yine ben:(

Duygularınızı iki uçta, yoğun yaşıyorsunuz sanki,,
arkadaşınızdan kalmasını istemişsiniz, talebinizin reddedilince değersizlik hissetmiş, çok kırılmışsınız, ama onun isteğini umarsamamışsınız,
arkadaşınızın almak istediğini almak sorumluluğunu hissetmeniz de, onun isteğini yapmaktan çok kendi isteğinizi almak isteğinizi önemsemekten geliyor olabilir,
kendinizi tatmin etmek için almak isteme gibi.

Genel olarak isteğinizin olmasını kendiniz ile, değeriniz ile ilintiliyor olabilirsiz,
değersizlik hissi bundan olmalı.

kız çok beğendim bayıldım dedi denedi ama param yok dedi bende mecburen al ben öderim dedim tatmin olmaktan çok ben yandım para bitti lafı geçti içimden.istediği şey bende olunca yok diyemiyorum sorun burada.yalan söylesem param yok desem benim açımdan sorun olmayacaktı oda bunu biliyor hareketi şöyle acıktım evdede yemek yok şurda çok güzel şeyler var,şu giysiye bayıldım keşke alabilsem diyip dudak sarkıtmalar.hiç bunları sorun etmedim derdi olunca nerde olsam koşuyorum.ben ölümden döndüm kalp ameliyatı oldum değil gelmek nasıl oldun diyen bile olmadı. 4tane arkadaşım var hepside bu hareketleri yapıyor

bu bir anlık sinir değil uzun vadede olan birikim.ben para harcıyorum oda yapacak gibi bir düşüncem yok iyi günde kötü günde ben destek oluyorum zaten dostluk bu değil mi.baktı para bitti e pekte eğlenceli değilim o yüzden gelmek istemedi.bugünkü halimi gördü çok kötüsün nolmuş sana dedi uykusuzluktan dedim bizimkilerde gelecek ortam iyi başka zaman gelirim dedi.sıkılırsam gelirim sen ne yaparsan yap önemsizsin olarak algıladım

gerçekten canım sıkıldı sana:sinifsinif: bi zamanlar bende böyleydim arkadaşlarımla yemeğe giderdik ya benim para azdı derlerdi hemen ben atlardım olsun bende var yemek alırdım onlar almazdı çünkü tek tek sorardım ne alayım falan diye yemeğe çıkcağım zaman hemen başıma üşüşürlerdi eee ne yicez bugün diye resmen otlardı beni onlar bakardım hergün farklı kıyafet farklı takı vs. bende züğürt züğürt dolanırdım:2: ama derdim yinede paranız yoksa var bende diyealsanaalsanasmile . ben anladım sonunda kullanıldğımı:1shok:. kestim arkadaşlığımı bi süre yanlız kaldım 5-6ay kadarsenağlama hiç kolay geçmemişti bu süreç sap gibi annemle arkadaş oldum bu süreçte sonra şimdi 2 tane arkadaşım var ama arkadaş değiliz kardeşiz şimdi onlarada yemek ısmarlıyorum ama parasının olmadğı zamanları biliyorum onlarda bana ısmarlıyor ama birbirimizi sömürmüyoruz kullanmıyoruzŞeniz Allahım inş. senin gönlüne göre arkadaşlar verir sana inş. ayrıca benimlede arkadaş olabilirisn istersen şehirlerimiz farklı ama gönüller bir olsunyerimseniben

Son düzenleme:
kız çok beğendim bayıldım dedi denedi ama param yok dedi bende mecburen al ben öderim dedim tatmin olmaktan çok ben yandım para bitti lafı geçti içimden.istediği şey bende olunca yok diyemiyorum sorun burada.yalan söylesem param yok desem benim açımdan sorun olmayacaktı oda bunu biliyor hareketi şöyle acıktım evdede yemek yok şurda çok güzel şeyler var,şu giysiye bayıldım keşke alabilsem diyip dudak sarkıtmalar.hiç bunları sorun etmedim derdi olunca nerde olsam koşuyorum.ben ölümden döndüm kalp ameliyatı oldum değil gelmek nasıl oldun diyen bile olmadı. 4tane arkadaşım var hepside bu hareketleri yapıyor

Arkadaşınızın hareketinden ziyade sizin onun hareketlerine verdiğiniz tepki ile ilgili
içinizdeki tepkiyi çıkartamıyor, onun isteğini önemseyerek hareket ediyorsunuz
param kalmadıysa elbise de alamam dışarda yemek de yiyemem,, arkadaşımın nazına duyarlı davranmazsam birdaha yapamaz, yapmasına izin vermemiş olurum,

yapamam dediğimiz bazı şeyleri yapa yapa yapar hale gelebiliriz
korkunun üzerine gitmek gibi,
istediği şey ben de olunca yok diyemiyorum diyorsunuz, kendinizi zorlayıp yok diye diye diyebilir hale gelirsiniz,
en azından deneyin..
zamanla doğal halinize de yerleşir,
'ben yandım para bitti' düşüncesi içinizden geçe geçe elinizi cebinize atmaya iten duygunuzu da bulursanız kolaylaşırsınız,
o duygu olmazsa o şekilde davranmayacaksınız çünki. nedenini bilirseniz çözümünü de bulursunuz.
davranışlarımızı derinleyerek, çözümleyebiliriz diye düşünüyorum.

gerçekten canım sıkıldı sana:sinifsinif: bi zamanlar bende böyleydim arkadaşlarımla yemeğe giderdik ya benim para azdı derlerdi hemen ben atlardım olsun bende var yemek alırdım onlar almazdı çünkü tek tek sorardım ne alayım falan diye yemeğe çıkcağım zaman hemen başıma üşüşürlerdi eee ne yicez bugün diye resmen otlardı beni onlar bakardım hergün farklı kıyafet farklı takı vs. bende züğürt züğürt dolanırdım:2: ama derdim yinede paranız yoksa var bende diyealsanaalsanasmile . ben anladım sonunda kullanıldğımı:1shok:. kestim arkadaşlığımı bi süre yanlız kaldım 5-6ay kadarsenağlama hiç kolay geçmemişti bu süreç sap gibi annemle arkadaş oldum bu süreçte sonra şimdi 2 tane arkadaşım var ama arkadaş değiliz kardeşiz şimdi onlarada yemek ısmarlıyorum ama parasının olmadğı zamanları biliyorum onlarda bana ısmarlıyor ama birbirimizi sömürmüyoruz kullanmıyoruzŞeniz Allahım inş. senin gönlüne göre arkadaşlar verir sana inş. ayrıca benimlede arkadaş olabilirisn istersen şehirlerimiz farklı ama gönüller bir olsunyerimseniben

aynen bendede böyle oluyor kızlar son sistem giyiniyor saçlar fönlü.ben eski kıyafetler saçlar kırnak gibi dolaşıyorum. :oklava:

Arkadaşınızın hareketinden ziyade sizin onun hareketlerine verdiğiniz tepki ile ilgili
içinizdeki tepkiyi çıkartamıyor, onun isteğini önemseyerek hareket ediyorsunuz
param kalmadıysa elbise de alamam dışarda yemek de yiyemem,, arkadaşımın nazına duyarlı davranmazsam birdaha yapamaz, yapmasına izin vermemiş olurum,

yapamam dediğimiz bazı şeyleri yapa yapa yapar hale gelebiliriz
korkunun üzerine gitmek gibi,
istediği şey ben de olunca yok diyemiyorum diyorsunuz, kendinizi zorlayıp yok diye diye diyebilir hale gelirsiniz,
en azından deneyin..
zamanla doğal halinize de yerleşir,
'ben yandım para bitti' düşüncesi içinizden geçe geçe elinizi cebinize atmaya iten duygunuzu da bulursanız kolaylaşırsınız,
o duygu olmazsa o şekilde davranmayacaksınız çünki. nedenini bilirseniz çözümünü de bulursunuz.
davranışlarımızı derinleyerek, çözümleyebiliriz diye düşünüyorum.

haklısın canım başka çarem yok söylediği yapsam iyi olacak.önerin için çok teşekkürler

merhaba asucuk29. derdinizden anladığıma göre sürekli verici olmaktan bunalmış durumdasınız..ne yazık ki her insan arkadaşı tarafından kendisine yapılan iyiliği ve arkadaşlığı doğru değerlendiremiyor ve suistimalci olabiliyor. genelden özele inersek, sizin durumunuzda buna birde sizin sahip olduklarınızı sonuna kadar tüketene dek aşırı vericiliğiniz ekleniyor.. benim size nacizane tavsiyem gerek maddi gerek manevi anlamda kendinizi sıfırlamadan, öncelikle kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi düşünerek hareket etmeniz..ve insanlarla bir anda samimiyet kurmadan adım adım ilerlemeniz. böylece karşınızdaki kişiden bir suistimal gördüğünüzde yol yakınken buna dur diyerek kurtulabilirsiniz. çünkü ne yazık ki arkadaşlık ve samimiyet ilerleyince bazı şeylerin söylenmesı haklı da olsanız zorlaşabiliyor...

arkadaslar arasinda normaldeeee
sizinde yeteri kadar paraniz oldugunda normal
olmayani vermeniz normal degil kenidnizi
düsürdügünüz duruma bakin bir elbise icin
sonra alsaymis yani ben öyle derdim acikcasi
cok iyi olmiycaksin canm iyilikten maraz dogarmis

Üzücü durum..Paranızı harcamadan önce kendi menfaatinizi düşünün derim,en nihayetinde kendi ihtiyaçlarınızda oluyor...Sizi sömürmeye çalışan arkadaşlarınızıda çevrenizden uzaklaştırın derim.
Yeni bir arkadaş edineceğiniz zamanda temkinli olun,ki zarar görmeyesiniz

ınsanlara hayır diyemeyen bir yapın var sanırım. Birde onlara iyilik yaparak bir nevi onaylanma ihtiyacı duyuyor gibisin. Onlara böle yaparak seni sevmeleri ve saymalarını bekliyorsun. Sonrada beklediğin ilgiyi göremeyince pişman oluyorsun. Hem maddi açıdan zorluyorda bu seni. ınsanlara hak ettiğinde fazla değeri verme canım..

3gün önce bu söz ettiğim kişi beni aradı yurtdışını aramamı istedi kendisinin kontörü yokmuş bende dayanamadım patladım işin düşünce arıyorsun yeter artık bir daha beni arama dedim bana ben naptımki dedi yüzüne kapadım.ya bende sorun var yada bu tür insanlarda.hem yavuz hem hırsız

3gün önce bu söz ettiğim kişi beni aradı yurtdışını aramamı istedi kendisinin kontörü yokmuş bende dayanamadım patladım işin düşünce arıyorsun yeter artık bir daha beni arama dedim bana ben naptımki dedi yüzüne kapadım.ya bende sorun var yada bu tür insanlarda.hem yavuz hem hırsız

iyi yapmışsın..bende hiç düşünmem söylerim içimde tutmam..

arkadaşım kusura bakma ama haline önce çok üzüldüm sonrada hatanın en büyüğünün sende olduğuna karar verdim madem annenlerin geleceğini biliyorsun ve bu parayı onlar için kullanacaksın yanında paran var ama nereye gideceğini bildiğin için o paran varmı die sormamış ama sorsa bile madem yok diyemiorsun o zmn var ama annemler için harcayacağım demesinide bilmeliydin ayrıca elbise pahalı bişeymiydi böyle büütn paran gidecek kdr pahalı bişeyse arkadaşın nasıl hmn kabul etmiş ben hiç kabul edemezdim ve evet hata sende kıza niye darılıyorsunki o nedenini sana bildimiş demişki misafirlerim var eğer bu doğruysa ona kızmamalısın sonuçta mazereti var ama doğru olmadığını anladıysan yada fark etttiysen işte o zmn gitti paracıklar.ve hem kendi ağzınla diyorsun resmen kullanıldığının farkındasın o halde neden hala o kızı bırakmıyorsun bu arada arkadaşına o elbiseyi alarak hediye ettiysen işte şimdi tamamen gitmiştir paran ama eğer borçsa istemelisin..zor duruma düştüğünü annenlerin istediğini fln söylemelisin ztn borç olarak verdiysen ve o doğru arkadaşsa seni söyletmeden o senin ailene karşı zor durumda kaldığını bilip kendisi vermeliydi..

Back
X