Yıllardır çok yalnızım

Size kendimi kanıtlamayacağım tabiki o kadar uzun yazdım bir tek siz asıl öyle bir üslupla geldiniz bana asıl sorunu bende aradınız o zaman siz asıl cevap verin neden? Tabiki açık açık yazdığım için anlaşılmayınca bende öyle yazarım karşılık olarak önce kendi yazdığınıza bakın emin olun ben burayı sürekli kullanan biride değilim istesem sizden daha iyi yazarım çok katıldığım forumlar sözlükler oldu ben sürekli burda değilim yazmaya bile üşeniyorum artık bana öğretmenlik yapmayın boş yere
ne diyon abla ; ) forumlar sözlükler .. işe gir diyorum kızıyorsun o zaman sorun sende bak iki dk bana bile cırladın kim nasıl arkadaş olsun diyorum küsüyorsun. öğretmenlik ? ne alaka.. forum sözlük vs kullandığınıza emin misiniz ? nokta virgül türkçe ağlıyor 😂

Kaç yaşındasınız hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Yaşadığınız şehir sosyal bir şehirse bazı aktivite uygulamaları var insanlar sosyal medyadan buluşup etkinlikler yapıyorlar.
Kitap kulüpleri oluyor bazı şehirlerde.
Düzenli olarak pilatese gidebilirsiniz gruplara mesela orada zamanla arkadaşlık gelişebilir.
Ama biraz zaman tanımak lazım pat diye olmuyor birde başlangıçta çok şey beklememek lazım dediğim gibi olacaksa zamanla oluyor

İnsanlarla arkadaşlık kurduğunuzda nelerden bahsediyorsunuz ? Ezelden gelen arkadaşlık yoksa artık kimse kendisine iyi gelmeyen insanlar istemiyor Neler anlatırsınız ? İlginç hikayeleriniz , özellikleriniz , hobileriniz var mı ? Dert mi anlatırsınız ?
Ben iş yerimi değiştirdim , yeni iş yerimde sürekli kocasından veya kayınvalidesinden bahseden , şikayet eden , enerjisi düşük kişilerle arkadaşlığı devam ettirmiyorum. Merhaba , merhaba . Neşeli bir kaç kişi var onlarla arkadaşlık kurdum. Arkadaşlık devam ederse onların derdini de dinlerim tabii ki ama hemen başından kimsenin negatif enerjisini çekmek istemiyorum , benim de bir sürü sıkıntım var. Herkes artık böyle bence. Karşınızdakine pozitif bir şeyler katmıyorsanız artık kimse arkadaşlık kurmak istemiyor.

Arkadaşlığın temeli paylaşımdır bu da organik bir şekilde zamanla oluşur. Çocukluğumuzdaki gibi parkta birini bulup hadi arkadaş olalım diyip arkadaş olamıyoruz.
Siz de sizin gibi yalnızlıktan dem vuran başka bir üye de iş yerinin bunun için uygun olmadığını söylemişsiniz. Evet iş yerinde iş arkadaşlığı kurulur, mesai bitince herkes kendi evine döner. Aynı iş yerinde çalışıyoruz diye arkadaş olmayı beklememeliyiz. Ama gerek iş yeri gerek kurs, aktivite bir şey olsun burada o sınırlı zaman içerisindeki sosyallik zamanla büyüyebilir. Başka bir yerden yakınlık yakalanır, bir ortak nokta bulunur o ileriye taşınır. Zamanla dışarıda da görüşülmeye başlanır, devamı geldikçe yaşadığımız hayatın getirdiği zorluklarda, güzelliklerde bu ilişkinin derinliği oluşur ya da oluşmaz.
Siz istiyorsunuz ki hemen her şey olsun, emek olmasın. Kusura bakmayın ama kimse böyle bir bağ istemez.

Iş yeri arkadasi is yerinde kalır bu benim kendi düşüncem.
Yaşlı komşularıniz var demissiniz valla yaşlı teyzeler daha tatlı oluyorlar onlara benim de yaşlı komşularım var ben 35 yaşındayım onlar 67 65 57 filanlar valla soruyorum daha 18 e girmedik diyorlar :) ben yaşlı gözü ile bakmıyorum insan hissettiği yastadir.
Sınıf gozetmeksizin insanlara merhaba demek bile iyi hissettirir.
Yemek yediğin insan başka iş arkadaşı başka dert verdiğin dinlediğin insan başkadır. Dizilerde gordumuz ölumune kankayiz olmuyor malesef.

Sonradan arkadaşlık edinilir neden olmasın? Ben 30dan sonra memleketime döndüm. Bir iki eski arkadaş dışında yeni çevre kurdum. İçinde kurstan da arkadaşım var komşum da var bir forumdan da görüştüklerim var. Çocuğumun eski okul arkadaşlarının anneleriyle bile görüşüyorum. Gayet olur. Siz bir yerde bir şeyleri farklı yapıyorsunuzdur vardır mutlaka sebebi.
Burada ben şahaneyim ama arkadaşlıklar bozuldu diyenlerin genelde bir hatası olduğunu fark etmediğini düşünüyorum

Ayrıca sizin ilk yaptığınız yorumda 2 kere laf sokmalarınız mevcut siz yapıyorsunuz laf sokuyorsunuz ve yazdıklarımdan anlamayıp aynı aklı tekrar veriyosunuz ve ben bir şey deyince laf sokmuş oluyorum sizin gibisine sokulur gerçektende önce siz insan gibi yaklaşın kibar olun.
Muhtemelen mesela siz alıngan, hemen ters tepki veren birisiniz.
Bana da negatif bir enerji saldı yazdıklarınız.
Arkadaşlık kurmada sorun yaşayan, çevresindeki herkesle sorun yaşamış insanların mutlaka bir sorunu oluyor.
Ya alıngan olur, ya laf sokar, ya triplidir, ya dert anlatır insanı negatifiyle boğar. Ama herkesle sorun yaşıyorsanız bir dönüp kendinize bakmalısınız

Arkadaşlığın temeli paylaşımdır bu da organik bir şekilde zamanla oluşur. Çocukluğumuzdaki gibi parkta birini bulup hadi arkadaş olalım diyip arkadaş olamıyoruz.
Siz de sizin gibi yalnızlıktan dem vuran başka bir üye de iş yerinin bunun için uygun olmadığını söylemişsiniz. Evet iş yerinde iş arkadaşlığı kurulur, mesai bitince herkes kendi evine döner. Aynı iş yerinde çalışıyoruz diye arkadaş olmayı beklememeliyiz. Ama gerek iş yeri gerek kurs, aktivite bir şey olsun burada o sınırlı zaman içerisindeki sosyallik zamanla büyüyebilir. Başka bir yerden yakınlık yakalanır, bir ortak nokta bulunur o ileriye taşınır. Zamanla dışarıda da görüşülmeye başlanır, devamı geldikçe yaşadığımız hayatın getirdiği zorluklarda, güzelliklerde bu ilişkinin derinliği oluşur ya da oluşmaz.
Siz istiyorsunuz ki hemen her şey olsun, emek olmasın. Kusura bakmayın ama kimse böyle bir bağ istemez.
Size %100 katılıyorum

Arkadaşlık kurmada sorun yaşayan, çevresindeki herkesle sorun yaşamış insanların mutlaka bir sorunu oluyor.
Ya alıngan olur, ya laf sokar, ya triplidir, ya dert anlatır insanı negatifiyle boğar. Ama herkesle sorun yaşıyorsanız bir dönüp kendinize bakmalısınız
Dediğiniz çok doğru. Ama bazen de öyle tiplere denk geliyorsunuz ki kadın dünyanın en yanlız insanı da olsa arkadaş istemiyor yakınında. Biraz kafa dengi birine denk gelmekte çok önemli. Evine gitsen önüne ikram koycam dışarı çıksam aman kahveye 100 tl vermem en iyisi arkadaş kalsın diyen çok insan var. Yani bazı insanlar arkadaşlık etmeye üşeniyor

Herkesle sorun yaşayacak herkes bile olmadı demeye çalışıyorum aslında siz böyle kendi kendinize senaryo yazarken eleştirirken laf sokan birine hiç benzemiyorsunuz sanki anlamıyorum gerçekten bana yanlışımızı düzgün söylemek yerine aynı şekilde yazdığınızı siz uyguluyorsunuz alınganlık doğmuyor bile insanlar muhabbet etmiyorki alınganlık doğsun ki çoğu şeyi görmezden gelen bir insanımdır ama herkes istediği gibi düşünüyor gerçekten kimsenin anlattıklarıma inanası gelmiyor hep bir karşı gelme çabası:)

Back
X