Yıllar sonra eşinizin kumarbaz olduğunu öğrenirseniz,Bayramımız zehir oldu:(

KAR_BEYAZ

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
197
1
0
İstanbul
Merbaha arkadaşlar geçmiş konumda yazdıklarımı okuyanlar bilirler.
Bunca zaman evliliğim herkesinki gibi olsun diye çırpındım durdum.Yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu seziyordum da bu kadarını beklemiyordum beynim zonkluyor ne yapacağımı bilmiyorum.

Siz hiç eşinizin kredi kartları – hesapları vs. bakamamazlık yaşadınız mı? Ben yaşadım.Evlendiğim günden beri , eşim düzenli para kazandığından beri ne zaman hesaplarını aç göster desem adam çıldırırdı.Olmadık laflar küfürler dönerdi ortada.Artık ben de o lafları işiteceğime bakmam diyip bıraktım her şeyi.

Son 2 ay stres sinir ,kavgalar hat safhada.Eşim kendi işinden başka ek iş de yapıyor son 1.5 senedir.Ama hep diyordum ki içki yok , kumar yoki giyim gıda desen onları da benim maastan ben alıyorum zaten.Bu adam paraları nereye veriyor diyordum.3 gün önce artık resti çektim.Ya açıp hesapları gösterirsin ya da ben çeker giderim dedim.Oturdu her şeyi itiraf etti.Bir insan nasıl bu hale gelir bilmiyorum.Elimizde ne var yok hepsini kumara yatırmışL İddia oynamış kuponlar yapmış.Ne zaman eline para çok geçmiş o kadar çok para yatırmış.Çocuğunun rızkını oralarda yemiş.Bütün faturalar , çocuğun kreş parası , mutfak masrafı v.s hepsi benim üşütme zatenL Biz mahvolmuşuz.Kaybettiği paralar 20 milyar belki daha fazla , üstelik bu giden paralar dışında 50-60 milyara yakın borç var.

Ben ne yapacağım kime ne diyeceğim bilmiyorumL Herkes demez mi bana sen ne biçim kadınsın adam olsaydın ne pahasına olursa olsun eşinin hesaplarını kontrol etseydin demez mi.

Meğer ben her hesaplarını aç dediğimde kendini terk edeceğimi bildiği için açmamış, kavgalar çıkarmış.Peki şimdi ne olacak, evliğe devam etsem ben ömrüm boyunca acaba oynadı mı diye şüphe içinde mi yaşayacağım, casusluk mu yapacağım.

Yalvarıyor bana ,beni bu illetden kurtar diye. E ben adam 6 yıldır iliğimizi kurutmuşsun şimdi beni kurtar diyorsun.Bizi kim kurtaracak bilmiyorum.

Sakin düşünemiyorum, hayatımın darbesini yedim , eşim sadece kumara para yatırmadı evliliğini, çocuğunun rızkını ,kendi haysiyetini ,şerefini de yatırdı.

Son düzenleme:
Merbaha arkadaşlar geçmiş konumda yazdıklarımı okuyanlar bilirler.
Bunca zaman evliliğim herkesinki gibi olsun diye çırpındım durdum.Yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu seziyordum da bu kadarını beklemiyordum beynim zonkluyor ne yapacağımı bilmiyorum.

Siz hiç eşinizin kredi kartları – hesapları vs. bakamamazlık yaşadınız mı? Ben yaşadım.Evlendiğim günden beri , eşim düzenli para kazandığından beri ne zaman hesaplarını aç göster desem adam çıldırırdı.Olmadık laflar küfürler dönerdi ortada.Artık ben de o lafları işiteceğime bakmam diyip bıraktım her şeyi.

Son 2 ay stres sinir ,kavgalar hat safhada.Eşim kendi işinden başka ek iş de yapıyor son 1.5 senedir.Ama hep diyordum ki içki yok , kumar yoki giyim gıda desen onları da benim maastan ben alıyorum zaten.Bu adam paraları nereye veriyor diyordum.3 gün önce artık resti çektim.Ya açıp hesapları gösterirsin ya da ben çeker giderim dedim.Oturdu her şeyi itiraf etti.Bir insan nasıl bu hale gelir bilmiyorum.Elimizde ne var yok hepsini kumara yatırmışL İddia oynamış kuponlar yapmış.Ne zaman eline para çok geçmiş o kadar çok para yatırmış.Çocuğunun rızkını oralarda yemiş.Bütün faturalar , çocuğun kreş parası , mutfak masrafı v.s hepsi benim üşütme zatenL Biz mahvolmuşuz.Kaybettiği paralar 20 milyar belki daha fazla , üstelik bu giden paralar dışında 50-60 milyara yakın borç var.

Ben ne yapacağım kime ne diyeceğim bilmiyorumL Herkes demez mi bana sen ne biçim kadınsın adam olsaydın ne pahasına olursa olsun eşinin hesaplarını kontrol etseydin demez mi.

Meğer ben her hesaplarını aç dediğimde kendini terk edeceğimi bildiği için açmamış, kavgalar çıkarmış.Peki şimdi ne olacak, evliğe devam etsem ben ömrüm boyunca acaba oynadı mı diye şüphe içinde mi yaşayacağım, casusluk mu yapacağım.

Yalvarıyor bana ,beni bu illet de kurtar diye. E ben adam 6 yıldır iliğimizi kurutmuşsun şimdi beni kurtar diyo.Bizi kim kurtaracak bilmiyorumL
Sakin düşünemiyorum, hayatımın darbesini yedim , eşim sadece kumara para yatırmadı evliliğini, çocuğunun rızkını ,kendi haysiyetini ,şerefini de yatırdı.

Konuyu açıp çıkmışsınız bilmem okur musunuz ama yazayım yine de...
Bunca yıl eşinizin hesaplarını göstermemesinden bir işler çevirdiğini anlayamamanız büyük talihsizlik.
Eğer şu anda da kurtulmak istiyorsa tedavi olsun. Siz de destek olun tabii evliliğinize devam etmek istiyorsanız...

canım çok zor bir durum gerçekten bizimde bir arkadaşımızın eşi yaptı.iddia oynamış önce işyerini batırdı sonra 2 daire ve 2 araba gitti daha babasının oturduğu evde gitti arsalarda gitti şimdi sadece 1 dairesi kaldı ondada eşi ve 3 çocuğu oturuyor ,adamın babası ne fedakarmış ki onca yıl kendi biriktirdiğini dahi oğlunun borçlarına vermiş kendi oturduğu evi bile satıp köye gitti...şimdi adam aylık600tl iş bulmuş orda çalışıyor karısıda 3 çocuğunu annesine bırakı temizliklere gidiyor.ne vahim bir tablo anlatamam...bence bu konuyu eşinin ailesiyle paylaş sen elinden geleni yapmışsın zaten ailesi destek çıksın borçlarına oğullarınıda tedavi ettirsinler sonuçta sen aynı şeyleri yapmış olsan o da senin aileni ayağa kaldıracaktı ve kızınızın hatası telafi edin diyecekti demi...yalnız başına mücadele etme senide çocuğunuda düşünmemiş bir adam sonuçta...eğerki ailesi destek olursa kendiside kurtulmak için çabalarsa bir şans daha ver yoksa bu adamdan hayır gelmez canım

Yarın arayıp durumu hem onun ailesine hem de kendi aileme anlatacağım
ama anlatacak yüzüm yok, kimsede suç yok ki bütün suç bende
Ne pahasına olursa olsun bakacaktım önceden.Moralim çok bozuk.Sağlıklı düşünemiyorum hiç bir şeyi şu an sadece yıkılmıs durumdayım

canım çok zor bir durum gerçekten bizimde bir arkadaşımızın eşi yaptı.iddia oynamış önce işyerini batırdı sonra 2 daire ve 2 araba gitti daha babasının oturduğu evde gitti arsalarda gitti şimdi sadece 1 dairesi kaldı ondada eşi ve 3 çocuğu oturuyor ,adamın babası ne fedakarmış ki onca yıl kendi biriktirdiğini dahi oğlunun borçlarına vermiş kendi oturduğu evi bile satıp köye gitti...şimdi adam aylık600tl iş bulmuş orda çalışıyor karısıda 3 çocuğunu annesine bırakı temizliklere gidiyor.ne vahim bir tablo anlatamam...bence bu konuyu eşinin ailesiyle paylaş sen elinden geleni yapmışsın zaten ailesi destek çıksın borçlarına oğullarınıda tedavi ettirsinler sonuçta sen aynı şeyleri yapmış olsan o da senin aileni ayağa kaldıracaktı ve kızınızın hatası telafi edin diyecekti demi...yalnız başına mücadele etme senide çocuğunuda düşünmemiş bir adam sonuçta...eğerki ailesi destek olursa kendiside kurtulmak için çabalarsa bir şans daha ver yoksa bu adamdan hayır gelmez canım

Bütün korkum bu ya:(( Dedim ki eşime ben ısrar etmesem ne zaman gösterecektin gerçekler
Evimize haciz gelince mi yoksa sen hapse düşünce mi.
Bilmiyorum belki de ilerdeki yaşantımız böyle olacak bizimde ama mahvoldum ben
Şu an beni evden kovsan , boşanma kararı alsan ne diyim haklısın diyo.

Konuyu açıp çıkmışsınız bilmem okur musunuz ama yazayım yine de...
Bunca yıl eşinizin hesaplarını göstermemesinden bir işler çevirdiğini anlayamamanız büyük talihsizlik.
Eğer şu anda da kurtulmak istiyorsa tedavi olsun. Siz de destek olun tabii evliliğinize devam etmek istiyorsanız...

Yılarca bu hesaplara bakma kavgası oldu bizim evimizde.Benim hesaplarımın şifreleri ,ekstreler herşey ortada ama ben onunkine bakmaya gelince kıyametler kopardı.

kendini neden suçluyorsun anlamıyorum bende 8yıllık evliyim öğretmenim eşimde çalışıyor ve benim evin geliri gideriyle hiç alakam yoktur,ev için kredi seçtik benim maaşımın büyük çoğu oraya gidiyor ,sadece ücretimi alırım onuda kendi kişisel ihtiyaçlarım için harcarım ihtiyacım oluncada kredi kartım var ordan alırım.yani kredi kartımdan tutun evle ilgili herşeyi eşim alır o ilgilenir ben hiç sormam ne kadar birkmişimiz var borcumuz var..sonuçta bu sorumluluk ona ait..yani sen kendi maaşınla yaılması gerekeni yamışsın hatta eşine güvenmeyip defalarca ekstreleride sormuşsun ee daha ne yaacaktın ki canım kendini böyle suçlama özelliklede onun ailesi yanında böylece kendini haklı görecektir ..sorun var suçlu var o da sadece eşin.....hem seni hemde çocuğunu düşümemiş..

Bir hafta sonu alayım da karımı çocuğumu yemeğe çıkardığı yoktu.Şimdi anlıyorum neden olduğunu.
Cuma akşamından pazartesi sabaha kadar maçlar devam eder diyor , o gün ne kadar maç varsa gözünü kırpmadan yatırmıs herşeyi:(
Ben cebimde para olmasa ondan istesem bende de yok derdi hep.
Derdim para değil ama bundan sonrası için ne olacak nasıl inanacağım ona ,gidip oynamadığını nerden bileceğim?

:(((((

Benim de aklım almıyor,
bir insan nasıl bu kadar büyük paralarla oynar????
Hiç mi eşini çocugunu düşünmez!

Bu bir hastalık.
Kurtulmasının tek çaresi tedavi olması.
Yoksa söz verir, o verdiği sözün hemen akabinde gider yine oynar...

Aileleri haberdar edin,
en azından yaptıklarından utanır belki!

kendini neden suçluyorsun anlamıyorum bende 8yıllık evliyim öğretmenim eşimde çalışıyor ve benim evin geliri gideriyle hiç alakam yoktur,ev için kredi seçtik benim maaşımın büyük çoğu oraya gidiyor ,sadece ücretimi alırım onuda kendi kişisel ihtiyaçlarım için harcarım ihtiyacım oluncada kredi kartım var ordan alırım.yani kredi kartımdan tutun evle ilgili herşeyi eşim alır o ilgilenir ben hiç sormam ne kadar birkmişimiz var borcumuz var..sonuçta bu sorumluluk ona ait..yani sen kendi maaşınla yaılması gerekeni yamışsın hatta eşine güvenmeyip defalarca ekstreleride sormuşsun ee daha ne yaacaktın ki canım kendini böyle suçlama özelliklede onun ailesi yanında böylece kendini haklı görecektir ..sorun var suçlu var o da sadece eşin.....hem seni hemde çocuğunu düşümemiş..

Ne zaman benim üstüme kredi olmasa kredi çektirdi.Çektirdiği kredileri borçlarımızı kapatacağız diye aldı.
Hesaplarına baktım onları da yatırmıs iddiaya
Gözünü para hırsı bürümüş, kaybettikçe kazanacağını sanmıs, battıkça batmış ,bizi de yanında bataklığa sürüklemiş:(

:(((((

Benim de aklım almıyor,
bir insan nasıl bu kadar büyük paralarla oynar????
Hiç mi eşini çocugunu düşünmez!

Bu bir hastalık.
Kurtulmasının tek çaresi tedavi olması.
Yoksa söz verir, o verdiği sözün hemen akabinde gider yine oynar...

Aileleri haberdar edin,
en azından yaptıklarından utanır belki!

Bunun tek tedavisi oynamaması.Doktor nasıl tedavi edecek bunu.
Oynamayacak,
Oynamayacağım bir daha diyor ama nasıl inanacaksın ki yapmayacağına.
Bana hep derdi ben ayağındaki ayakkabı yırtılmadan 2.sini almayı düşünmeyen bir adamım derdi.
Gördük ayakkabı parasına kıymayan adam vicdanı sızlamadan ne paralar yatırmıs ne paralar kaybetmiş .

ailelerde girsin bakalım o zaman neler olacağını daha iyi kestirirsin..amamerakettiğim şu bu zamana kadar yani eşinizin kumar oynadığını öğrenene kadar seviyormuydun yada seviyor musun.yani bu olay olmasaydı geçinip gidiyor muydunuz yoksa başka problemleriniz varmıydı...

Bütün hesaplar şifreler sende olsun diyor bana.Her gün kontrol et oynamıs mıyım diye bak diyor
E ben nereden bileceğim gidip elden kupon yatırmadığını.
Bu nasıl bir vicdansızlıktır aklım almıyor.

ailelerde girsin bakalım o zaman neler olacağını daha iyi kestirirsin..amamerakettiğim şu bu zamana kadar yani eşinizin kumar oynadığını öğrenene kadar seviyormuydun yada seviyor musun.yani bu olay olmasaydı geçinip gidiyor muydunuz yoksa başka problemleriniz varmıydı...

Canım geçmiş konuma bak. Orda ben eşimden asla ayrılmayacağımı yazdım hep.
Şimdi düşünüyorum da benimle bütün kavgalarının sebebi buymus diyorum.
Ne zaman orda para kazansa adam bambaşka bir kişilik, ne zaman orda para kaybetse bambaşka bir kişilik oluyormus:(

Aslında hesaplara bakma meselesinde ben k. validemi de devreye sokmustum
K.validem benim yanımda ısrarla karın değil mi göstereceksin,bilmek hakkı onun dedikçe eşim çıldırıyordu.
Oğlum gizli saklı neyin var söyle diyordu k. validem .Ama göstermiyordu yine de. Bu kadar çıldırmasının sebebi buymus işte.
Sırf bu yüzden annesine bile düşman olmuştu:(

Aslında hesaplara bakma meselesinde ben k. validemi de devreye sokmustum
K.validem benim yanımda ısrarla karın değil mi göstereceksin,bilmek hakkı onun dedikçe eşim çıldırıyordu.
Oğlum gizli saklı neyin var söyle diyordu k. validem .Ama göstermiyordu yine de. Bu kadar çıldırmasının sebebi buymus işte.
Sırf bu yüzden annesine bile düşman olmuştu:(

Yarın onun ailesine anlatacağım her şeyi ama onlar da beni suçlayacak biliyorum
Ne yapıp edip iş bu boyuta gelmeden bakacaktın hesap bilgilerine diyecekler.

Bunun tek tedavisi oynamaması.Doktor nasıl tedavi edecek bunu.
Oynamayacak,
Oynamayacağım bir daha diyor ama nasıl inanacaksın ki yapmayacağına.
Bana hep derdi ben ayağındaki ayakkabı yırtılmadan 2.sini almayı düşünmeyen bir adamım derdi.
Gördük ayakkabı parasına kıymayan adam vicdanı sızlamadan ne paralar yatırmıs ne paralar kaybetmiş .

Ne demek doktor nasıl tedavi edecek?
Arkadaşım eşin bağımlı,eşin hasta. Bir uzmana götüreceksiniz çaresine bakacak.
Önce kararını ver boşanacak mısın evliliğine devam mı edeceksin?
Ona göre ya tedavi sürecinde destek olursun ya da ailesi yanında olur.

Ne demek doktor nasıl tedavi edecek?
Arkadaşım eşin bağımlı,eşin hasta. Bir uzmana götüreceksiniz çaresine bakacak.
Önce kararını ver boşanacak mısın evliliğine devam mı edeceksin?
Ona göre ya tedavi sürecinde destek olursun ya da ailesi yanında olur.

Şu an hiç bir şeyi düşünemiyorum ki
Yıkılmıs durumdayım.Onca fedakarlık bunun için miydi diyorum kendi kendime
Ne yapsan haklısın diyor bana ister evden kov ,ister boşan haklısın
ne diyim ama beni kurtar bu illetten diyor

Şu an hiç bir şeyi düşünemiyorum ki
Yıkılmıs durumdayım.Onca fedakarlık bunun için miydi diyorum kendi kendime
Ne yapsan haklısın diyor bana ister evden kov ,ister boşan haklısın
ne diyim ama beni kurtar bu illetten diyor

Haklısın kolay değil yaşadıkların da bir karar vermek zorundasın.
Tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

Back
X