Merhaba,
Alt ıslatma konusunda biraz kendi gözlemlediklerimi paylaşmak istedim.
Yetişkin insanlarda alt ıslatma problemi görülebiliyor, bu gayet her insanda normal olabilecek birşey.
.Çocukluk döneminden kalma
.Fiziksel sebepler
.Mesane kapasitesi küçük olabilir
.Doğum sonrası
.Sınav zamanları da çok yaygın olabiliyor
. Aktif mesane
Çoğu insan bu konuyu saklar ve paylaşmaz doktora gitmeye utanır İnternetten bakar ne yapabilirim diye
İlk başta alt ıslatma problemi hafife alınmamalı, mutlaka bir doktor kontrolüne gidilmeli doktorun verdiği tetikler yapılır ve sonuca göre ilaç tedavisi başlanıyor mesanesi küçük veya aktif mesane sorunu yaşıyan insanlarda olabiliyor. Psikolojik de olabilir çocukluktan kalma belli bir yaşa kadar altını ıslatmış olup yetişkinlik zamanında tekrar ortaya çıkabiliyor.
Bu dönemde kaçırmanın miktarına göre mesane pedi, külot bez veya yetişkin bezi kullanılabilir (Emici kapasitesi fazla oluyor)
Mesane pedi, Bez kullanmak ayıp birşey değil gecici olarak kullanılabilir.
Şu anda yaşadınız veya zamanında yaşadığınız alt ıslatma problemi var ise neler yaptığınıza dair tecrübenizi paylaşır iseniz bu sorunu yaşıyan insanlara görüş sağlanabilir