Yine annem ...

Acıdım size. Üzüldüm. Keşke böyle olmasaydı. Çaresizlik ve derdini anlatamamak nasıl bir ruh halidir ben biliyorum.
Allah kimseye bildirmesin.
Amin inşallah ...su 1 ay gerçekten üst üste geldi herşey biraz fazla yorgunum sanırım teşekkür ediyorum

Sizi ve önceki konunuzu hatırlıyorum.
Ben annenizi daha hatalı buldum.
Eşinizi hem size kötülüyor,hem kendisiyle
yüz-göz olup adamın yüzüne 'sen fesatsın,paragözsün' gibi laflar söylüyor.
Benim annem eşime böyle laflar söyleyemez, müsade etmem.
Ne yüzüne,ne arkasından.
Haddini aştı ve söyledi diyelim,eşim,annemle
bir daha görüşmez,ben de mesafe koyarım.
Anneniz biraz değişik geldi bana.
Aile içi konularınızı annenize anlatmayın,
eşiniz ve siz de kardeşleriniz dahil olmak üzere,
siz de onların hiç bir konusuna karışmayın.
Ne istiyorlarsa alıp,satsınlar,ister kar,
etsinler ister zarar,size ne?
Zaten size çok bağlı ve önem veren kişiler olmadığını söylüyorsunuz anneniz ve kardeşlerinizin.
Öğrenim kredisini de gurur yapmadan,
eşinizle konuşup,ödemesini teklif edin.
Üstümüzde hiç borç kalmasın ki birikim yapabilelim deyin.
İş sizde bitiyor,her iki tarafı da idare edeceksiniz mecburen.
Aslında şahit olmadıkları dışında anlatmiyorum biliyomusujuz .Sadece şahit oldukları konuları bile bu kadar büyütebiliyo ve bu yüzden o adamın evine gelmem diyor ortada hakaret yok saygısızlık yok ama sanki hergun beni döven ,soven bir adamdan bahsediyor.
Öğrenim kredisi ile ilgili olandan da haberi yok bu annemin kendi yorumu ..evet o lafı söylediğini eşimden duydum tel da olmuş sonra annemden duydum yeter artık deyince nankör ve koca meraklısı oldum .
Ailesiyle olan kavgadan da görümce onlara mesaj atınca öğrendiler maalesef ki hiç istemezdim ve bu olay sürekli artık dillenince bende özür dilediğini söyledim artık pesimi bıraksınlar diye .
Evet eşim kinci veya çok inatçı bir insan değildir belki o anın psikolojisiyle demiştir belki daha ılımlı bir şekilde konuşsam hiçbir tepki vermeden öder çünkü gerçekten paraya önem veren bir insan değildir
Kar zarar işini de kardeşim sürekli eşime soruyordu su araba nasıl ,bu araba kullanışlı mı işte plaka sorgulayabikiyor ya sistemden polisler onun için filan hep arıyordu o zaman söyledi ama keşke söylemeseymis dediğiniz gibi teşekkür ediyorum :)
Bu arada oğlumu geldiğimden beri hiç bırakmadım desem yeri iki defa hastane isim vardı o zaman bıraktım ki yarım saat kadar .Bazen bunalıyorum açıkçası çünkü biraz dinlenmek istiyorum ama yine de olsa ogkum akşam uyudijtan sonra dinlenmeye çalışıyorum şimdilik normal duruyor ama babasını çok özledi

kusura bakmayin ama anneniz yuva yikan cinsten bir kadin. Ileri geri konusup durmus. Bence haddi olmayan seylere cok fazla mudahale ediyor.
Yakıştırmak istemiyorum ama artık maalesef aklımdan geçiyor .Babama ,ailesine,teyzelerime karşı hiç sesini çıkaramadı hep ben ve büyük kardeşim milletle kavga ettik yıllarca neden annem eziliyor diye şuan annem onlarla iyi benimle ve kardeşimle herkes küs çünkü biz saygısızlık yaptik.Simdi eşimi suçladığı şeyler var ya babamın yaptığı ve annemin sesini çıkaramadığı ,eniştemin teyzeme yaptığı ve annemin duyup enişteme toz konduranadigi şeyler .
Mesela dedem teyzeme ev ve araba aldı çünkü eniştem asla evlerine gitmem oğluna aldı biz kimiz demiş teyzem kavga dövüş aldirtti .İlk çocuğunda 1 aylıkken işe dönmek zorunda kaldı 10 yıl sonra ikinci çocuğu olacakken enişteye demiş ki 2 yilim kaldı primleri dışardan yaptıralım bu cocugumu bari buyuteyim eniştem demiş ki ;ben esekmiyim senin primini ödeyeceğim köpek gibi çalışıp öde ve teyzeme oğlu 2 aylıkken tupcude muhasebe işi bulmuş ve çalıştı o adama bir Allah'ın kulu ses edemedi ama annem diyoki o adam kredi borcunu ödemedi x te teyzeninkini odemedi paragozdu çünkü babamın parasoyla kendine ev araba aldı bu da senin altunlarinla araba aldı .Böyle bağlantılar kurmuş acısını benden çıkarıyor

Yakıştırmak istemiyorum ama artık maalesef aklımdan geçiyor .Babama ,ailesine,teyzelerime karşı hiç sesini çıkaramadı hep ben ve büyük kardeşim milletle kavga ettik yıllarca neden annem eziliyor diye şuan annem onlarla iyi benimle ve kardeşimle herkes küs çünkü biz saygısızlık yaptik.Simdi eşimi suçladığı şeyler var ya babamın yaptığı ve annemin sesini çıkaramadığı ,eniştemin teyzeme yaptığı ve annemin duyup enişteme toz konduranadigi şeyler .
Mesela dedem teyzeme ev ve araba aldı çünkü eniştem asla evlerine gitmem oğluna aldı biz kimiz demiş teyzem kavga dövüş aldirtti .İlk çocuğunda 1 aylıkken işe dönmek zorunda kaldı 10 yıl sonra ikinci çocuğu olacakken enişteye demiş ki 2 yilim kaldı primleri dışardan yaptıralım bu cocugumu bari buyuteyim eniştem demiş ki ;ben esekmiyim senin primini ödeyeceğim köpek gibi çalışıp öde ve teyzeme oğlu 2 aylıkken tupcude muhasebe işi bulmuş ve çalıştı o adama bir Allah'ın kulu ses edemedi ama annem diyoki o adam kredi borcunu ödemedi x te teyzeninkini odemedi paragozdu çünkü babamın parasoyla kendine ev araba aldı bu da senin altunlarinla araba aldı .Böyle bağlantılar kurmuş acısını benden çıkarıyor
Ohooo annen uçmuş kusura bakma:ruh: Sen annenle kendi anne - kız sohbetinin dışında birşeyin konuşmasını yapma...zaten (tabiri caizse) senin yaralı parmağına isemeyecegini çocuğuna bakmak için yardım istediğinde gördün .Bence orada kalma işini zorunlu haller bitince sonlandır...dön evine

Ohooo annen uçmuş kusura bakma:ruh: Sen annenle kendi anne - kız sohbetinin dışında birşeyin konuşmasını yapma...zaten (tabiri caizse) senin yaralı parmağına isemeyecegini çocuğuna bakmak için yardım istediğinde gördün .Bence orada kalma işini zorunlu haller bitince sonlandır...dön evine
Aynen defolup gideceğim ve izin zamanı da sadece eşim bilmesin diye 2-3 gün kalalım oradan İzmir'e orada da bir kaç gün kalıp tatil yapalım yada Batman'a geze geze gidelim diyeceğim çünkü annem hanım bugün dedi ki benim evime gelmesin istemiyorum onun ailesine gidince madem kavga ediyorsun burayada gelmeyin biz gezmeyi sevmiyoruz o sürekli hadi arabaya gezelim diye senin altınla aldığı arabayla bana hava atmaya çalışıyor ,yok size yemek falan usmarlayamayiz paramız yok o kadar (annem yada kızlar bize geldiğinde eşim mutlaka yemeğe götürür gezdirir zorla da olsa) o karşılık bekliyordur şimdi o yüzden gelmeyin zaten iki kat yorgunluk iki kat masrafsiniz falan beynim yandı artık evet hatta geçen Bingol için yedektim ya dedim oldu ki beni ararlarsa taşınırken gelirsin artık dedim gıcıklık olsun diye ,aaa gelemem kayınvalidenle barış o gelir ben uçağa binemem ,uzun yola da yoruluyorum hem kardeşini sınavları geliyo yanına giderim yazık ders çalışsın dedi

Bugün babam evde olduğu için kahvaltıya birlikte oturduk.Cunku tavır yapsam babam anneme bağıracak sonra annem yine başlayacak bende geleneksel huzur bozucu olacağım artık kaldıramıyorum .

Neyse uzatıyorum yine .Dün tatlı getirdim bu olaylar olmadan önce oğluma bir tane yedirdim gerisi duruyordu .Annem babama yeme boşver demiş babam da bugün dedi ki tatlı bozuk galiba annen böyle dedi sende yeme .sonra karstan peynir ve bingolden bal almıştım annem peyniri taa dolabın dibine itelemis bin çeşit peynir aldı üstüne ,bal varken de bal almış gidip yani benim aldığım şeyleri yemiyor bu bir süredir böyle bisey alırım ya tuzludur ,ya kokuyodur ,ya çok sekerlidir.Ama hic art niyet aramıyordum jeton yeni düştü .

Sebep ne ?eşimin parasıyla alıyorum .bende evden 1 lokma bişey yemeyeceğim bu saatten sonra .

Ki doğuma geldiğinde evde yemek olduğu halde dışarı sigara alma bahanesiyle çıkıp ekmek arası biseyler alıp sokak aralarında kaldırıma oturup ağlaya ağlaya yemiş bide kardeşimi arayıp anlatmış sanırsın evde lokma sayan var off

C capricorn87 kuzum sen çok yanlış yapıyorsun.Esine annen her lafı diyebiliyor ....sana da öyle .Senin aldigin tatliyi,peyniri ev hanesinden kimseye yedirmeyen annen değil kayinvaliden /görümcen olsa bali kavanozuyla agizlarina sokardin. Ama sen hala orda kaliyor ,tatilde iki/üç günlüğüne eşimle gelirimleri düşünüyorsun.

Son düzenleme:
C capricorn87 kuzum sen çok yanlış yapıyorsun.Esine annen her lafı diyebiliyor ....sana da öyle .Senin aldigin tatliyi,peyniri ev hanesinden kimseye yedirmeyen annen değil kayinvaliden /görümcen olsa bali kavanozuyla agizlarina dokardin. Ama sen hala orda kaliyor ,tatilde iki/üç günlüğüne eşimle gelirimleri düşünüyorsun.
Ya gerçekten karaktersiz miyim bilmiyorum artık çok yoruldum .doğru söylüyorsun onların bana yaptığının belki bin katını yaptı kendi ailem .evet alır o peyniri de balı da suratlarina baka baka çöpe atardım biliyorum ki o daha önce ufak tefek kavgalarda bazen kırıcı şeyler söylediğim olmuştu ve yine de yaptığım yemeği bile yedi onlar o konuda haklarını yeneyeyum .

Az önce annem oğluma süt almış .Birak verme sen benim aldığım şeyleri yiyomusun da çocuğa alıyorsun alma babasının parası yeter ona dedim .
Bana diyoki o seni bana şikayet edemez .Olay da şu geçen yıl eşimle tartışmış tık İzmir'e gidip gitmeme konusunda Bursa'dan oraya da geçer mısın diye sonra çözüldü güzelce ayrıldık.
Havaalanında annem aramış bindik mi diye ama açar açmaz protestocu damat nasılsın ?bilmiyorum sanma demiş o da olayı anlattım sanıp evet tubayla sıkıntı yaşıyoruz ben yoruluyorum artık ailemi savunmuyorum onların ağzının payini verdim ama Tuba bana da çok ağır konuşuyor kırıcı davranıyor filan demiş .sonrada Annemin bilmediğini farkedince özür dilemiş ben bildiğini sandım öyle laf carptirinca biz sorunu çözdük sadece dertleşmek istedim beni de çok kırıyor bazen demiş

Bu yani hakkı mı yani annem ben eşimi kaç kez annesine şikayet ettim bilmiyorum

Back
X