Yine bir kriz kapida

tamam o zaman hiç bir şey yokmuş gibi günlük yaşamaya devam edin

eşin akşam binsin ve gitsin

bunu kv ye haber verme zorunluluğu mu var

ama derseniz ki eşim annesini arayıp gel başlarında dur diyor ya da annesine haber verir helallik alır öyle gider annesinin de haberi olur o zaman da bu seferlik katlan da adam huzurla sınava gitsin gelince çıkarırsın cıngarı

Gidecegini illaki ogrenecek bundan kacisimiz yok gibi..

Ay o gelip kaldiktan sonra olay cikarmisim ne fayda.

işte nasıl öğrenecek

ben kendi yaşantıma bakıyorum kv öğrenmez eşimin 2 gün şehir dışına gittiğini diyorum

biz aramazsak nasıl öğrenecek iş yerinden mi arayacaklar

Biz zaten hiic soylemeyi dusunmuyoruz. Esim durumun farkinda o da gider gelirim diyor. Fakat esimin is yerinden bir arkadasi (oda sinava girecek) bekar kaynimin unv.den arkadasi ve irtibattalar bizden ogrenmeseler de o kanalla kesin ogrenirler.

Biz evlendikten sonra eşim ilk defa izmire gitti 2 günlüğüne eşim ya anneme birakayim yada annem gelsin dedi bebegim daha kücüktü ve ilk oldugu icin. bende güzellikle gerek olmadığını çocuk değilim sonuçta hemde kendi basıma yatar dinlenirim zaten yorgunum caydi yemektir yapmaya halim yok dedim oda anladı. Gidince KV aradı geleyim yada sen gel diye bende gülerek çocuk değilim anne ne gerek var kalirim ben evimde sen merak etme dedim gelemedi. Yine olsa yine gitmem. Sende telefonda gerek olmadığını gerekirse hazır eşim yokken yemek falan yapmam dinlerim deyin.

bence eşin otobüse binip gidene kadar hiç ses etme. ondan sonra da ''anne kusura bakma ama ben zihinsel olarak çok yorgunum hazır eşim de gitmişken biraz yalnız kalıp dinlenmek istiyorum bi sıkıntım olursa ben seni çağırırım merak etme'' de. o saatten sonra da eşini arayıp da şikayet edip moralini bozar mı ki adam çoktan gitmişken? ya da o yola çıkmadan mı damlar senin bunu demene fırsat vermez mi?

Bence hiçbir şey söylemeyin duyarsada sen yine bir şey söyleme eşin desinki; "özellikle aöylemedik anne son mecnun koca kadın kendi kendine yetiyor sana ihtiyacı olsa arardı. "

Ya ona neymiş hem he güzel siz de biraz yalnız kalmış olursunuz. Hepimizin zaman zaman buna ihtiyacı var sonuçta. Kayınvaliden dizin evinizin düzenine nasıl karışabilir ki. O kim allah aşkına ya. İzin vermeyin böylelerine ya. İster yalnız kalırsınız ister kardeşinizi cagirirsiniz ama buna sadece sizin paşa gönlünüz karar verebilir

2 gün için kimsenin gelmesine gerek yok eşine söyle gelme gerek yok karım çocuk değil desin.
Ayrıca 5 ay olsa yine 5 ay senin başını kimse beklememeli. 1 ay biri bir ay biri kalsa yeter. o da senin sıkılmaman için. Alıştırma evine kv bu kadar bence baksana gelene gidene bile burnunu sokuyor.
Nasıl alışırsa öyle gider yoksa...

ben konuyu anlamayanlardanım.

şimdi bu kv hiç haber vermeden mi gelecek yoksa arayıp "son mecnun yalnız kalmasın ben de geleyim" mi diyecek.
birinci ise yapacak bir şey yok, kapıdan mı kovacaksınız, ikinci ise de burada yazdığınız şekilde gerek yok, ben idare ederim zaten dersiniz oldu bitti.

yani kv nin bu tavrı aslında hoş bile karşılanabilir bir açıdan bakınca, tabi ki istemeyebilirsiniz. Ama bunu düşünmesi bile aranızda bir samimiyet olduğunu düşündürtüyor bana. Benim kv nin aklına bile gelmez böyle bir durumda goha yalnız kalmasın falan. hani gelip benim başımda duracak gibi hiç hissetmemiştir.

başka bir açıdan bakınca da, kv nin gelmesi iyi de olabilir, hazır eş yokken kişisel bakım zamanı ilan edebilirsiniz evde.

bir de kimseye muhtaç değilim, ben idare ederimci arkadaşlar, ben de sizdenim.
ama geçen o kadar üzüldüm ki,
taşınma evresinde,
küçük çocukla taşınmak çok zor, biri gelip bir kap çorba yapaydı ne hayra geçerdi o zaman.

ama tek başımıza taşındık, ve tükendik resmen, hatta o ay iyi ki bu ay hamile kalmamışım demiştim eşime, ama onu derken hamileymişim.

bazen de yardım tekliflerini kabul etmek mi gerekiyor nedir? yoksa nasılsa idare eder diye, yardıma ihtiyacınız olduğunda da kimse uğramıyor :(

Back
X