 yaprak sarma yedim .amma da yemişim.tatlılara dokunmadım.ölçüyü kaçırmadığımı düşünüyorum.tatlı yeseydim iştahım kabarırdı.ama bol karbonhidratlı bir öğün oldu.
Aksam 18.30 da 1 çorba kâsesi tereyağlı kuskus,1 kase yoğurt yedim.

Öğlen 1 saat yürüdüm.
Yarın beslenmeme biraz daha protein eklemem gerekecek.
Kendime güveniyorum.geçmiş geleceğimin aynası değildir.iyi alışkanlıklar ediniyorum.benim için kilo vermek önemli değil,kiloyu çok rahat veriyorum.önemli olan korumak.bu yüzden amacım doğru alışkanlıklar edinip bunu tüm hayatım boyunca uygulamaya dönüştürmek ve ideal kiloda kalmak.en önemlisi porsiyon kontrolü.

Kilolarından şikayetçi olan kişiler yiyeceği bir düşman olarak görse de engel olamadığı bir dürtü onları aç olmadığı zamanlarda da yemeye zorlar. Bu dürtü ya yemeğin çekiciliğiyle açıklanır ya da bir daha yeme şansı bulamayacağı düşüncesi bu davranışın sebebidir. Hatta bu dürtü bazen oyalanma ihtiyacının bile bir sonucu olabilir. Ancak böyle durumlarda bahane ne olursa olsun gerçek ihtiyaç 'duygusal boşluğu doldurma' çabasıdır.

Son düzenleme:
Diyetteyim,diyettesin,diyette...
Ne kadar itici.diyet kelimesinden bir çoğumuz nefret etti.nereye kadar iradenle şavaşabilirsin.diyelim ki iradenle kiloları verdin.ya o değişmeyen alışkanlıklar.diyet süresince hayalini kurduğun,tatlı,börekler.bir gün gücünü kaybedip onlarla savaşamayıp yenik düştüğünde tıka basa yerken bulacaksın kendini.
Diyet psikolojisi demek yemekten,doyma hazzından, yiyeceklerden korkma onlara kızma demektir.yiyeceklere kızınca,onlardan korkunca yakalıyorlar seni.
Niye kızıyoruz ki onlara.onlarla hayatta kalıyoruz.doğal olan herşeyle dost olmaya bak. Herkes acıkınca yer,en ince insan bile.asıl aç kalmak kötüdür.yiyeceklere kızarak daha da acıkır insan.
Maalesef bedenlerimiZ kontrolümüz dışına çıktı,korkularımız ve duygularımız yüzünden.sağlıklı bir beden ne isteyeceğini bilir.bu yüzden korkularımızdan ve bizi yemeye sevk eden duygularımızdan sıyrılmamız gerekir.sabah uyanınca sor kendine.canın ne yemek istiyor?bedeninin ve zihninin sesine kulak ver.zorakı diyettesin diye istemediğin birşeyi zorla yeme.sağlıklı bir beden hasta olmadan önce de bazı şeyler yemek ister portakal,nar,limon gibi.yine ete ihtiyaç duyduğunda et ister.rahmetli annanem bir gün"dişim et istiyor" demişti.ne kadar sağlıklı bir bedene sahipmiş ki ne istediğini söylüyor.o zaman diyet baskısı olmadığı için yiyeceklerle dost,doğal hayat var.

aynen bende verip, almaktan. ALip vermekten biktim artik :52:
5 veriyorum, 4 aliyorum :36: sanki is yaptik demi :39:

Her verdigimde, almayacagim diyorum yine aliyrum, hoscakal eski ben, gelsin yeni ben :21:
Kolay gelsin, umarim istedigin kiloya inersin :10:

Back
X