meğer bendeki bazı eksikliklerin sebebi buymuş. "Dispraksi"
tesadüf olarak okudugum bir makale sonucu pek cok bulgunun bende oldugunu farkettim. makalenin baslıgında sakarlık vardı, eşim bunu görünce hemen seni anlatıyor dedi, gercekten de öyle cıktı. asırı değil ama tabi evde eşime oranla fazla sakarlık yaptıgım için benim sakar oldugumu hep söyler.bunun yanı sıra araba kullanma, yüzme, bisiklete binme, karsıdan karsıya gecme,spor yapma gibi karmasık motor becerilerde zorluklar yaşama bu hastalıgın belirtileriymiş.büyük cogunlugu uymasa da yaklasık yüzde 30 belirti tutuyor. kendi kendime teshis koymus gibi oldum ama yılllardır yapamadıgım seylerin hepsini bir baslıkta görünce hemen konduruverdim.
öğrenciyken beden eğitimi derslerinde hep zorlanırdım, zorlukla gectim derslerden.
yüzmeyi yıllardır öğrenemedim, her yıl ortamım olmasına ragmen
bisiklete binmeyi 18-20 yaslarında öğrendim ama hala Allaha emanet
ehliyetim var, ama hala araba kullanamıyorum, deniyorum , olmuyor
bunun gibi bazı karmasık beceri isteyen hareketleri de hemen yapamam yani
belki aranızda bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan ve bana öneride bulunacak olan vardır diye sizinle de paylasmak istedim. şimdiden tesekkürler...
Bence işini tesadüfe bırakma bu beyinle ilgili bi durum mu nörolojik bi vakka mı oluyo ona göre en yakın zamanda bi doktora görün ve ne gerekiosa onu yap ,,kendi kendine teşhis koydun da belki bunun evreleri vardır falan filan ya da ilerde daha fazla olmaması için şimdiden tedbiri falan alınır o yüzden en kısa zamanda doktora görün bir şeyin çıkmaz inşallah ama için rahat eder en azından ...
haklısın canım cok tesekkür ederim. ben hiç öyle evreleri olabilir ilerleyebilir diye düşünmemiştim. internette baktım genelde cocuklardan bahsederek anlatmıslar, yetişkinlerle ilgili pek birşey bulamadım.acaba hangi bölüme gitmem gerekir bu konuda. psikologlar,psikiyatristler falan bilgi sahibi midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?