Yeterince "anne" olamamak...

Mama diye bir sey var buraya yazmayın baslamislar bazilari aaaa sütun az olamaz aaaa vardır vardir sen cikaramadin gibi sacma tavsiyelere.Yoksa yok iste olmuyor kiminden taşıyor kiminden 100 milim bile cikmiyor bünye meselesi
paralama kendini mama ver büyüyecek iste zaten 1 yaş sonrasi yer her seyi.

Maalesef lohusalık depresyonu. Bende ilk bebeğimde çok ağır atlattım uyansın istemiyordum , duzenimizi bozdu diyordum goguslerim yara içindeydi emzirmek istemiyordum. Ama geçiyor.. öyle ki şuan en degerlim benim ❤️ hatta o kadar sevdim ki ikincisini yaptım onda depresyona girecek vakit bile bulamadım :)
Emzirme konusuna gelince. Hiç canını sıkma tabi ki emse iyiydi ama olmuyorsa yapacak bişey yok emmeyen o kadar bebek var ki ilk değil ve sonda olmayacak senin ki :) sen bunları düşünüyorsan vicdan yapiyarsan emin ol mükemmel bir annesin , sakin şüphen olmasın ♥️
Dipnot : henüz sütün kesilmemiş ise , bol su ve bol sağma ile çoğalır . Biberonla dahi versen alır.
Kesilmişse de canını sıkma mama ve bol sevgiiiii herşeye yeter.
Sevgiyle kalın ❤️

Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...

Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...

Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Öncelikle bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Yetersiz anne değilsiniz. Öyle olsaydı mama ile beslenen milyonlarca bebeğin annesi yetersiz ve kötü bir anne olurdu ki bu durum sizin tercih ettiğiniz bir şey değil.Öyle bile olsa, bu sizi yetersiz ya da kötü bir anne yapmaz. Koşulsuz sevginizi ve ilginizi verdiğiniz sürece mama ile beslenmiş ya da emmiş önemli değil bana kalırsa. Sevgiyle büyüyen bir çocuk olması beslenme şeklinden çok çok daha mühim . Sevgiyle kalın.

Cocuk sahibi degilim ama bu bir surec ve cok abarttiginizi goreceksiniz.
Yakinimin da 6 aylik bebegi var baştan beri mama veriyorlar kiz hicte dert etmedi mama yiyor diye aksine bebek mama yedigi icin kaynanaya birakip kocasiyla gezmesine, sporuna gitti hep. Cocukta gayet saglikli.

Evinize gelen bir mucize olmuş, ne güzel. Bazen bizler fazla takıli kalip asıl güzellikleri kaçırabiliyoruz, minik bebeğinin en çok sana ihtiyaci var ve hep öyle olacak inan! Sen gönlünü ferah tut, süt değil ona sıcak gülümsemeni, sarılmanı, gece boyu onun için ayakta kalmalarını hep hissedecek.5 aylık bıcır bicır bir oglum var, sütüm var mi yok mu belli değildi, oğlum emmeyicok seviyordu ve tabi yetmedi, mama takvitesine başladık, hic dert değil... buna uzülüp var olan günlerimi nasıl heba edeyim hele ki dünyaya henüz merhaba demiş bir melek benim gozlerimin icine bakarken. Sen yeterli ve iyi bir annesin, sadece ona sarılman ve onun annesi olman bile yeterli bazen.

Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...

Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...

Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Keşke yazınızı daha önce görebilseydim bende cebellesiyordum yazacağım şeyi bir deneyin belki memeyi tekrar tutar. Sutunuz gelmese bile bu sistemle mamayi memenizddn akiyormus gibi verebilme imkani var. Tutmazsa da üzülmeyin biliyorum çok zor bende hergun ağlıyordum. Ama bir süre sonra Allah a teslim olmanın en iyisi olduğunu hatırlıyor insan sonuçta herkes rizkiyka doğuyor.
Herkese merhaba. Sizlerle 3 aylik mücadelemi ve sonunda Rabbime çok şükür bulduğum çözümü paylaşmak istiyorum. Bebeğime doğduğu günden itibaren mama verildi. Sütüm sezeryan olmama rağmen saatler icinde oluşmuştu ama çok az geldi ve hemşireler ac kalmasın sarılık olur dediklerinden her emzirme pesine de mama verildi. Hastaneden çıktıktan sonra buna evde devam ettik çünkü 3.gün sarılık olmuştu oğlum. Ilk iki gün biberonla verildi eve çıktığımızda her emzirme pesine mamayı kaşıkla, siringayla verdim mememi bırakmasın diye. Sarılık devam etti ettikçe aman aç kalmasın diye mamaya da devam ettik. Ara ara anne sütünü aldim mamaya alışmasın diye mamayı kestim ancak 1.ay kontrolümüzde 400 gr almıştı. 2.ayını doldurduğunda ise 1kilo ancak alabilmişti ve cok ağlıyordu uyumuyordu belli ki açtı. Tekrar her emzirme pesine mama vermeye başladım ama çok az miktarda günde 1 ya da iki kere. Zamanla mememi emme süresi azalmaya ve daha çok mama talep etmeye başladı derken sadece 5 dk olan emmesi 1-2dklara indi. Oğlum emmeyi reddettikce az olan sütüm daha da azaldı. 3 ayim sütü arttırma çabalarıyla geçti. Dereotu, hurma, incir, rezene-anason-isirgan otu çayı, malt içecekleri, hoşaf, şalgam..nette araştırdığım her şeyden üç ay boyunca aralıksız yedim içtim. Sütü arttıran sadece bebegin sık sık memeyi guclu emmesi, memeyi boşaltması, su ve uykuymuş. 3.ay in sonunda tam meme reddi başlamıştı ki bir arkadaşım emzirme destek sisteminden bahsetti. Youtube a yazın evde nasıl yapacağınıza dair video cikiyo çok basit. O sistemle mamayı ince bir beslenme sonrasıyla bebeginizin ağzının kenarindan memeyi tutarken sokuyorsunuz ve mamayi memeden geldi zannettiginden memenizi de aktif bir şekilde emiyor. Biberindeki mama bitene kadar memeyi de boşaltmış oluyor. Böylece süt artmaya artmasa bile bebginiz az da olsa anne sütü almaya devam ediyor. Meme reddi ya da süt azlığı yasayan annelere duyurmak istedim. 3 ay boyunca öyle çok ağladım çözüm aradım ki sütüm tamamen kesilmesin diye. O duyguyu şuan yaşayan annelerin yüreğine şu serpmek istedim. Unutmayın youtube da emzirme destek sistemi yazın. Ayrıntılı bilgi de verebilirim. Üzülmeyin sütünüz az ya da kesilmiş olsa bile mamayı biberonla değil sanki sizin memenizden geliyormuş gibi vermek bile emziremeyen anneler için pahabicilemez bir duygu çünkü bebeğinizle memede kaldığı o mucizevi anınız devam edebilir. Lütfen deneyin. Herkese bebeğini sağlık ve mutlulukla büyütmeler...

Canım benim senin yaşadıklarını yeni anne olmuş herkes yaşıyor inan. Benim de ilk başlarda sütüm çok azdı, bebek ağladığında etrafımdaki büyükler çocuğuma hep mama vermek istediler, çok büyük kavgamız oldu.1- Etrafında seni strese sokanları evlerine gönder ( varsa öyle birileri) 2- Pes etme, bir sürü yöntem yazılmış, az bi mücadeleyle başarabilirsin.3-Bebeği birilerini bırakıp mutlaka dışarı çık, markete git, beslenmene, moraline dikkat et. Sütüm yok diye ağlaya ağlaya kendimi öldürdüm ama emzirmeyi başardım, 2,5 yaşına kadar emzirdim. Ne olursa olsun bebeğinizin size ihtiyacı var. Kimse ona sizden iyi anne olamaz. Bir de bu anların tadını doya doya çıkarın. Hemen büyüyor bu yaramazlar.

Back
X