• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter ki Annemi Görme!!

Susuz

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
909
1.102
313
Edirne
Kızlar merhaba;eşimle öyle problemimiz yoktur...Tartışırız ama tartışma konumuz bellidir..KAYINVALİDEM...Daha doğrusu tek kavga sebebimiz eşimin ailesidir..Kayınvalidemi az çok bilirsiniz eski konularıımdan,hoş kayınpederde aynı....Son olayımızdan sonra ben onların bize gerçek Anne Baba olmadığını anladığımdan beri artık görüşmüyorum onlarla..Eşim görüşüyor,eşim yine arar sorar ailesini ,arasın sorsunda tabii ama bazı şeylere de tepki vermesi gerekiyor ama vermiyor ailesine karşı Eşime kırgınlığım var uzun süredir ama o bunun farkında değil..Kırgınlığımın sebebi ise ailesi ile yaşadığım son olaydan sonra tepkisiz kalması idi...Neyse gelelim konuya;Dün evde yalnızdım ve elektrikçi gelecekti..Eşim illaki annesini de çağırmamı istedi ,bende istemedim...Telefonda bana tekrar teklif etti,annemde gelsin diye..Bende hayır birşey olmaz,adam işini yapar ve gider dedim...Bana verdiği cevap ise :SEN ZATEN ANNEMİ GÖRMEK İSTEMİYOSUN,SAKIN ONU GÖRME oldu ve benim cevabımı beklemeden teli kapattı...Ben artık bu muhabbetten gerçekten sıkıldım...Bana onca söylediklerine karşı ben onu görmek istemiyorum EVET..Eşimde bunu anlamasına karşı ,çocuk gibi bizi sürekli yanyana getirmeye çalışıyor...Kızdığım olay ne biliyor musunuz???Bu olayda beni sıkıştırması,onca olaydan sonra hiiiiç sanmıyorum ki ailesine dönüpte siz niye böyle yaptınız desin...O da böyle davrandığı için herkes (ben hariç) mutlu huzurlu devam ediyor herşeye..Yani bu kadar bağlılık nedir anlamıyorum...Dediğim gibi başka problemimiz yok bu konu beni çok acıtıyor,kimi zaman vurup kapıyı gidesim geliyor.................

Canım çok benzer şekilde aynı şeylerden muzdaribiz..
Benim de eşimin bir araya getirme çabaları var ben de rahatsız oluyorum..
İşin tuhafı karşı taraf da bence benle görüşmeye pek o kadar hevesli değil..:2:
Ancak eşinin onlara bir tepki vermediği konusunda yanılıyor olabilirsin çünkü ben de öyle sanıyordum,öyle alakasız şekillerde öğrendim ki onlara tepki verdiğini,çok şaşırdım:27:
Belki senin eşin de öyledir,zamanla bu hallerimiz düzelir inşaallah zira ne zamana kadar sürer böyle bilmiyorum..

Yaklaşık 3 yıl önce ben de benzer şeyler yaşadım ve kayınvalidemle ipleri kopardım eşim bunu bir türlü hazmedemedi sürekli bizi biraraya getirmeye,barıştırmaya çalıştı ne ben ne de annesi bir adım attık kadın onun evine gitmememi ya da onunla görüşmememi allahtan istiyordu zaten, eşim de senin eşin gibi hep beni suçladı, kaynanamı aramamı hatta özür dilememi bile istedi hiç suçum olmamasına rağmen, zamanla bu duruma o da alıştı çünkü ne ben ne annesi geri adım atmadık, böyle gayet mutlu ve huzurluyum, kendisi annesini gidip görüp geliyor gerçi her gelişinde sevgili kayınvalidem tarafından dolduruluyor o da ayrı mesele, bu durumun nedeni de eşim annesini üzmemek adına beni kırıyor, ağzını açıpta bu durumun nedeni sensin diyemez asla, beni üzen herkesi allaha havale ettim benim vicdanım çok rahat çünkü

Sen de çok stres yapma görüşmek istemiyorsan böyle huzurluysan görüşme canım eşin de zamanla alışacaktır bu duruma, allah kötü kaynanalardan uzak etsin bizi

Bu erkeklere göre herşey kolay.
Siz ne yaşarsanız yaşayın, onlara göre birşey yok, siz annesiyle görüşün yeter, sizi üzmüşler,kırlmışsınızbir önemi yok ki, sizin duygularınızın bir önemi yok ki, erkeklere göre.
Kayınvalide ne yaparsa yapsın, görüşmelisin mantığında hepsi.
İçinizden geldiği gibi davranın, insanın eşi bile anlamıyor insanı, görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin.

Yaklaşık 3 yıl önce ben de benzer şeyler yaşadım ve kayınvalidemle ipleri kopardım eşim bunu bir türlü hazmedemedi sürekli bizi biraraya getirmeye,barıştırmaya çalıştı ne ben ne de annesi bir adım attık kadın onun evine gitmememi ya da onunla görüşmememi allahtan istiyordu zaten, eşim de senin eşin gibi hep beni suçladı, kaynanamı aramamı hatta özür dilememi bile istedi hiç suçum olmamasına rağmen, zamanla bu duruma o da alıştı çünkü ne ben ne annesi geri adım atmadık, böyle gayet mutlu ve huzurluyum, kendisi annesini gidip görüp geliyor gerçi her gelişinde sevgili kayınvalidem tarafından dolduruluyor o da ayrı mesele, bu durumun nedeni de eşim annesini üzmemek adına beni kırıyor, ağzını açıpta bu durumun nedeni sensin diyemez asla, beni üzen herkesi allaha havale ettim benim vicdanım çok rahat çünkü

Sen de çok stres yapma görüşmek istemiyorsan böyle huzurluysan görüşme canım eşin de zamanla alışacaktır bu duruma, allah kötü kaynanalardan uzak etsin bizi

Söylediğin şey o kadar doğru ki...ANNESİNİ ÜZMEMEK ADINA BENİ KIRIYOR...İşte benim durumumu özetleyen cümle bu...Bu da beni öyle çok kırıyor ki...Çok üzülüyorum...

Siz anlatmazsanız eşiniz sizin kırgınlıınızı bilemez. Anlatın ona, konuşun. neden istemediğinizi güvendiklerinizi, beklentilerinizi anlatın.

Siz anlatmazsanız eşiniz sizin kırgınlıınızı bilemez. Anlatın ona, konuşun. neden istemediğinizi güvendiklerinizi, beklentilerinizi anlatın.

Anlattım canım...O konuştuk geçti zannediyor maalesef...2 de 1 de bu mevzuyu önüne taşımak istemiyorum...Aman ne biliyim yaaa:59:

Anlattım canım...O konuştuk geçti zannediyor maalesef...2 de 1 de bu mevzuyu önüne taşımak istemiyorum...Aman ne biliyim yaaa:59:

İkide bir konuşmayın zaten
Bir kere konuşun.
Hatta ne kadar uzun konuşursanız o kadar az cümleniz kalacaktır aklında belki bazı şeyler kaçırılacaktır.
Aklında kalcagı gibi, sakin bir ses tonuyla, çok da duygularınızı katmamaya çalışarak ondan ne istediğinizi, ailesi için neler yapabileceğinizi neler yapamayacağınızı, gerekçeleriyle anlatmaya çalışın.
Eğer iletişiminizde aile dışındaki konularda problem yoksa büyük ihtimal sorunu halledebilirsiniz.
Hiçkimse annesi ya da babasıyla ilgili kim olursa olsun konuşturmaz. Benim anneme kızdığım bir konuyla ilgili kardeşimin söz söylemesine bile dayanamam. Hemen anneciğimi savunmaya çalışırım. Kardeşimi de çok ama çok sevdiğim halde. Haa bir başkasına da kardeşimle ilgili kötü konuşturtmam.
Ailesini mümkün mertebe suçlamamaya çalışın. Sanırım sorununuzu halledersiniz. Öyle olmasını diliyorum

Ben erkeklerin ailelerine tepki vermediğini sanmıyorum.. veriyolar da Bizim önümüzde değil Bence.. Biz daha çok kinlenmeyelim diye Bize sen haksızsın diyolar ama Bence ailelerine de gerekeni söylüyolar..

bir de niyet önemli.. adam küslük kırgınlık olmasın diye düşünüyor, Bir de erkeklerin nazı Bize daha çok geçiyor, Bizi canlarından Bir parça olarak gördükleri için Bizden adım atmamızı Bekliyolar.. Bütün erkeklerde vardir Bu.. isterler ki aileleri ne yaparsa yapsın küsmeyelim, arada soğuluk olmasın.. Bu Bize daha az değer verdiklerinden değil, Bizi çok yakın gördüklerinden.. sonuçta eşleri olarak Biz temsil ediyoruz onları..

bir de niyet önemli.. adam küslük kırgınlık olmasın diye düşünüyor, Bir de erkeklerin nazı Bize daha çok geçiyor, Bizi canlarından Bir parça olarak gördükleri için Bizden adım atmamızı Bekliyolar.. Bütün erkeklerde vardir Bu.. isterler ki aileleri ne yaparsa yapsın küsmeyelim, arada soğuluk olmasın.. Bu Bize daha az değer verdiklerinden değil, Bizi çok yakın gördüklerinden.. sonuçta eşleri olarak Biz temsil ediyoruz onları..
kesinlikle katılıyorum burcuya ya onuda anlamaya çalısın napsın aılesı onun ıyıde olsa kotude olsa aranızın duzelmesı belkı sızın acınızdan ımkansız ama en azından kcoanız ıcın ona duydugunuz sevgı hurmetıne bazı selere alısmayu ogrenebılrsınız bence sevgımız ıcın herseye deger aksı halde onu zor durumda bıraktıgınız ıcın uzdugunuz ıcın sıze karsı tavır yapabılır gelsın annesı o cagarsın ama sızde belırlı bı cercevede olcaksınız zaten esınızınde gonlu olurr sız aılesıne epkı vermedı dıye kızıyosunuzya bencede sızın gozunuz onunde vermemıstrr oda goruyodur herseyı merak etmeyın

Farklı farklı hayatlar yaşıyoruz ama aynı sorunlara sahibiz malesef.
Sizinki kadar ollmasa da ben de eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım, ben sorunlarım daha hafif diyorum ama o kadar da basit şeyler yaşamadım.
Bir tek kavga, tartışma vs olmadı bizde ama ben çok kırıldım.
Çok iyi niyetle yaklaştım, eşimin ailesi sevdiğim adamın ailesi diye düşündüm ama karşı taraf öyle düşünmüyordu tabi.
Fedakarlık iyilik asla tek taraflı olmaz peygamber değiliz hiçbirimiz yani sonsuz sabrımız yok.
Bir süre sonra ben de çektim kendimi, gitmek görüşmek istemiyorum.
Eşim ailesiyle sorunlar yaşarken hiçbir zaman benden yana olmadı, hep ailesini bana karşı savundu.
O yüzden içimde kin oluştu, belki eşim yanımda olsa boşver diyip geçeceğim şeyler birikti ve sorunlar büyüdü.
Benim kesin bir tavrım yok ama çok fazla görüşmüyorum yani çok mecbur kalmadıkça.
Eşim de hala niye benim bunları unutamadığımı anlamıyor, üzerinden bir iki yıl geçti unut artık bunları diyip duruyor.
Bunu anlamak bu kadar mı zor.
Ben kendimi çektim artık, bundan sonra sadece kendimi düşünüyorum onlar için artık parmağımı bile kıpırdatmam.
Canım isterse gidiyorum istemezse öldürseler gitmiyorum.

Hayır canım ben iyi niyet göremiyorum. Kimse küslük kırgınlık olsun istemez ama hep aynı taraf adım atarsa o adımın devamı gelmiyor bir anlamı da kalmıyor.
Ayrıca ailelerine de aynı şekilde yapsalar, inan o kadar rahat olamazlardı. İnsan önce adaletli olmalı, kim haklı kim haksız ayırmalı, iki tarafa da aynısını yapmış olsa bile adil değil çünkü sorun çıkartan biz değiliz.
Tam tersi bu bizi yakın hissettiklerinden değil, değer vermemelerinden kaynaklanıyor.
Biz aynısını yapsak inan çoktan boşamışlardı bizi.
Ayrıca benim ailem ona öyle birşey yapsa ben ailemi uyarırım o benim eşim, beni seviyorsanız onu sevmeseniz bile saygı duyun derim.
Ama erkeklerin bir kısmında bunu söyleyecek yürek yok eşim dahil.

Bende problemler yaşadım eşimin ailesiyle ne kadar konuştuysamda anlamadılar bende artık hiçç uğraşmıyorum anlatmaya ben mi değiştiricem bu yaştan sonra ama eşim ailesiyle görüşmeme birşey demiyor haklısın diyor ve ailesine soğuk arada bir günah olmasın diyor ben annesine ne kadar kızarsam kızayım arkandayım diyor ben bile bunlara rağmen eşime bazen kızıyorum sakinsin diye.şu an da görüşmüyorum ve kayınvalidem kendi annemle aynı mahallede ve çok sık karşılaşıyoruz ben konuşmuyorum eşim konuşuyor.yinede insan karşısındakinin yaptıklarını hazmedemiyor eşinin aileside olsa..

Back
X