Yetersiz Anne Olduğunuza İnandırmaya Çalışan İnsanlardan Kurtulma

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
Bebeğe böyle mi bakılır? Bu kadar sakınma? çocuğunun psikolojisini bozacaksın? ben bebeğime şöyle baktım,böyle büyüttüm bal gibi oldu?En iyi anne benim çünkü ben bir, bilir kişiyim bla bla bla ..... Bunun gibi daha bir sürü cümle . ''Sananeeee'' ,''Bananneee'', ''sorduk mu arkadaşım? '' diye çığlıklar atasım geliyor bazen. Eminim yeni annelerin yabancı olmadıkları cümlelerdir bunlar. Hoş 4 kere daha anne olsan belki her seferinde yeniden duyuyorsun. Neden insanların böyle olduklarını anlamak güç o yüzden bu işin peşini bırakıyorum. lakin bu süreçten en az zararla kurtulma peşindeyim. Herşeye bilip bilmeden burnunu sokan, sürekli sizin yetersiz olduğunuzu hissettirmeye çalışan insanlara kırıcı olmadan nasıl yaklaşılır. Nasıl cevap verilir ve susturulur? ( iyi niyetle yapılan uyarılar,yardımlar istisna bahsetmiş olduğum tamamen fesatlık barındıranlara karşı olan tutumunuz)

Ah keşke bir yolu olsa ama üzülerek söylüyorum ki maalesef o insanları susturmanın herhangi bir yolu yok. Evet anlık olarak bozup bir süreliğe sessizliğe gark olmalarını izleyebilirsin. Ama daha sonra yeniden ve güçlenmiş olarak geri döneceklerdir. Bir bitmediler, bitemediler...

Ah keşke bir yolu olsa ama üzülerek söylüyorum ki maalesef o insanları susturmanın herhangi bir yolu yok. Evet anlık olarak bozup bir süreliğe sessizliğe gark olmalarını izleyebilirsin. Ama daha sonra yeniden ve güçlenmiş olarak geri döneceklerdir. Bir bitmediler, bitemediler...
maalesef bitmiyorlar hadi ben çömezim ama doktorumuz söyledi dememe rağmen öyle şey mi olur diye karşılık bile alıyorum. siz doktorları dinlemeyin araştırın diyip doktorculuk oynayanlarda çok maalesef. en çokta buna sinir oluyorum. bebeğimi 3. ay göz muayenesine götürdüm diye 3 aylık bebek göz doktoruna mu gider. hastanelerde mi büyüteceksiniz çocuğu, ben 1 yaşında götürdüm çocuğumu diyen bir akrabamız bile var.... bu cehalet beni çok yoruyor.

maalesef bitmiyorlar hadi ben çömezim ama doktorumuz söyledi dememe rağmen öyle şey mi olur diye karşılık bile alıyorum. siz doktorları dinlemeyin araştırın diyip doktorculuk oynayanlarda çok maalesef. en çokta buna sinir oluyorum. bebeğimi 3. ay göz muayenesine götürdüm diye 3 aylık bebek göz doktoruna mu gider. hastanelerde mi büyüteceksiniz çocuğu, ben 1 yaşında götürdüm çocuğumu diyen bir akrabamız bile var.... bu cehalet beni çok yoruyor.
Oyun daha yeni başlıyor. Daha tanıdık tanımadık, bildik bilmedik envai çeşit insandan bebek büyütme dersi alacaksınız. Hemen yıpratmayın kendinizi. Doktorunuzu iyi seçin ve kendinizi onun emin ellerine emanet edin. Tabii bunu yaparken annelik hissiyatıyla sizi rahatsız eden her şeyi de sorgulayın. Bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Gerisi kuru gürültü...

Susmaz onlar hele bir de yuzsuzse ne yaparsan yap.Bir sey soylemeye gerek var mi sanki. Istedigini yap istedigini de uygula.

Bebeğe böyle mi bakılır? Bu kadar sakınma? çocuğunun psikolojisini bozacaksın? ben bebeğime şöyle baktım,böyle büyüttüm bal gibi oldu?En iyi anne benim çünkü ben bir, bilir kişiyim bla bla bla ..... Bunun gibi daha bir sürü cümle . ''Sananeeee'' ,''Bananneee'', ''sorduk mu arkadaşım? '' diye çığlıklar atasım geliyor bazen. Eminim yeni annelerin yabancı olmadıkları cümlelerdir bunlar. Hoş 4 kere daha anne olsan belki her seferinde yeniden duyuyorsun. Neden insanların böyle olduklarını anlamak güç o yüzden bu işin peşini bırakıyorum. lakin bu süreçten en az zararla kurtulma peşindeyim. Herşeye bilip bilmeden burnunu sokan, sürekli sizin yetersiz olduğunuzu hissettirmeye çalışan insanlara kırıcı olmadan nasıl yaklaşılır. Nasıl cevap verilir ve susturulur? ( iyi niyetle yapılan uyarılar,yardımlar istisna bahsetmiş olduğum tamamen fesatlık barındıranlara karşı olan tutumunuz)
#hıhıeved diyip geçiyorum ben.

Bana da eşimin teyzeleri iyi niyetten mi bilemiyorum neyden ama '' sakınma, bırak, üşüdün ince giydir sıcağa alışmasın VS dediler dinler gibi yapıp he diyordum lakşn en sonunda 3 aylık bebeğe aşure yedirmeye çalıştıklarını açtım ağzımı yumdum gözümü siz sizinkileri büyütürken başkalarından yardım almış olabilirsiniz lakin ben sizden akıl da yardım da istemiyorum bırakın da nasıl büyütüp nasıl davranacağıma ben karar veriyim dedim hepsi şok şimdi saolsunlar karışmazlar :KK14:

kulağını tıka benim tarzım benim çocuğum benim yöntemlerim benim benim benim kır kardeşim onlar seni kırmıyor mu böyle saçmalıklarla bırak kır size saygı duyuyorum ama ben böyle istiyorum :KK11:

Kendi annemde bazen bu tarz çıkışlar yapıyo. Biz yedirdik size bişey oldu mu gibisinden. Yada sen bu çocuğa bakamıcaksın. Bende diyorum ki bak siz bizi büyüttünüz bende bildiğim gibi kızımı büyütücem karışmayın. Bazen çok üstüme gelirlerse yapmayı becerdiğim gibi bakmayıda bilirim diyorum :KK53:

dilli insanlara sinir oluyorum ben bebegimi kendi istegim gibi büyütemedim. yok bla bla.. gerçekten agzlarina bi tokasim geldi ..
neymiş söle böle yap sanane be ...
ben senin çocuğuna karıştım mıyım...
offf gerçektenbeyinsiz insanlari aklıma getirdin sinirleniyorum. :kızgın:

Her insan sohbet amacli konusuyor- aslinda cokda takmiyorlardir.
benim cocugum yok ve bazen bende fikrimi söylüyorum.
1- disardan bir göz bazi konulari daha iyi gözlemliyor
2- cocugum yok diye armut degilim sonucda. benimde elime bir kitap vs. düsüyor. sonucda bebek misir piramidi degil, insan yavrusu. ne yer, ne icer biliniyor.
3- yeni anneler kendilerini paralamayi cok seviyor- bir iki cocuk büyütmüs bir kadin bazi tavirlari gereksiz buluyordur. sonucda buda normal.

neyse, siz takmayin. kendi cocugunuzu bildiginiz gibi büyütün.

Isin daha kotusu yillarin tecrubesi olup akil vermeye calisani anlarimda daha dun anne olmus insanlarin boyle yapilirmi bu verilirmi yazik vs gibi yorumlarina anlam veremiyorum hani 4 tane buyutmus havalarinda birde soylemeden soylemeye fark var yol yordam da bilmezler ben artik kimseyi sallamiyorum guzel cumlelerle yaklasanlar haric

Evli değilim ama bizim millet bekara da bircok sey söylüyor. Ben genelde soguk duruyorum birsey söyleyeceğini varsaydıgım akrabalarıma karsı bile. Hiçbirsey söyleyemiyorlar. Mesafe iyi birsey maalesef bu tarz insanlara karsı...

elestirdiklerinde asagidaki cumleleri anneme ve esimin annesine soylemisligim vardir :KK50:

- herkes kendi cocuguna baksin, kendi cocugu ile ilgilensin. Senin cocugun benim, illa ilgilenmek istiyorsan benimle ilgilenebilirsin.

- sizin cocuklar hasta olmadan buyudu herhalde, bizimkiler normal fani insan, hasta da oluyorlar dusuyorlar da.

ama ben soyle iyi anneyim, yok benim sutum tavana fiskirirdi, benim cocuk bir baktim mi sus pus otururdu kisimlarina cevap vermiyorum, zaten cocuktan sonra su ifade bende kalici oldu : :KK57:

Back
X