Yeter artık ne istiyor bu kayınvalideler

Thes ise saff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
229
184
103
37
Gerçekten artık yeter ailelerimiz bizi nazlı yetiştirdi bu boya getirdi evlendirdi yetmedi hala yardım ediyorlar destekleri hiç eksik olmuyor buna rağmen anlayışlılar

peki kv onların bu havası kime yardım etmez bizi hizmetçi gibi görür dedikodumuzu yapar kuyumuzu kazar yetmez bizi kötüler eşimizi doldurur

peki ama niye???

benim annem annede bu kadın anne değilmi ???

ailem beni onlara ezsin sövsün hizmetçilik yapayım diye vermedi

ben onu annem gibi gördükçe yaptıkları yetti burdada her açılan 3 konudan biri kv ne istiyosunuz bu gelinlerden????

offf

Değil yüzünü görmek adını duySam çıldırıyorum nden yapıyorlar bunu nden anlam veremiyorum

çünkü sen oğullarını aç bırakıyorsun işkence yapıyorsun kullanıyorsun.
Düne kadar oğlunun numarasını bilmeyenler oğluşum diye ölüolar.
oğullara ne demeli? Nerde aksam orda sabah yasarlar, yemedikleri halt kalmaz eve gitmezler, evlenince annecim annecim.
ezikler.
Aynen öyle niye böyle evrim geçiriyorlar bir türlü anlam veremiyorum

Çünkü sen ona rakipsin
Annende gelinine rakip bu döngü değişmiyor maalesef

Kayınvalidenin gelin olduğu dönemlerde kayınvalideler iktidardı yönetim onların elinde idi yaptırım gücü vardı o gelinler öyle görüp öyle büyüdü şimdi kayınvalide olunca aynı sistemi gelinlerine uygulamak istiyorlar ama zamanla herşey değişti daha adil bir ilişki onlara zor geliyor
Annemden bir örnek vereyim hep der
Bir zamanlar sorardılar bize kv sana nasıl iyi mi adil mi şimdi gene bize gelin sana iyimi adil mi değişen birşey yok

Son düzenleme:
ben 2 senedir konuşmuyorum elini öpmeyı bırak yüzüne bile bakmıyorum oh olsun madem ben kötüyüm daha çok bekler bu arada iki sende evıme 3 kere geldi ondan önce zırt pırt gelırdı bundan sonra böle :KK12:
Yaa balayından döndük 3 gün sonra bize geldiler ve 1 ay kaldılar bir tek onlarda değil bir tonda misafir getirdiler düşündükçe nefret ediyorum bide bayramda eşim beni oraya götürüyor hemde bir haftalığına

koyucaksın tavrını bacım yoksa hep böyle sinir küpü olursun vericeksin cevabını eşin müdahale edemiyorsa sen ediceksin yoksa benımkı gıbı tepene bir binmeye çalışır şok olursun
Yaa balayından döndük 3 gün sonra bize geldiler ve 1 ay kaldılar bir tek onlarda değil bir tonda misafir getirdiler düşündükçe nefret ediyorum bide bayramda eşim beni oraya götürüyor hemde bir haftalığına

Yeminle evlilikten soğuyorum :KK43:((((
zaten o taraklarda bezim yok iyice yüreğim kalkıyor
Valla canım evleneceksen kv deden uzakta otur yada anası olmayan biriyle evlendiğimden tövbe tövbe çıldırtan beni artık herkes aynı değil demek isterdim ama malesef aynılar arada istisnalar oluyor

Ee, kurulacak yeni bir yuva ile oğullarının hayatındaki bir numaralı kadın tahtına eşi geçeceği için, o tahta yapışıp ağlamaları, sizi tahttan itmeye çalışmaları, olmuyorsa tahtı ateşe vermeleri bundan. Hele kendi kocalarının göstermediği ilgiyi oğullarında aramalar filan...

Ya bazıları o kadar ileri gidiyor ki (burada okuduğum bir konuydu aklımda iz etmiş), gelini artık sinirle "Oğlunla evlen bari" dediğinde "Nikah düşmüyor ki, düşse" diyen kaynanaları okudu bu gözler.

Ben de bi erkek çocuk annesiyim, yine de bu kafayı anlamıyorum, hiç anlamayayım da inşallah.

Çünkü toplumda erkek evlat kıymetli.

Erkek evlenince gelini ailene alırsın, kızını dışarı verirsin.

Erkek çocuk ailesine bakar, elin oğlu bakmaz.

Erkek evlat soyu devam ettirir, kız çocuk başkasının kütüğüne geçer.

Erkek evlatlarla anneleri arasında normal olmayan bir ilişki vardır ve bu normal karşılanır.

Kız çocuklar evlerinde de "aman sus, aman yapma, aman huzursuzluk çıkmasın, kadın evi çekip çevirir, yuvayı dişi kuş yapar, kocana saygı duy" diye büyütülür.

Kız çocukların sevgilisi olamaz ama yanlış evlilik de yapmamalıdır. Yaparsa aile yanına dönemez.

Kız çocuk ailenin başını öne eğer, erkek evlat şanını yürütür.

Erkek istediğini yapar, sultandır, paşam diye sevilir, pipisini göstererek büyür ve o fazlalığın her şeyi yapmasını sağlayan bir güç olduğuna inandırılarak büyür.

Kız çocuk pedini siyah poşette alır, memeleri büyüdüğünde gizler, kadınlığını saklaması gerekir.

Çünkü kadınların bu kadar ezilmesi yine onların ailelerinin suçudur. Mutsuz evliliklerini aileleri "dönme" dediği için bitiremezler. Çalıştırılmazlar, okutulmazlar. Gezmelerine izin verilmez, eve geç dönemez. Çocuksuzsa eksiktir.

Erkekler evlendiklerinde yeni bir aile kurduklarının bilincine varamazlar ve eşlerinin ezilmesine müsaade ederler. Önünde durmayı beceremezler, basiretsizdirler.

Bunun gibi pek çok şey sayılabilir. Çözüm kadının ayakları üstünde durması, evlenirken ince eleyip sık dokuması, tahammül edemediği yerde çekip gidebilecek güce sahip olmasında yatıyor. Ve tabi ki en önemlisi kız çocuklar okumalı, meslek sahibi olmalı, güçlü olmalı.

Kaynanalar güç istiyor, egemenliklerini kaybetmemek istiyor. Erkek evladın ona kazandırdığı saygınlığını yitirmemek istiyor.

Ee, kurulacak yeni bir yuva ile oğullarının hayatındaki bir numaralı kadın tahtına eşi geçeceği için, o tahta yapışıp ağlamaları, sizi tahttan itmeye çalışmaları, olmuyorsa tahtı ateşe vermeleri bundan. Hele kendi kocalarının göstermediği ilgiyi oğullarında aramalar filan...

Ya bazıları o kadar ileri gidiyor ki (burada okuduğum bir konuydu aklımda iz etmiş), gelini artık sinirle "Oğlunla evlen bari" dediğinde "Nikah düşmüyor ki, düşse" diyen kaynanaları okudu bu gözler.

Ben de bi erkek çocuk annesiyim, yine de bu kafayı anlamıyorum, hiç anlamayayım da inşallah.
Ahahahaha sen kocanla yatıyorsun ben yalnız diyen bir kayinvalidem var duydu bu kulaklar :skandal:

:oha:

Back
X