• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eşim ...

başlarda böyle bir istememezlik durumu yoktu başlarda dinliyordum rahatsız olmuyordum...bu durum yeni çıktı
ama şimdi yani beni en son bilgilendirmesi olayında rahatsızlık hissettim. söylemesi olayı de benim ısrarımla oldu yoksa o nu da söylemeyecekti ....
yani

ben size katılıyorum
tamam babadır kursa yazdırmış olabilir eyvallah ama
sizinle paylaşması lazım
sizin derdiniz kursun parasıda degil onuda anladım
sorun eşinizin baştan kursa yazdıracagını sizinle neden paylaşmaması
ben sizi haklı gördüm söylemeliydi
ha siz karşı çıksaydınız buda (kusura bakmayın) sizin terbiyesizliginiz olurdu
eşinle konuş neden söylemedigini anlatsın
sonuçta o çocuk sürekli evinizin içinde olacak hem madden hem maneven:34:

EŞİM BENİM YAPTIĞIM HARCAMALARI AYRINTISINA KADAR SORUYOR ama (kendi paramla yaptıklarımı hem de)
kendi yaptığını da bana söylemesi gerekmez mi ??
çocuğunun fotolarını falan gösteryor bana yani bazı paylaşımları oluyor bugün aradı konuştuk gibi ...
(ben de de bu defa çocukla ilgig li birşey söyleyeceği zaman dinlemek istememe gibi bir durum oluyor)
fotolaarı falan paylaşıyor ama iş maddi konulara gelince benim haberim bile olmuyor...
bu durumda ben kendimi kötü hissediyorum...

senin kendini kötü hissetmeni anlıyorum bende olsam aynısını düşünürdüm bu yüzdende söyledim ya buna çok hazırlıklı sindirebilecek kişiler çocuklu kişilerle evlenmeli.

sohbet arasında konuyu anlatması iyi olurdu tabiki. ama benim babam eşine çocuğumu kursa göndericem maddiyat olarak sence göndermelimiyim diye sonrsa benim düşüncem ''eşini benden çok düşünüyo'' olurdu. sizde şimdi biz aile olamadık dieye düşünüyosunuz bunu size danışmadığından. zor bir durum. sizin kendinize yaptığınız harcamayla bu kıyaslanacak bişey değil bu benim düşüncem tabi.

ama bu konuyuda tek başına ele alacak olursak paranızı kendiniz kazanıyosanız istediğiniz gibi harcarsınız. eğerki eşiniz çocuğuna para yetiştirmek için sizin harcamanızdan kısıyosa ozaman tepkinizi gösterebilirsiniz. tabi ben maddi durumunuzu bilmiyorum ama okul öncesi yabancı dil eğitimi çokta ucuz olmasa gerek.

çalışan bayanların heps için diyeceğim eğerki eşiniz istediği harcamayı yapabiliyosa eve gelip temizliktir yemektir yapmıyosa sizde hem evde kadın işi yapıp bide dışarda erkek olup para kazanıyosanız çatır çatır son kuruşuna kadar yeme özgürlüğünz olmalı. çünkü eşiniz sadece erkek (ki bazıları erkeklerin dışarda çalışmaktan başka görevleri olduğunu farketmiyo) siz hem erkek hem kadın oluyosunuz.

söylemesi lazımdı tabiki...
ama gereksiz bi kurs değil..
herkes evladın iyi eğitim alsın ister..

Asil Yabancı dilin 4-5 yaslarinda ogrenilmesi gerekiyor
Ben de cocuklarim okula baslamadan ingilizce ve arapca ogrensin istiyorum
Esinizin yaptiginda kotu bir sey yok bence haber vermesi de sart degil

Benim babam yetim yegenlerine dunya dolusu sey yapar dersaneye gonderir ozel hica tutar vs bize soylemez
Her seferinde tek tek soyleyecek hali yok ya

Esiniz sizin harcamalarinizi tek tek soruyormus
Bidaha hesap sordugunda siz de hesap sorarsiniz, kavgaya donusmesin ama :9:

Son düzenleme:
Şöyle bir çocuklarımı gözümün önüne getirdim ikisi de henüz okuma yazma bilmiyor ama ana dilleri gibi ingilizce konuşuyorlar, 3 yaşından bu yana da ders alıyorlar bunun gerekliliğini konuşmak bile anlamsız.. Artık her sektör yabancı dili istiyor ve en iyi öğrenme yaşı 3-6 yaş aralığı sünger gibiler..

Eşiniz çocuğu ile ilgili bir kararı çocuğunun annesi ile alır.. Sizden izin almaz ancak belki haber verebilirdi ancak görüyorum ki siz gerekliliğini bile sorgular durumdasınız...

Şöyle bir çocuklarımı gözümün önüne getirdim ikisi de henüz okuma yazma bilmiyor ama ana dilleri gibi ingilizce konuşuyorlar, 3 yaşından bu yana da ders alıyorlar bunun gerekliliğini konuşmak bile anlamsız.. Artık her sektör yabancı dili istiyor ve en iyi öğrenme yaşı 3-6 yaş aralığı sünger gibiler..

Eşiniz çocuğu ile ilgili bir kararı çocuğunun annesi ile alır.. Sizden izin almaz ancak belki haber verebilirdi ancak görüyorum ki siz gerekliliğini bile sorgular durumdasınız...

Aynen, katılıyorum. Çocuk ile ilgili kararı kesinlikle anne ve baba alır, ayrılmış olsalar da, üçüncü bir şahıs ile değil. Evet eşi konu sahibine belki bahsedebilirdi (bahsetmek zorunda da değil aslında) ama sanırım konu sahibinin vereceği tepkiyi çok iyi bildiği için saklama gereği duydu. Aile huzuru bozulmasın diye söylememiştir büyük bir ihtimal. Çünkü ben konu sahibinin daha önceki konusunu hatırlıyorum, şu facebook olayı...onu da gereksiz bulmuştu.

Ayrıca dil eğitimi çok küçük yaşlarda başlar. Çünkü çocuğa kulak dolgunluğunu ne kadar küçük yaşta verirseniz çocuk daha düzgün konuşur. Ayrıca çocukların beyinleri sünger gibidir, ne kadar çok verirseniz o kadar çok içlerine çekerler. Bence de yerinde bir karar.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
bana biraz fikir verebilir misiniz
ben çok mu abartıyorum
eşim bana haber vermeden ilk eşinden olan oğlunu ingilizce kursuna göndermiş tabi bu çocuk daha ilkokula bile gitmiyor.daha okuma yazma bile bilmeyen bir çocuğun ingilizce kursuna gönderilmesi ne derece gerekli ??? çokgerekli bişey se bana neden söylemedi ???
eşime karşı güvenim gittikçe azalıyor ...
ne var bunda diyeceksiniz ama biz bir aile olmadık mı neden bana söylemiyor ama ben de çalışıyorum bu evi birlikte çekip çeviriyoruz harcamalardan beni de bilgilendirmesi fikrimi alması lazım değil mi ...?

bana kalırsa eşinizle sadece ve sadece kararlarınızı danışmak hakkında konuşun. çocuğuyla ilgili aldığı kararda çok haklı olduğunu da özellikle belirtin. olumlu şekilde konuşursanız eşinizin sonraki olaylarda size olan güveni de artacaktır

Özür dileyerek şunu da ilave etmek istedim. Size daha önce de söylemiştim. Eğer eşinizin ilk evliliğinden olan çocukla ilgili bazı şeyleri dert ederseniz eşinizi kaybedersiniz. Bunlara çok takılmayın. Size nasıl davrandığı önemli, anlatabildim mi? Eğer sizi ihmal ediyorsa bu rahatsızlığınızı dile getirin. İlk evliliğinden olan çocukla diyaloglarına bu kadar takılırsanız hep kaybeden siz olursunuz. Siz sadece sizin çocuğunuzla olan iletişimine ve size verdiği öneme odaklanın.

çok problem yapılasi bi durum değil bence sonuçta çocucğu tabi söyleyebilirdi belki ama senin yanlış analaycağını yada en azından sorun yapabileceğini düşünmemiştin kötülük arama bence

konu sahibini hemen kötü üvey anne yapmışsınız.
çocuğu imiş , fikir almak durumunda değilmiş.
o çocuğu ise , şimdiki hayatını paylaştığı kişi de bilmem farkında mısınız ama eşi , hayat arkadaşı.

çocuğunu kursa göndermek istemesi normal tabiki, onun geleceğini güven altına almak istemes onu sevgi ile buyutmek ıstemesı, ilgilenmesi çok normal . sonucta ilk eşinden ayrılmış yeni bir hayat kurmus olsa da o cocuk onun cocugu yavrusu
buna karışamaz diyen bayanlar olmuş,hatta bir kişi sanki sizin paranızla mı göndermek istiyor demiş.
konu sahibi de çalışıp eve katkıda bulunuyormuş.
en azından bütçeleri için bir fikir almalıydı ya da nezaketen söylemelıydı.

kim olsa bu durumu öncesinde bilmek ister ama burda herkes konu sahibine bol bol eleştiride bulunuyor ...

Back
X