Yetersiz Anne Olduğunuza İnandırmaya Çalışan İnsanlardan Kurtulma

bana bir tek kaynanam yapiyo onada okadar iyi bakmissin ki bagirsaklarinin reaksiyon sesi 2 km oteden duyuluyor diyorum
esim bebeklikte bagirsak florasi zarar gordugu icin problem yasiyor ona ragmen konusuyor yani kimsenin agzi torba deil maalesef

Isin daha kotusu yillarin tecrubesi olup akil vermeye calisani anlarimda daha dun anne olmus insanlarin boyle yapilirmi bu verilirmi yazik vs gibi yorumlarina anlam veremiyorum hani 4 tane buyutmus havalarinda birde soylemeden soylemeye fark var yol yordam da bilmezler ben artik kimseyi sallamiyorum guzel cumlelerle yaklasanlar haric
Aslinda yeni anneler daha taze bilgiye sahip
. Eger arastiran sorusturan ise bilimsel bilginin zarari yok. Ama biz turk kadinlarinda 2.cocuk daha"rahat"buyuyor ozensiz anlaminda soyluorum bunu ve genel olarak soyluorum. Yani 3 4 u dusunrmiyorum neticede pekcogumuzun nenesi 3 4 cocuk buyutmustur ve nenemin zamanindaki kafayla simdi cocuk buyutmek istemem

Niye şöyle yapıyorsun böyle yapsana diyenlere doktorumuz böyle söyledi diyorum. Kendilerinde had görüp de herşeye karışanlara da “biz eşimle böyle karar verdik” diyorum. Ve bunu annelerimiz dahil herkese defalarca deyince kabul ediyorlar.

Her insan sohbet amacli konusuyor- aslinda cokda takmiyorlardir.
benim cocugum yok ve bazen bende fikrimi söylüyorum.
1- disardan bir göz bazi konulari daha iyi gözlemliyor
2- cocugum yok diye armut degilim sonucda. benimde elime bir kitap vs. düsüyor. sonucda bebek misir piramidi degil, insan yavrusu. ne yer, ne icer biliniyor.
3- yeni anneler kendilerini paralamayi cok seviyor- bir iki cocuk büyütmüs bir kadin bazi tavirlari gereksiz buluyordur. sonucda buda normal.

neyse, siz takmayin. kendi cocugunuzu bildiginiz gibi büyütün.

yok ama cocuk hasta yatiyor, uzgunsun, yorgunsun, endiselisin,
cikip biri ay neden bu cocuk hasta oldu, tuh tuh tuh vah vah vah deyince sarteller atiyor insanda,

yoksa fikir alisverisi her konuda iyidir.

Şakayla karışık 'Bebek büyütmeyi cok ozledin herhalde,bir tane doğur da onu büyüt,benimkine karisma' diyorum. Ikinci çocukta oldu bu rahatlık,ilkinde güvendiğim kişilerin lafina bakip hata yapmisligim vardir. Ancak su da bir gerçek ki bazı taze annelerin gerçekten de abarttığı oluyor.Sanki kainatta bir o anne. En iyisi yorum yapmamak, herkes kendi doğrusunu veya yanlışını yaşasın en guzeli

yok ama cocuk hasta yatiyor, uzgunsun, yorgunsun, endiselisin,
cikip biri ay neden bu cocuk hasta oldu, tuh tuh tuh vah vah vah deyince sarteller atiyor insanda,

yoksa fikir alisverisi her konuda iyidir.

Bu konuda haklisin. Dediğin zaten fikir alışverişi değil...resmen laf olsun torba dolsun bir sohbet.
Bende cok bicak kemiğe dayanınca uyariyorum :(
Bir tanidigimin Cocugu gercekdende 12 saat kreşde ve eve girdiği saniyeden uyuyana kadar TV önünde. Cocuk agresif, konuşamıyor, bardak bile tutamiyor yavru. Gelişimi baya baya geride...
En sonunda patladim ve actim ağzımı. Bir başka tanidik tam tersi...çocuğa 7/24 bilgi aktarma derdinde. Minigin gitmediği kurs yok, annesi yapışık yaşıyor çocuğa. Kiz artik 4 yaşına girdi ve annesine istemiyorum seni diye cirliyor. Bu arkadaşada zamaninda demiştim, sonuc tulumba kiskaniyor oldu (benim çocuğum olmadığı icin)
Neyse, aslinda insanlar gözlerine carpan bir durumu çoğu zaman eleştirir ama bazi anneler (helede modern anneler) gercekden aşırı alingan.

Sırf bu muhabbet yüzünden bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorum.

Ben cocugumu gecen parka goturdum. 6-7 yaslarinda bir kiz cocugu "Abla dikkat et arkasindan git de düşmesin." dedi.
Daha baska bir sey yazmayacagim vaziyet bu

Malesef insanların işi gücü başkasına karışmak yorum yapmak. İyi niyetle uyarıda bulunanları tenzih ederim.
Benim 7 yıl çocuğum olmadı. Vır vır vır... şimdi bebeğim var yine vır vır vır. Bana sadece kendi akıllarına gelen müthiş fikirleri sürekli dayatanlar keşke birde dönüp kendi yetiştirdikleri çocuklara baksalar :işsiz:

Back
X