yıllar sonra hastalığımı öğrendim !

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
meğer bendeki bazı eksikliklerin sebebi buymuş. "Dispraksi"
tesadüf olarak okudugum bir makale sonucu pek cok bulgunun bende oldugunu farkettim. makalenin baslıgında sakarlık vardı, eşim bunu görünce hemen seni anlatıyor dedi, gercekten de öyle cıktı. asırı değil ama tabi evde eşime oranla fazla sakarlık yaptıgım için benim sakar oldugumu hep söyler.bunun yanı sıra araba kullanma, yüzme, bisiklete binme, karsıdan karsıya gecme,spor yapma gibi karmasık motor becerilerde zorluklar yaşama bu hastalıgın belirtileriymiş.büyük cogunlugu uymasa da yaklasık yüzde 30 belirti tutuyor. kendi kendime teshis koymus gibi oldum ama yılllardır yapamadıgım seylerin hepsini bir baslıkta görünce hemen konduruverdim.
öğrenciyken beden eğitimi derslerinde hep zorlanırdım, zorlukla gectim derslerden.
yüzmeyi yıllardır öğrenemedim, her yıl ortamım olmasına ragmen
bisiklete binmeyi 18-20 yaslarında öğrendim ama hala Allaha emanet
ehliyetim var, ama hala araba kullanamıyorum, deniyorum , olmuyor
bunun gibi bazı karmasık beceri isteyen hareketleri de hemen yapamam yani
belki aranızda bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan ve bana öneride bulunacak olan vardır diye sizinle de paylasmak istedim. şimdiden tesekkürler...

Bence işini tesadüfe bırakma bu beyinle ilgili bi durum mu nörolojik bi vakka mı oluyo ona göre en yakın zamanda bi doktora görün ve ne gerekiosa onu yap ,,kendi kendine teşhis koydun da belki bunun evreleri vardır falan filan ya da ilerde daha fazla olmaması için şimdiden tedbiri falan alınır o yüzden en kısa zamanda doktora görün bir şeyin çıkmaz inşallah ama için rahat eder en azından ...

haklısın canım cok tesekkür ederim. ben hiç öyle evreleri olabilir ilerleyebilir diye düşünmemiştim. internette baktım genelde cocuklardan bahsederek anlatmıslar, yetişkinlerle ilgili pek birşey bulamadım.acaba hangi bölüme gitmem gerekir bu konuda. psikologlar,psikiyatristler falan bilgi sahibi midir?

onu hiç bilmiyorum ama o konuda da aile hekimine gidip benim böyle sıkıntılarım var bi yerde de okudum bazı şeyler beni anlatıo resmen ne yapmam lazım hangi branşa gidiyim falan diye sorarsan yönlendirir ben bi sıkıntım olunca aile hekimine gidiyorum çokta ilgili biri o dio benim yapabilceğim bir şey değil şu branşa git falan o bakımdan söyledim ...ama sanki beyinle ilgili bir şey beyin cerrahi gibi düşündüm ben tabii bilemiyorum ama düşününce senin yapman gerekenleri beyin komut verio neticede ...yazını okurken bunu kendi kendine yenemiceğni düşündüm bi an inşallah bir şey çıkmazda tabii eğer sen bunu yenebilceksen bi tedavisi varsa falan belki psikolojik belki ilaçla belki egzersizle neden böyle devam edesin ki her şeyin bi açıklaması bi çözümü var ölümden başka o yüzden gidersin en azından için rahatlar

Bu doktora gitmeden öğrenilebilecek bişey değil. Ayrıca söylediğin seyler cok normal herkes bunları yaşıyabilir belkide spor yüzmek araba kullanmak ilgini cekmeyen konulardır bu yüzden öğrenememişsindir?

bir tanıdığım internetten okuduklarıyla kendisine kanser teşhisi koyup adeta parçalamıştı kendini.
annem de hergün doktorum programlarını izler,arkasından beni arardı.şu şu belirtiler bende de var hastayım,derdi.en son o programları izlemesini yasakladım.izliyor mu bilmiyorum ama beni aramaz oldu.
lütfen doktora git

Matematıksel,Sözel,Müzikal,Bireysel,Bedensel ve bunlarla birlikte birkaç zeka türü daha var..Sizinde bedensel zekanız ağır basmıyor olabilir.Bu sebepten hareket gerektiren eylemleri tam anlamıyla yaapamıyorsunuzdur..Beden eğitiminde hangimiz 4*4lük turnikeye girip ters takla atar ya da bayanların çoğu araba kullanmayı bir türlü tam olarak süremez.Bıraksan egenin diğer kıyısına giderim ama tam anlamıyla kulaç atamam.Hemen teşhis koymayın kendinize.Çok kafanızı kurcalıyorsa evet arkadaşların dediği gibi bir nörolojiye görünün.

cevap veren herkese cok tesekkür ediyorum
yıllarca motor becerilerimin gelişmediğini düşünmüştüm zaten. bu bahsettiğim şeyle üzerinde epeyce ugrastıgım ama yine de beceremediğim şeyler..tabi kendi kendime teşhis koymam doğru birsey değil. bi doktora görünsem bu konuda iyi olacak ama bugüne kadar bunları bi hastalık belirtisi olarak görmediğimden hiç aklıma gelmemişti. bu gibi sebeplerle doktora gitsem bana güler mi dalga mı gecer diye düşündüm suan. o yüzden kime gideceğimi de hala bilmiyorum...

doktor sizinle dalga geçmez aksine kendi sağlığınızın üstüne düştüğünüz için tebrik edilirsiniz bence

bahsi edilen hastalığı ilk defa duydum ve haberi olmayan binlerce insan olduğundan eminim....

ben hala bisiklete binmeyi bilmiyorum ve bi dönem 6-7 yaş gibi duran arabalara bile çarpmışlığım vardır o kadar sakarım yani

yani sakın korkmayın ki yazınlanların çoğu çocuklarla ilgili ise ya tedavi edildiği ya da yetişkinlerde görülmediği içindir

Bende internetten tvden gazeteden görüp bazen adını bile duymadıgım hastalıkları arastırırdım belirtilerden 2 si uyardı kesin bende bu hastalık var derdim kimi zaman abartır korkardım bile,tabii sonra vazgectim pek saglıklı bi yöntem değil..dünya üzerinde her hastalık bir vücütta vuku bulur mu dimi ama tabii allah korusun da yine...
Size tavsiyem bi doktora gidin eger hakkaten varsa bu rahatsızlıgınız tedavi olursunuz yoksa da içiniz ferahlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Teshisi doktor koymadiysa bosuna inanip da kendi kendinizi gaza getirmeyin.
Insan nette ne hastaligi okusa illa kendinde de olan belirtiler gorur, kimisi kanar da iste bende bu var der.
Bircok kisinin basina geliyor. Kendi kendinize teshis koymayin. Cok merak ediyorsaniz doktora gidip ogrenin.

Nörolojiye gidiniz. Yigenimede bu teşhis konuldu.5 yaşındayken. Akranlarına göre bazı şeyleri geç yapar dedi. Doğumu zor olmuştu. 8 yaşında ve gittikçe arayı kapatıyor gibi.

bir anket yapsak şu söyledikleriniz hemen herkes de olabilecek şeyler.. kendi kendinize teşhis koymayın.. ehliyeti olup araba kullanamayan kadınların sayısı hiç de az değil.. Kaldı ki ben yüzme bilmem, bisiklete de binmeyeli herhalde 10 sene olmuştur, binemem çünkü bir doktora gidin o koysun teşhisi..

netten hastalık teşhisi çıktı çıkalı her hafta farklı bir hastalığa yakalanan arkadaşım var benim Hiç araştırmayın bir doktora görünün

Bu hastalığı hiç duymadım ama kendi kendinize teşhis koymayınız lütfen. Başka nedenleri de olabilir, bir uzmandan destek alınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…