Merhabalar, forumunuza tesadüfen girdim ve yaşadıklarımızın ne kadar ortak olduğunu görünce size yazmaya karar verdim. Öncelikle şunu söyleyeyim bende eşinin kumar sorunuyla 5 senedir uğraşan bir kadınım. İki tane çocuğum var ve bende öğretmenim.Bizde eşimle birbirimizi çok severek evlendik.10 senedir evliyiz. Çok şeyler yaşadık bu 10 sene içinde. Evliliğimiz ilk başlarda mükemmel gidiyordu. Örnek çifttik çevremizde.Fakat ben eşimin kumar sorununu anlayana kadar. Bizim eşimle gelir durumumuz gayet iyiydi. Evimiz arabamız vardı. Bu sorunla birlikte hepsi tek tek yok olmaya başladı. İlk birkaç borcunu gayet rahat kapattık. Fakat devam eden borçlar için oldukça zorlanmaya başladık. Tabi bu arada evliliğimiz bir çıkmaza girdi. Sıkça boşanma lafı konuşulmaya başladı. Ailenin hepsi bu durumdan haberdar oldu. Yani iş iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben uzun süren depresyonlara girmeye başladım. Eşimde utanç duygusuyla ne yaptığını bilemez hale geldi. Ben hala bununla savaşıyorum. Çünkü ne olursa olsun ben eşimi seviyorum. Evet ona çok kızgınım ama onu seviyorum. Bu bir sorun biliyorum ve bunun evliliğimizi yıkmasına izin vermek istemiyorum. Sonuçta iyi günde kötü günde dedik evlenirken. Yalnız sana şunu söyleyeyim arkadaşım hiçbirşey tek taraflı değil. Yani eşinin bu noktalara gelmesinde azda olsa seninde payın vardır. Unutma erkekler sorunlardan kaçmayı severler. Ve kumar batağına saplanmanın en büyük sebebi ikili ilişkilerdeki zorluklar, sorunlu bir hayattan kaçış, güç elde etme isteğidir. Bence sende biraz özeleştirini yap. Ondan sonra tekrar konuşalım. Sana yardım etmek isterim.