yine annem.. yine kavga.neredeyse anneme vuracaktım :( ?

yeditepeistanbul

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
36
12
3
31
geçende konu açmıştım kızlar. annemin alkol problemiyle ilgili. başımızda durdu ama sırf bu alkolü yüzünden çok şey yaşadık. Sokaklara atıldık, şiddet gördük, psikolojimiz bozuldu resmen.tam her şey düzeliyor dedik yeniden gömüldü karanlığına. Eskiye döndü her gece sarhoş içkiye giden paranın haddi hesabı yok paramız bitti hala daha içki bulun bana diyor yoktan da anlamaz oldu. Tüm bunlar içinde aşırı bunalmışken bugün niye tamam telefonla uyandım ve ücretli öğretmenlik için görüşmeye çağrıldım. Yarın göreve başlayacağım akşam ne güzel annem de mutlu olur dedim oldu da ama beş dakika mutlu oldu. Sonra çekildi tan odaya her zamanki arabesk müzikleri eşliğinde hüngür hüngür ağladı . İçkisi bitti dışarı çıktı aldı. O da bitince bir daha gitti geldiğinde patladım anne yeter artık yarın ilk iş günüm neden benimle oturup mutlu olmayı denemiyorsun ki dedim hiç umrunda olmadım. Biraz da birikmişlikle sinir krizi geçirdim. Kendimi ölfürecek dereceye geldim az sakinleşiyordum ki bu sefer annem üstüme gelip bana vurmakta çalıştı sen kimsin diyerek. Ben de kendimi yine kaybettim ve onu itikledim düşer gibi oldu ağlaya ağlaya hitti . Yanına gidip ben olursa olsun yapmamalıydım özür dilerim dedim. Allah seni cayır cayır yaksın, seni süründürsün ben de inşallah göreyim dedi. Bir anne nasıl çocuğu için böyle şeyler diyenilir . Evet yanlış yaptım ama iyi değildim bunu biliyordu. Giderek birbirimize olan sevgi ve saygı yol oluyor ben isterdim ki annemle çok mutlu olalım anan olmuyor kızlar onu mutlu edemiyorum en kötüsü ölümü düşünecek kadar kötüleşmeye başladım. Artık nasıl bakacağız birbirimizin yüzüne bilmiyorum

Bedduayı çok takma hem kafası güzel hem sinirle söylemiş ;) ama bu alkol sorununu çözmezseniz yapacak birşey yok ayrılıp kendi hayatına bakman gerekicek.
Ne için bu kadar üzülüp arabeske bağlıyor ağlıyor falan

Bence ona bişey vermeyin bişey de beklemeyin. Yapabilcek hiç bi şeyiniz yok. İçkili içkili edilen beddua da kabul olmaz zaten. Kendi hayatınıza bakın ona da karışmayın. Yıllardır değişmediyse artık bi değişme göremiceksinizdir

Bedduayı çok takma hem kafası güzel hem sinirle söylemiş :KK66: ama bu alkol sorununu çözmezseniz yapacak birşey yok ayrılıp kendi hayatına bakman gerekicek.
Ne için bu kadar üzülüp arabeske bağlıyor ağlıyor falan
İnan çocukluğundan şu yaşına kadar yaşadığı ne varsa hep bunları düşünüp ağlıyor bir kurtul şu geçmişinden be kadın yaşadığım mutlu anlara odaklan demi. En sonunda evet ayrı bir hayat kurmak zorunda kalacağım

Bence ona bişey vermeyin bişey de beklemeyin. Yapabilcek hiç bi şeyiniz yok. İçkili içkili edilen beddua da kabul olmaz zaten. Kendi hayatınıza bakın ona da karışmayın. Yıllardır değişmediyse artık bi değişme göremiceksinizdir
Evet benim sorunum bu kabullenememek.. istiyorum ki değişsin mutlu olsun ama boş yere çabalıyorum galiba onu mutlu edeceğim derken ben mutsuz oldum umarım büyük günaha girmemeişimdir bu gece

İnan çocukluğundan şu yaşına kadar yaşadığı ne varsa hep bunları düşünüp ağlıyor bir kurtul şu geçmişinden be kadın yaşadığım mutlu anlara odaklan demi. En sonunda evet ayrı bir hayat kurmak zorunda kalacağım
Tipik kendine hayatı zindan eden insanlardan aslında derdi yok düşünüp düşünüp dert ediniyor :KK12:

Annenizi zorlada olsa tedavi ettirin.
Ayrıca niye annendeki bu üzüntü ,arabesk felan niye yani?

Annenizi zorlada olsa tedavi ettirin.
Ayrıca niye annendeki bu üzüntü ,arabesk felan niye yani?
Zorla tedavi etmiyorlar ne yazık ki çok uğraştık ama yok. Çocukluğumdan beri ağırmış şeyler yaşamış yoklukta büyümüş babamla kaçarak evlenmiş ama babam ona resmen eziyet etmiş babamı aldattı sonra babam onu aldattı üç kız çocukla kaldı derken dert üstüne dert o da hep ağlatma ama görmüyor biz kötü oluyoruz bir Ablam iki yıl önce intihar etti dayanamayıp gör daha artık bizim senin güçlü durmama ihtiyacımız var ama görmüyor bizde de anlayış tükendi yani

Yazık ama yaa.. Kadıncağız neler yaşamış.. Belki de daha bilmediğiniz şeyler var..
Sevgiyle, ilgiyle toparlamaya çalışın..

Kafasi guzelin lafini guzel kafana takma kuzum

Bak yarin yeni bi gun yeni bi sen

Unut simdi herseyi ve buna odaklan

Sonra da ilk maasinla ayri eve cik

Size ayrı üzüldüm,ablaniza ayrı. Ablaniz hayatta mı şuan o_O evin geçimini kim sağlıyor? İçki parasını nereden buluyor ? Siz ise gittiğinizde evde tek mı kalacak ?
Anne işte. Atsan atılmaz. Keşke biraz sizin için içmemeyi denese. Bir doktorla görüşüp annenizin yemejlerine tedavi edici ilaç atsanız ? Absürt mu bilmem ama aklıma bir tek bu geldi o_O

Bedduaya takılma öfkeden kaynaklı söylenmiş sözler.Ama alkole bir çare uretmen lazım.Ne bileyim illa tedavi ile degilde tiksindirerek alkolden uzaklastirilabilir mi bilemiyorum.Bir tanidigim hergün rakı içen eşinin rakı sisesine bir miktar tuz attigini eşinin de bu olaydan sonra tiksinip bıraktığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.Ama eşine hiç bahsetmemis böyle birşey yaptığından.

Bence anneniz sadece kendini düşünen biri sizin hayatınızı hiçe saymış kaldı ki ablaniz da intihar etmiş insan evladının kıymetini iki kat anlar yani beddua etmiş üstüne bide ayrı eve çıkın bekar arkadaş varsa olmadı ev arkadaşı arayan birileri mutlaka vardır o kendi hayatını yaşamayı seçmiş siz de öyle yapın

geçende konu açmıştım kızlar. annemin alkol problemiyle ilgili. başımızda durdu ama sırf bu alkolü yüzünden çok şey yaşadık. Sokaklara atıldık, şiddet gördük, psikolojimiz bozuldu resmen.tam her şey düzeliyor dedik yeniden gömüldü karanlığına. Eskiye döndü her gece sarhoş içkiye giden paranın haddi hesabı yok paramız bitti hala daha içki bulun bana diyor yoktan da anlamaz oldu. Tüm bunlar içinde aşırı bunalmışken bugün niye tamam telefonla uyandım ve ücretli öğretmenlik için görüşmeye çağrıldım. Yarın göreve başlayacağım akşam ne güzel annem de mutlu olur dedim oldu da ama beş dakika mutlu oldu. Sonra çekildi tan odaya her zamanki arabesk müzikleri eşliğinde hüngür hüngür ağladı . İçkisi bitti dışarı çıktı aldı. O da bitince bir daha gitti geldiğinde patladım anne yeter artık yarın ilk iş günüm neden benimle oturup mutlu olmayı denemiyorsun ki dedim hiç umrunda olmadım. Biraz da birikmişlikle sinir krizi geçirdim. Kendimi ölfürecek dereceye geldim az sakinleşiyordum ki bu sefer annem üstüme gelip bana vurmakta çalıştı sen kimsin diyerek. Ben de kendimi yine kaybettim ve onu itikledim düşer gibi oldu ağlaya ağlaya hitti . Yanına gidip ben olursa olsun yapmamalıydım özür dilerim dedim. Allah seni cayır cayır yaksın, seni süründürsün ben de inşallah göreyim dedi. Bir anne nasıl çocuğu için böyle şeyler diyenilir . Evet yanlış yaptım ama iyi değildim bunu biliyordu. Giderek birbirimize olan sevgi ve saygı yol oluyor ben isterdim ki annemle çok mutlu olalım anan olmuyor kızlar onu mutlu edemiyorum en kötüsü ölümü düşünecek kadar kötüleşmeye başladım. Artık nasıl bakacağız birbirimizin yüzüne bilmiyorum
Yilbasi gecesi bende annemle kavga ettin annemde cok icer dedigin gibi gecmiste yasadiklari falan artik surunu kaybediyor yillarca hic gorusmedik bunu bahane etti ilk basta evlat acisi ile basladin dedi ben yanina yerlestim hala iciyor falan ve o kadar aciz oluyor ki anlatamam size ixim hic acimiyor ona kusuyor siziyor falan gercekten zerre uzulmuyorum en son yine icti ve kavga ettik yeter artik falan saat gece 1 gibi s****r git dedi bende cektim ciktim o ani siniriyle yillarca gormedim yillarca gormesem birsey degismez. Anne de olsa baba da olsa o insaa hayat gecmez senin psikolojini bozduguyla kalir kac kurtar kendini derim dimdik dur ayaklarinin uzerinde kusura bakma ama annen gibi insanlardan hayir gelmez artik senin ona yapacagin birseyde yok cunku onlar bir bataklikta ya senide batirir ya da birak kendi kendie bogulsun

Bence ne olursa olsun annenizin yanında olmalısınız. Anneniz güçlü değilse siz güçlü olun ve tedavi ettirin. Psikolojik destek aldırın. Normal bir psikolojide değil çünkü,melankolik.

Hastaneye kapattırın, normal değil, sizide kendine benzeticek. Böyle devame ederse maaşını alıp içkiye yatırır, bayılıp kusmuğunda boğulma riskide mevcut...acilen dediğimi yapın.

Back
X