- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Unutkanlar için vermiş olduğunuz teknikler gerçekten güzel.şu kodlamayi bende deneyim inş.sagolunKusura bakmayın da unutan insana sinir olurum ben, hele ki birini unutmanız (Kvye haber vermemeniz gibi) o kişiyi önemsemediğiniz izlenimi uyandırır.
Doktora gider D vitaminidir, B12dir Omegalar ıvır zıvır baktırır takviye mi alırsınız, soyunuzdaki genetik durumları mı irdelersiniz bilemem ama hiçbir şey yapamıyorsanız bile not alın.
Gününüzü planlayın,davetleri vb. işaretlediğiniz ve gün aşırı kontrol ettiğiniz bir defteriniz olsun.
Hafızanızı güçlendirmek için teknikler araştırın, pratik yapın.
Anahtarlarınız ve kolay kaybettiğiniz diğer şeyler için bir çanaktır, askıdır filan sabit bir yer ayarlayın ve hep oraya koyun.
Çantanıza koyacağınız şeyleri bir rakamla kodlayın kafanıza. Örneğin benim çanta kodum 4tür (Mutlaka alınacaklar): Anahtar-cüzdan-telefon-sigara
Bunlar için dörde kadar sayarım, 3te kalırsam bakar ve unuttuğumu alırım evden çıkmadan.
Bunları yapın, hem kendi hayat kaliteniz için hem de çevrenizdekileri sinir etmemek için.
Canım ben seni okadar iyi anliyorumki ama 2 yaşına filan gelsin daha duzelicek inş durumun. Bende aşısını unuttum hemşire aradı sagolsun.peki birşey sorucam evinizi toplayabiliyormusunuz? Düzen intizam icindemiEvet 5 aylik bi bebegim var. Bendede ergenlik döneminde basladi iste ve git gide arttigini düsünüyorum. Bende aynen acaba Bunama mi var diye korkmustum. Dikkat daginikligida olabilir bilmiyorum.
Aklimda cok sey var ama mesela düsünmem gereken acaba ondan mi diyorum bazende..
Kizimin asilari olsun ( bu arada bi kere asiya gitmeyide unuttum )
Evin kagit isleri hep bana bakiyor, esim 12 saat calistigi icin.. Faturasiydi falan.. Ev isi.. Alisveris ( genelde yalniz gidiyorum alisverise kizimla )sonra Bebegin sorumlulugu.. Camii ye gidiyorum bide ordaki etkinliklerr.. Vs. Vs...
B 12 eksikligi olabilir. Bende de vardi. B12 cok dusuk cikmisti. Ama isterseniz bi nöroloji bolumune gidinSelam kizlar, ya benim bi sorunum var. 24 yasindayim ve cok unutkanim. Yani size bi kac örnek verdikten sonra ne demek istedigimi anlicaksiniz..
Bi yerde bi terminim oldugunda bazilarini unutuyorum.. Esime ise giderken yaninda götürmesi icin cantasina ekmek fln koymayi unutuyorum bazen.. Defalarca anahtarimi nereye koydugumu unutuyorum.. Telefonumu nereye koydugumu unutuyorum.. Anneme veya Kaynanama gittigim zaman mutlaka bi seyimi unutup eve dönüyorum genelde.. Alisverise cikiyorum illaki bisey almayi unutup dönüyorum..
Simdi belki " ee ne var bunlarda, herkeze oluyor, insanlik hali" diceksiniz.
Ama bende gercekten cok SIk oluyo bu gibi durumlar.
Ayrica sadece bunlar olsa neyse..
Mesela dün kaynanami bize oturmaya cagirmistim. Yani Annemler gelecekti bana kaynanamla konusurken laf arasinda "Annemler geliyo sizde gelin aksama" dedim. Oda tamam dedi. Neyse ben kardeslerimle alisverise ciktim derken isimiz uzadi biraz Anneme haber verdim ama Kaynanami tamamen unutmusumm. Kapiya gelip geri dönmüsler...
Bundan bi kac gün öncede komsuya kahvaltiya davetliydim onuda unutmusum.. Kadin beni ariyo nerdesin gelmiyo musun diye..
Annem komsumdan fide almami istedi dün bugün sordu aldin mi diye ama almamistim unutmusum..
Ara sira kizimin altini almayi bile unutuyorum sonradan aklima geliyo aa ben bunun altini alacaktim diye..
Bu unutkanlik bende senelerdir var.. Bekarken babam hep derdi "kizim aklin nerde" diye
Ve bana bu unutkanlik git gide artiyo gibi geliyoo..
Ve ben bu durumdan asiri rahatsizim resmen biseyleri unutmaktan ve cevremdekilerin bana bisey umuttugumda kizmasindan biktim artikk!!
Korkuyorumda bi yandan acaba bi hastaligim mi var diye...
Doktora gidip anlatmistim bi iki sene önce ama pek önemsemedi...
Esimde benim bunu takinti halinr getirdigimi "hep bisey unutuyorum" diye düsündügüm ona kafa yordugum icin unuttugumu söylüyor ama ben öyle düsünmüyorum.
Bu kadar unutkanligin normal oldugunuda düsünmüyorum.
Peki siz ne düsünüyorsunuz kizlar??
Ben simdi ne yapimm??
Annemin dişleri çekilmee baslandı, en son cekilen dişleri bir damla bile kanamyınca acık dahiliyeye gönderdiler orda kan testi istendi öyle çıktı biz şeker hastalığından şüpheleniyorduk meğer alakası yokmuşhangi bölüme gitti ?
Oncelikle cok gecmis olsun lutfen basite almayin gercekten onemsenmeyecek bir hastalik degil Allah korusun sonu ciddi boyuta gidebilirSelam kizlar, ya benim bi sorunum var. 24 yasindayim ve cok unutkanim. Yani size bi kac örnek verdikten sonra ne demek istedigimi anlicaksiniz..
Bi yerde bi terminim oldugunda bazilarini unutuyorum.. Esime ise giderken yaninda götürmesi icin cantasina ekmek fln koymayi unutuyorum bazen.. Defalarca anahtarimi nereye koydugumu unutuyorum.. Telefonumu nereye koydugumu unutuyorum.. Anneme veya Kaynanama gittigim zaman mutlaka bi seyimi unutup eve dönüyorum genelde.. Alisverise cikiyorum illaki bisey almayi unutup dönüyorum..
Simdi belki " ee ne var bunlarda, herkeze oluyor, insanlik hali" diceksiniz.
Ama bende gercekten cok SIk oluyo bu gibi durumlar.
Ayrica sadece bunlar olsa neyse..
Mesela dün kaynanami bize oturmaya cagirmistim. Yani Annemler gelecekti bana kaynanamla konusurken laf arasinda "Annemler geliyo sizde gelin aksama" dedim. Oda tamam dedi. Neyse ben kardeslerimle alisverise ciktim derken isimiz uzadi biraz Anneme haber verdim ama Kaynanami tamamen unutmusumm. Kapiya gelip geri dönmüsler...
Bundan bi kac gün öncede komsuya kahvaltiya davetliydim onuda unutmusum.. Kadin beni ariyo nerdesin gelmiyo musun diye..
Annem komsumdan fide almami istedi dün bugün sordu aldin mi diye ama almamistim unutmusum..
Ara sira kizimin altini almayi bile unutuyorum sonradan aklima geliyo aa ben bunun altini alacaktim diye..
Bu unutkanlik bende senelerdir var.. Bekarken babam hep derdi "kizim aklin nerde" diye
Ve bana bu unutkanlik git gide artiyo gibi geliyoo..
Ve ben bu durumdan asiri rahatsizim resmen biseyleri unutmaktan ve cevremdekilerin bana bisey umuttugumda kizmasindan biktim artikk!!
Korkuyorumda bi yandan acaba bi hastaligim mi var diye...
Doktora gidip anlatmistim bi iki sene önce ama pek önemsemedi...
Esimde benim bunu takinti halinr getirdigimi "hep bisey unutuyorum" diye düsündügüm ona kafa yordugum icin unuttugumu söylüyor ama ben öyle düsünmüyorum.
Bu kadar unutkanligin normal oldugunuda düsünmüyorum.
Peki siz ne düsünüyorsunuz kizlar??
Ben simdi ne yapimm??
+1termin=randevu :)
b12 eksikligin olabilir ona bi baktirabilirsin
Canım ben seni okadar iyi anliyorumki ama 2 yaşına filan gelsin daha duzelicek inş durumun. Bende aşısını unuttum hemşire aradı sagolsun.peki birşey sorucam evinizi toplayabiliyormusunuz? Düzen intizam icindemi