Yine ben...

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.572
108
İyi geceler hanımlar;
Son 1 haftadır sinirlerim alt üst...Geçen hafta deprem yaşadım,kâbus gibi bir gece geçirdim.Sonra birkaç günlüğüne farklı bir şehre gittim.Orda kendime gelmiştim biraz.Buraya döndüm.İyi kötü idare ediyordum.Dün gece 2.5 şiddetinde ufak bir sarsıntı hissettiğimde yine sinirlerim bozuldu.Habire sağı solu,eşyaları yokluyorum sallandı sallanacak diye ya da kuşlarımı gözlüyorum değişik bir tepkileri,stres halleri var mı diye..En ufak bi seste,titreşimde sıçrıyorum kalbim çıkacak gibi oluyor.Bugün bir uzmanın uyarısını gördüm 1000 yılda bir kırılan fay 2000 yıldır kırılmamış her an kırılabilirmiş ve 7.2 şiddetinde bir deprem bekleniyormuş...Bunu okuduğumdan beri nefesim daralıyor,gözlerim kararıyor..Yalnızım..3 tane kuşum var.Ya onları kurtaramazsam diye ağlıyorum.Deprem çantamı hazırladım kaskımı yatağımın kenarına koydum hatta kuşların seyahat kafesini hazırladım fazladan yem koydum.Yani kaçmaya hazırım ve diken üzerindeyim her an deprem olacakmış gibi..Sakinleşmek için her yolu deniyorum korkum ölüm değil öyle olsa motosiklet tutkunu olamazdım.Yanıma çağırabileceğim ya da misafir olabileceğim kimsem yok..Buradaki son 2 haftam sonra ailemin yanına döneceğim.Tabi annem kuşları istemediği için onları abime bırakacağım.Bunun acısıda var..Bu korkumu anca ilaçla mı bastırabilirim?

Panik atak sahibi + zaman zaman ölüm korkusu yasayan ben sana tavsiye vereyim. :))))
Çok düşünme. :) 5.6 lik depremi hissettim ben sadece ve oldukca korkup endiselendim. Deprem cantasi hazir ettim hala duruyor ve dusunmuyorum, dusununce kacilmiyor sonucta, sen yapacaklarini dusun, alacaklarini hazirla sadece.

Ya sen uzmanlara ne bakiyorsun surekli deprem bekliyorlar ara sira deprem oluncada biz demistik daha buyugu geliyor diyorlar. Doga olayi bu olabilirde olmayabilirde bunun onune gecilmez hayatina normal bir sekilde devam ediceksin tedbirini aldin tamam bukadar. Elimizde olmayan seyler icin bukadar aglanmazki gerisini allaha birak yani yapacak bir sey yok.

Yalnız olsanız da olmasanız da farketmez yani bi faydası olmayacak size fiziken, böyle düşünün, rahatlayın. Önlemlerinizi de aldıktan sonra gerisi ALLAHA sığınmak, inşaallah korusun Rabbim hepimizi. Paranız, pulunuz yakınınızda bulunsun daima, el feneri, düdük, telefon, su da öyle hatta başucunuzda. Korkuyoruz, aksi mümkün mü, yalnız değilsiniz. Nasibimizde kurtulmak varsa da kurtulacağız, hep kötüye hazırlanmayın.

en son olan büyük depremi hissetmiştik ev beşik gibi sallandı şuan hissettiğin herşeyi bende hissetmiştim birde minik evlâdım var onun stresti ayrı onu nasıl korurum..
2 gün böyle oldum çantayı herşeyi hazır ettim uyku uyuyamaz hale geldim ama sonra baktım bu hâl beni kötü etkilemekten kendi kendimi korkutup streste sokmaktan başka bir işe yaramayacak çantayı bile bosalttim normal devam ettim
tedbir al taktir allahındır sonuçta omrumuz varsa yaşayacağız kaza her an var sonuçta illa deprem olması gerekmiyor strese sokma kendini

Bende artık biyerlerde öldürülmekten korkuyorum kızlar evde tek kalınca biri eve gelip bogazimimi keser boğarmi diye düşünmekten uyuyamiyorum iyice psikolojim bozuldu ya haber falanda izlemiyorum heryerde kadın cinayetleri ne hale geldik inanamıyorum gerçekten

Seni rahatlatacak bişey soyliyim deprem profesörü şener usumezsoy yakın zamanda 6.5 üzerinde deprem beklemiyormus. Bunu baya detay landirdi sebeplerini anlattı. Uydurma değil yani.

Ayrıca olası büyük bir depremde kuşlarını kafese koyacak fln vaktin olmayacak. O kadar detay hazırlık yapmana gerek yok. En risksizi o kuşları şimdi güvenli bı yere koyman sallantidan etkilenmicek şekilde. Sen de deprem olursa aşağı koşmak yerine evde güvenli bölge oluşturup orada sığınmak uzerine plan yap. Çok katlı apartmanlarda ölenler hep dışarı çıkmaya çalışan kişiler oldu merdivenlerde sıkışmışlar. Bilinçli olanlar kaçmayıp yaşam üçgeni oluşturup kurtarılmayı beklediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…