Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yine ben ve yine çocuğumla ilgili bir konu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Selam kızlar,

Sürekli çocuğumla ilgili merak ettiğim şeyleri burada konu açıyorum çünkü annelerden çok güzel tavsiyeler geliyor. Aynı yoldan geçmiş binbir akıl var. Benim annem rahmetli, kayınvalidem de pek bilgili değildir. Benle aynı şartlarda olan pek yakın arkadaşım da yok. Sizlerin yaşadıkları benim için önemli.

Oğlum 5. ayın içinde. İşaret etmeyi bilmez, elini kolunu koordine edemez henüz. Bugün kuaförde biraz işim vardı, babaannesiyle gittik. O babannesinin kucağında geziyordu, ben de işimi hallediyordum. Bir ağlamaya başladı bakın böyle bir ağlamak yok. Üzerine ateş düşse ancak o kadar ağlayabilir, 2 saniyede çocuk beni göremeyince nasıl strese girdi, nasıl gözyaşı döktü içim hala bir garip. O kadar kötü oldu ki koluyla beni gösterdi el kadar çocuk atladı üstüme. O 8 aylıkken ocak ayında işe başlayacağım, büyük ihtimal yarı zamanlı çalışacağım bu sebepten dolayı. Ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanmış olacağım. Bakıcı tutmayı düşünüyoruz, bakıcı kasımda başlasa 2 ayda oğlum alışır mı? İş yerim 1 saat uzaklıkta. Ama babasının ofisi çok yakın. Babasına daha da düşkün, o idare edebilir mi alışana kadar? Çalışmama gibi bir durumum yok onu da belirteyim.

Babasıyla konuştunuz mu bu konuyu? İdare ederim sürekli kolaçan ederim diyosa olur tabi.

Maddi yönden çok darda değilseniz eğer bence bi süre idare edin ve kendiniz bakın evladınıza..

Şunu da ekleyim.. küçücük bebek konuşamaz derdini anlatamaz. Bakıcıya nasıl güvenceksiniz? İçiniz rahat edicek mi? Babaanne yardımcı olmaz mı? Veya bakıcı bebeğe baksın kayınvaldeniz de başlarında olsun..

Bittercoffee evet ben çok yakınım, çok ağlarsa hemen giderim diyor.
Odalara kamera taktırıcaz ve babaanne kontrolünde olacak çoğunlukla. Sürekli gelemeyebilir. Önceden babaanne mi bakıcı mı diye çok düşündük ama nihai kararımız bakıcı oldu eşimle bazı sebeplerden ötürü.
Dediğim gibi çalışmamam şu an için söz konusu değil.

Sadece düşündüğünüz bu mu şu an? Yani kitaplarda yazana göre çocuğunuzda bağlanma sorunu var gibi geldi. Isterseniz bağlanma türlerini araştırın bi.

Freud'a göre oral dönem
Ericson'a göre güvene karşı güvensizlik... İkisi de çok kısa istersez bir okuyun. Cevap onlarda çünki.
Bebeginizin davranısı bu yüzden bana normal geldi.
Bakıcı değil de babasıyla bir konussanız

Sadece düşündüğünüz bu mu şu an? Yani kitaplarda yazana göre çocuğunuzda bağlanma sorunu var gibi geldi. Isterseniz bağlanma türlerini araştırın bi.

Hayır sadece düşündüğüm bu değil, olayı anlatıp bakıcı tecrübesi istedim, bağlanma ile ilgili bilgileri dediğiniz gibi kitaplardan okuyabiliyorum çünkü.

Hemen okuyayım. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Alışır tabi

Ölene dek koynunda duracak değil ya

İçin rahat olsun bence

Biraz belgesel izle
Hayvanlar

Anneler doğurup doğaya bırakıyor
İnsan yavrusundan bile zayıflar hayatta kalıyor

Kıyaslama yanlış deme
İzle :))

maddi durumunuz çalışmamana engel değilse çalışma canım. yada bakıcıya sen izindeyken alışma evresine girsin

O bir anlik yanindan kayboldunuz yabanci insanlarin yaninda kalmisdir diye aglamisdir bu olabilir.. iki aydada bakiciya alisir ama ben öyle kücük bir cocugu bakiciya birakamazdim güvenemezdim malesef cünkü nasil baktigini anlayamazdim .. bir süre kamera taktirip izlerdim ..

Bizim anne grubumuz da birkaç arkadaş izinleri bitip çalışmaya başladı..Özel sektördekiler 4-5 aylıkken kamudakiler de 6-7 aylıkken.

Bazı bebekler dışarda ağlar, kalabalık sevmez, misafir gelince ağlar, somurtur, yüzünü asar..
Bazıları da kalabalık sever, gülücük dağıtır sağa sola..
Bu tamamen bebeğin kişiliği ile alakalı lakin alışmayacak diye korkmayın zamanla alışıyorlar bazen zor bazen kolay süreci bilmediğiniz için öne çekin bakıcı ile beraber durun alışmaya başladığını göreceksiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…