Yıllardır bitmeyen derdim

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
888
123
Slm arkadaşlar.bu derdime yıllardır çözüm bulamadım çok üzülüyorum.erkek kardeşim var otuziki yaşında bekar.biyerde çalışıyordu isten çıktı askere gitti geldi.o sırada isyeride kapandı zaten.askerden geldikten sonra iş bulamadı.evlerimiz çok yakın.hergun gelir bana.ama ben bazen çok bunaliyirum.cocuklar ev isi derken.ve sürekli derdini anlatıyor iş bulamadığı için yakınıyor.aciyorum bazen tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap kurslara katil.bazen de kafam kaldırmıyor.uc çocuk benimde kendime göre sıkıntılarım oluyor.zaten pandemiden biyere çıkmıyoruz.annemde sürekli evde olmasından sıkılıyor bana yolluyor.ama ben napabilirim benmi iş bulayım üzülüyorum tmm kardeste.gelince bir bir buçuk saat duruyor.surekli kendi derdi olumsuz düşünceleri.calisirkende öyleydi bı derdi oldugunda ablana git ablana git.ama benimde sorumluluklarim var kafam cekmiyo.geldiginde enerjim cekiliyo bütün gunum pert oluyo.surekli yakınma.anneme söylediğimde malesef annem kızıyor bana tamam bidaha gelmez sen istemiyisun bilmem ne.ben sürekli koca adamla ne konuşabilirim zaten kendi cocuklarima zor yetisiyorum birde o gelip moralimi boxuyor.enerjim kalmıyor.anneme diyorum nolacak böle bir sürü bagiriyo cagiriyo.ama bende kalkınca kendime göre günün planını yapmak istiyorum kendime göre ayarlamak istiyorum günümü.kocam bile hiçbir sıkıntısını yansıtmaz bana.tmm kardeste biyere kadar yardımcı olabilirim.bazende üzülüyorum acaba benmi yanlis düşünüyorum gunahami giriyorum diye.ama her Allah'ın günü.kendimi sıkmaktan hastalık kapicam.hayattan zevk almaz oldum.anneme malesef anlatamıyorum hasta diyede üstüne çok gidip üzmek istemiyorum ama bunun sonunda ben hasta olucam diye korkuyorum.moralim bozuluyo bu sefer ister istemez çocuklarıma yansitiyorum napacagini şaşırdım

3 çocuk varmış

Onlar dayı ile oynasın dayının kafa dağılır siz de o arada iş vs yaparsınız

Oturup her gün aynı şey düşün düşün ona da zor sizinle derdini paylaşıyor ama böyle çözüm olmaz

İş aramaya devam etsin
Güya arıyor.bulamadigindada bütün stresini bana boşaltıyor enerjim çekiliyor

Kardeş neticede atsan atılmaz, satsan satılmaz. Siz de haklısınız insan yükü ağırdır. Kardeşinizi iş bulmaya ve eşzamanlı terapi almaya yönlendirin derim

Güya arıyor.bulamadigindada bütün stresini bana boşaltıyor enerjim çekiliyor

Ben bu enerji çekilmesini vs anlamam

Ama kapıdan girdi gönderin çocukları oynayın diye hatta verin elletinevnirrt dilim elma vs

Girin odamıza dinlenin, yemek yapın, başka iş yapın vs

Yani dert dinleyecek kadar oturmayın yanında siz de işinizi yapın o da dertlenmesin çocuklara takılsın

Ben size hak verdim ama ona da hak verdim.
Hayatında hiç boş kalmamış bir insan kendini işe yaramıyormuş gibi hisseder. Belli ki kardeşiniz sizi çok yakın gördüğü için size anlatıyor.
Tabi hergün hergün dert dinlemek bir süre sonra insanı sıkar, o yüzden haklısınız. Kardeşinize bu tavrından rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Kardeş neticede atsan atılmaz, satsan satılmaz. Siz de haklısınız insan yükü ağırdır. Kardeşinizi iş bulmaya ve eşzamanlı terapi almaya yönlendirin derim
Yakında terapiye ben gidicem.isin garibide anneme söylediğimde beni haksız buluyor.ole yıprandım anlatamam.yillatdir böyle.artik canım hicbirsey istemiyo

Ben size hak verdim ama ona da hak verdim.
Hayatında hiç boş kalmamış bir insan kendini işe yaramıyormuş gibi hisseder. Belli ki kardeşiniz sizi çok yakın gördüğü için size anlatıyor.
Tabi hergün hergün dert dinlemek bir süre sonra insanı sıkar, o yüzden haklısınız. Kardeşinize bu tavrından rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
Söylesem de malesef anlatamiyorum.gecen gün söyledim annem çok tepki gösterdi.artik hayattan zevk almıyorum.butun enerjim gidiyor

Söylesem de malesef anlatamiyorum.gecen gün söyledim annem çok tepki gösterdi.artik hayattan zevk almıyorum.butun enerjim gidiyor
Kardeşinizle konuşsanız?
Ya da o gelir gelmez çocukları ona yollarsanız o çocuklarla oyalansa. Miniklerle oyalanırken dert anlatmaya fırsat bulamaz bence.
Ama böyle oyunlar yerine direkt ne hissettiğinizi anlatın sizde kurtulun o da hatasını anlasın.

Yakında terapiye ben gidicem.isin garibide anneme söylediğimde beni haksız buluyor.ole yıprandım anlatamam.yillatdir böyle.artik canım hicbirsey istemiyo
Sabredin, haklısınız kolay değil. Kardeş bile olsa kolay değil pesimist biriyle her gün zaman geçirmek zorunda kalmak. Allah yardımcınız olsun.

Insan surekli ayni şeyleri dinlemekten surekli ayni kisi ile ilgili dertlerle ilgilenmekten sıkılıyor gerçekten.
Kardesse kardes evet ama bir süre sonra cidden insan bunalıyor yipraniyor.
Benimde kardeşim bir sebepten dertli surekli ve annemlere gidince hep o konuşuluyor bunalıyorum daralıyorum artık çünkü çözüm bulunamıyor. Eger bi çözüm varsa da o bizde değil kendinde Çözümsüz bir şeyin üstüne surekli gitmenin kimseye faydası olmuyor.

İyiki sizin gibi bir abla değilim
O kadar haklısın ki canım ben de anlamadım biz insanlar neden senin kadar 4 4 lük bir abla, eş, evlat veya arkadaş olamıyoruz. Sen o kadar süper bi insansın ki umarım dünyanın gelişmesinde ve ilerlemesinde çağ atlatıcı olaylarda rol alıyorsundur. Sen ve senin gibi mükemmeller elinzden geldikçe DERDİNE DERMAN ARAYAN insanların olduğu bu mecrada vakit öldürmemeliler. 🥺🥺 Öpüyorum çok.

Düzenli spor yapsın ve gönüllü olarak çalışsın, bir çok yer var. Psikolojik olarak çok faydasını görür. Bir yandan da istediği yerlere başvuru yapsın.

Bir işiniz olduğunda da söylersiniz kardeş bu "Ablam yarına görüşelim" diye ne bileyim "Şikayet etmeni istemiyorum ablam, seni böyle görmeyi istemiyorum biraz pozitif ol" filan dersiniz, daha daha psikolog bakar önerirsiniz, youtube videoları kişisel gelişim izler, izletirsiniz ön ayak oluverirsiniz. Bi şey yaparsınız işte, olmuyorsa da "Dinleyesim gelmiyor artık sürekli ablam aynı şeyi söyleyip duruyorsun, napalım? Böyle hal, napalım? Başka şeylere ver aklını" filan dersiniz.

Anlatacak dertleşecek yön gösteriverecek başkasını bulamamış ablasına gitmiş anlatmış, ablası da bunalmış arkasından dert yanıyor. El olsa neyse de kardeş yani.

Belli ki kardesinizin konusmaya ihtiyaci var..sanirim sosyal birisi de degil ..sizinle konusmak istiyor..biraz garip geldi bana yakinmalariniz. kardes anne baba aile baglari falan cok zayifladi toplumda..insan bir derdini en yakinindakine anlatmayacakta yoldan cevirip birine mi anlatacak..insan insanin ağusunu alir demisler..insan konusmazsa hasta olur kimi zaman

Yerinizde kim olsa bunalır. Zaten yeterince üzülüyorsunuzdur kardeşinizin düzeni yok diye bunun iyi kötü ablalıkla hiç alakası yok. Kırmadan güzel şeyler konuşalım mı böyle konuşarak zaten bir çözüm bulamıyoruz hem sen sürekli düşünmüş tekrarlamış oluyorsun mutsuzluğunu hem sen hem ben üzülüyoruz tarzı konuşabilirsiniz. Bence anlayacaktır

Konuyu değiştiremiyor musunuz peki? 3 çocukla oyalanacak o kdr iş varken bütün gün aynı modda kalmak mümkün değil ama bilemedim.

Kendimden örnek vereyim 1 oğlumla kardeşim bana geldiğinde mümkün değil uzun süre dertlesmek. Muhakkak çocukla oynanır, çocuk teyze-dayiya kilitlenir başka iş yapılır, hiç olmadi iş güç beraber yapılır yani aksi cidden mümkün değil. Aynı modda kalmanın imkanı yok, sizde nasıl oluyor ki durumlar?

Belli ki kardesinizin konusmaya ihtiyaci var..sanirim sosyal birisi de degil ..sizinle konusmak istiyor..biraz garip geldi bana yakinmalariniz. kardes anne baba aile baglari falan cok zayifladi toplumda..insan bir derdini en yakinindakine anlatmayacakta yoldan cevirip birine mi anlatacak..insan insanin ağusunu alir demisler..insan konusmazsa hasta olur kimi zaman
Ama ben yıllardır dinliyorum.boguluyorum artık.ve annem sanki kendi çocuğu değilde benim çocuğum gibi davranıyor.bu durum benim hayatımida çok etkiledi.arkadasum geliyo zırt kardeşim günüm oluyo zırt kardeşim.komsuma gidiyorum zırt kardeşim sürekli sanki takipteyim.defalarca annemede dedim annecim bak çözüm bu değil ama anlatamiyorum

Back
X