Yılbaşı Kurabiyeleri

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.523
614.890
1.423
Malatya
$4.webp
$005.webp
$267q.webp
$2011-aralc4b1k-pasta-050.webp
$2092463773_0203f868f3.webp
$2093253552_8550525d27.webp
$2010728194351275.webp
$cedene_yilbasi2.webp
$DSC_0215.webp

MALZEMELER

4 su bardağı un elenmiş
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 / 2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
2 su bardağı şeker
2 büyük yumurta
1 paket vanilya
Süslemek için çeşitli renklerde şeker hamuru (pasta malzemeleri satılan yerlerden temin edebilirsiniz.)

Yapılışı:

Şeker ve yumurtaları iyice köpürterek çırpın. Ardından tereyağını,iyice karışınca da kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyin. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 1-2 saat buzdolabında hamuru dinlendirin. İstediğiniz şekillerde keserek 175 derecede pişirin. Şeker hamurlarını merdaneyle çok ince açmanız gerekiyor. O nedenle açtığınız yerde yapışmaması için tezgaha pudra şekeri serpmenizi tavsiye ederim (çok az). Süsleyeceğiniz kurabiyenin kendi kalıbıyla açtığınız şeker hamurunu kesin ve kurabiyenin üzerini fırçayla su kullanarak ıslatın ve dilediğiniz gibi süsleyin.

*Çocuklarınızdan bu süslemede yardım alabilirsiniz. Çok eğleneceklerini garanti ederim.
Ayrıca kendi süslediği kurabiyeleri sevdiklerine hediye olarak da sunabilir..

ŞEKER HAMURU

Malzeme

2 çorba kaşığı dolusu glikoz
1 çorba kaşığı dolusu toz jelatin(sığır jelatini)
2 tatlı kaşığı gliserin
yarım su bardağı su
250 gr.paketlerden 4 paket pudra şekeri

YAPILIŞI
ilk önce pudra şekerinin bir kısmı derin bir kaba elenir...(elemek önemli)
Ortası havuz gibi açılır....
başka bir kapta sıcak yarım bardak suda toz jelatin kabartılır..içine benmari eritilmiş glikoz ve gliserin ilave edilir..bütün bu karışımlarda pudra şekerinin ortasına dökülür...
kıvama gelene kadar pudra şekeri eklemesiyle yoğrulur....(hemen hemen 4 paket pudra şekeri gidiyor)
isteğe göre gıda boyası ile renklendirilir.Renklendirirken toz gıda boyası için bi damla gliserinle karıştırıp öyle kullanabilirsiniz.....
hava almayacak şekilde streç filme sarıp kullanana kadar bekletilir...

ALINTIDIR...

Son düzenleme:
çok güzeller.. yemek, hamur işi vs. bilmem ama böyle kurabiyeleri yapmayı deneyerek başlayasım geliyor :)

süslemeyi severim.. en azından -yapabilirsem- sonucunu görünce mutlu olacağımı bileceğim :1:
ileride bir gün denemeyi düşünüyorum :31:

Tabi mutlu olursun:29:Seviyorsan çok eğlenceli olur:31:Bende süslemeyi severim denemedim ama denemek istiyorum bu kurabiyeleri:56:
Denersen bizimle paylaş canım:54:

Back
X