Yılın son 3 ayı doğanlar..

benim kızım 2012 ocak doğumlu bu sene anaokuluna gidecek. ondan sonraki sene başlayacak ilkokula. yani aralarında 10 ay olacak ama beraber başlayacaklar. şu son dönemlere kadar hepimiz 7 yaşında başladık okula. neyimiz eksik.
hayat bir yarış değil 1 sene kazandı diye düşünmek çok zorlama bana göre. okula başladıktan sonra çok uzun süre o döngünün içinde kalacak çocuk. bence bırakın çocukluğunu doya doya yaşasın. büyük olmasının bir sakıncası yok benim için.
siz yinede bir uzmanla gösterin çocuğu yıl sonunda. hazır olup olmadığına ondan sonraki verilere göre karar verirsiniz.

Benim kızım Şubat doğumlu o yüzden sadece dilekçeyle sonraki seneye erteleme yapabildik. Öğretmenim bu arada. Ve çocuğum yaşına göre oldukça iri bir çocuk. Tüm öğretmen arkadaşlarım mutlaka bu yıl gönder, başarabilir diye ısrarcı oldu ama sonraki seneyi bekledim. 82 aylık başladı. Buna rağmen ilk 1 ay yazı yazarken çok zorlandı. Sonrası ise sorunsuz geçti. Tamamen dışa dönük bir çocuk, oyun kurucu. 2 sene üst üste sınıf başkanı seçildi. Okumayı ilk öğrenen oydu. Yazısı da çok iyi. Bence önceki sene gönderseydim sonuçlar bu derece olmayacaktı. O yüzden kararımın çok yerinde olduğunu gördüm ve çok doğru bir noktaya değindiğinizi belirtmek istedim.

Aynen katılıyorum. Benimki de 69 ay yerine 81 aylık başlayacak inşallah. Büyüğü 77 aylıkken başladı onda bile zorlandim. Öğretmeniyle de görüştüm o da geç başlaması taraftarı. Bir yıl kaybedecek diye değil bir yıl daha çocukluğunu yaşayacak diye düşünüyorum ben. Üstelik birinci sınıfta ne var ki diyenler tecrübelerine göre mi söylüyor bilmiyorum ama birinci sınıfın son aylarında baya baya problem cozuyordu benim büyük. Odev yükü derseniz bir sürü. Okumayı öyle ya da böyle elbette sokecekler. Burdaki sorun duygusal yetersizlik.. Herkes için hayırlısı..

ilkokula erken başlayıp başarılı olan çok örnek var,
biri de kısmen benim,
çünkü bakınca fena sayılmayan bir eğitim hayatım ve yüksek lisans diplomam var,
ama kızımı gönderseydim kafamda hep bir soru işareti olacaktı "belki çok daha başarılı olacaktı"
zira ben de abisiyle okumayı öğrendi, birlikte gidip gelsin diye 63 aylıkken ilkokula başlatılmışım,
ilkokulda çok başarılıydım, dereceyle anadolu lisesine yerleştim (o zamanlar ilkokul 5. sınıfta giriliyordu sınava) ortaokulda inanılmaz tökezledim, özellikle matematikte çakıldım.
sınıf arkadaşlarım soyut düşünme yetisini kazanmışken ben kazanamamıştım, velhasıl ipin ucu bir kaçtı yakalayamadım, eğitim hayatım boyunca hep matematikte başarısız oldum.
aynı şeyleri kızım yaşasın istemiyorum,
umarım çocuklarımız için her şeyin hayırlısı olur :)

Aynı fikirdeyim

Bu hayata erken atılsın Sevda'sını da anlayamıyorum

Bir sene fazla bakım gözetim yapmayayım demek gibi geliyor bana

İlerde o farkı kapatır diyorlar da kapanmıyor

Ben ortaokulda hazırlık okudum

Üniversiteye başladığımda çoğu sınıf arkadaşımdan bir yaş büyüktüm

Bu bile artı oldu

Algı her yaşta değişiyor

Bir de soyut düşünme dönemine arkadaşları girip konuları anlarken kendi giremediği için geri kalan çocuklar var

İlk yıllarda mükemmel olan dersleri birden alt üst oluyor

Riske girmeye ne gerek var ki

Bir de arkadaşların çoğu Zaman'ında gönderin demiş konu sahibine

İşte olay ve soru o

Zaman'ı ne Zaman

Yani 72 ay mı 60 ay mı 83 ay mı

Bu aralıktaki tüm çocuklar için Zaman'ı aynı an

Ama arada 23 ay yani nerede ise iki yaş var
Ben gecen yil anaokulunda erken gondermeme kararini vermistim...kizim cok sosyal,konuskan,girisken..yabancilik cekmez girdigi ortamda hemen kaynasir mesela.buna ragmen gecen yil okulda arkadaslariyla sikinti yasadi..sinifindaki en kucuk bizdik.kasim 2010'luyuz 2009 aralik bile vardi sinifta nerdeyse 1 yas buyuk ve ezildigini gordum.bu yil yasiylariyla beraber okudu ve daha mutluydu..cocuklarda 6-7 ay bile fark yaratiyor..benim cocugum bi yere yetismeyecek,varsin hayata 1 yil gec baslasin cocuklugunu yasasin

Back
X