yilbasi derdi. yine esim. bi akıl verin.

mutisme

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
237
111
18
35
Iyi akşamlar arkadaşlar. Yarın yılbaşı. Bütün ailem akrabalarım en sevdiklerim ablamin evinde toplanacaklar ancak eşim gitmek istemiyor. Hep aynısı oluyor. Sürekli davetleri reddediyor. Insanlara mahçup olmaktan bir hal oldum. Sizce ne yapmalıyım. O kadar çok istiyorum ki gitmeyi. Ama gitmez biliyorum. Hep düşünüp üzülüyorum ama buna bir çözüm bulamadım.

Bence duygu sömürüsü yapıp eşinizi ikna edin. Hatta ailem senin gelmeni çok istiyor. Söz verdim insanlara gibi ikna edici cümleler sarf edin. Özel zamanlar, özel günler diye bir gerçek var. Ailelere zaman ayırılmalı. Tembelliğinden ötürü gitmek istemiyorsa. Etraflıca konuşun ve sizin için değerini anlatın.

Kendi evinde guzel bir aksam gecirin. Diger aksamlardan farkli birseyler yap. Millet tek kalmak icin firsat kolluyor.

Aynı bizim peder.Annem de yıllarca ne çekti bu durumdan...Değişmiyor maalesef

Adam senle olmak istiyor.Sinemeya gidelim demiş kaldı ki neden senin ailenle olsun yılbaşında.Ben olsam bende gelmezdim.
Geçen yilbasinda da onun annesiyle oturmustuk bütun bir gece. Off ya diyorum ki bi saat ugrariz ayıp olmasın. Sonra çıkar geliriz. Ne isimiz var diyor. Oraya gidenlerin ne isi varsa o isimiz var. Anlamıyor.

Anlamayan anlamaz ki.. Gitmiyorsa sen git. Niye ailenden ayrı geçiresin ki elinde imkanın varsa? Açıkçası ben 16 saat mesafedeyim işim olmasa sırf yılbaşı için uçağa atlayıp giderdim. Bence böyle günler aileyle kalabalıkta anlam kazanıyor.

Ortak karar alın , siz mutlu olacaksınız ablanızda o mutsuz , ikinizde mutlu olabileceğiniz bir parti daha sağlıklı olur sanki ...

Eğer ikna edebilecek gibiyseniz ikna edip onunla gitmelisiniz ben şahsen imkanım varsa eşimden ayrı olarak yeni yıla girmek istemezdim. İkna edemiyorsanız ikiniz bir plan yapın mesela evinizde biraz özenle hazırlanmış bir yemek yiyebilirsiniz. Ama gelmek istemiyorsa -ki belkide ailenle geçirmek istemiyordur bu da çok doğal bir durum- seni ailene götürüp belli bir saatte almasını teklif edebilirsin. Kaç yıllık evli olduğunuzu bilmiyorum belki sıkılıyordur. Kalabalık ortamlarda olmak onu sıkıyodur.

Ortak karar alın , siz mutlu olacaksınız ablanızda o mutsuz , ikinizde mutlu olabileceğiniz bir parti daha sağlıklı olur sanki ...
Sadece bir saat ugrayalim diyorum kabul etmiyor. Hicbir plan hazırlık yok. Tatil diye sinemaya gidelim dedi. Özel günlerin bi önemi yok onun için. Artık benim de hiç hevesim kalmadı. Sadece ailemi görmek istiyorum hazır herkes toplanmisken. Yilbasi filan umrumda değil aslında.

İkna edin bence de. Ne yapın edin gidin ama. En olmadı tek gidin o da ne hali varsa görsün. Sanırım bu ilk değil çünkü..

Back
X