Yine iran mevzusu kizlar

Ortadogu'da en cok estetik operasyonun yapildigi, gunluk nikahlarin kiyildigi ama idamin, caydirici cezalarin oldugu degisik bi ulke Iran.
Arkadasim gecen sene gitti, bayila bayila geri dondu, benimde en cok gitmek istedigim yerlerden.
Ama bi adamin pesine takilir gider miyim?
Cikss.. gitmem.
Yani tanimadigim birinin pesine takilip komsu ilceye bile gitmem, bunun irkla alakasi yok.
Bu arada Iranlilar Arap degil, Farsiler.
Devrimden once bugunun Turkiyesinden binlerce kat modern olan bi ulke..
Bi Iranliyla evlenir miydim?
Cevabim hayir..
Hemen degil zaten ya ben bu adamla mantik cerceveainde nasil devan ederim diye dusundum

Mezun olduktan sonra ilk çalıştığım firmaya iş için İran Azerisi bir baba kız gelmişti. Kız daha 17-18 yaşlarındaydı. Türkçesi iyiydi babasının Azeri lehçesi zor anlaşılıyordu.
2-3 gün sohbet ettik kızla. Ve bizim yaşantımıza ne kadar özendiklerinden bahsetti. Oradaki rejimin çok katı olduğundan, bizim gibi özgür olmak istediklerini anlattı. Hala aklımdadır..

Gidin, yaşayın, pişman olun, dönebilirseniz dönün.. :işsiz:

Büyük halam İran'da yaşıyor eşi İranlı 30 küsur senedir orada..Ve inanır mısınız tek hedefleri bir an önce oradan kurtulmak..Eşi bile bir erkek olarak bu durumdan çok rahatsız..

Ya hakikaten Cumhuriyet gibi güzel bir nimeti tadan bir kadın nasıl olurda bu konuda fikir ister..
Koşarak kaç kurtar kendini..

Ne kadar kiricisiniz ya bu nedir velev ki evet ilk defa talibim cikti ve buyuttum bunu boyle asagilayarak soylemek ne kadar cirkin nasil kalbiniz kararmis ya

Kusura bakmayın, aşağılayarak söyleme gibi bir niyetim yoktu. Ama kırılacaksanız da kırılın yani, zira bu teklifi ciddi ciddi düşünmeniz sıkıntılı. Başınıza daha kötü işler gelmesindense kırılın ve bu teklifi kabul etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. İyiliğinize yönelik bir şey söylediğim için kalbim karardıysa okey. Başka adam yok sanki.

Geçen konunuzda size demiştim ki bu işin sonu sizi nikaha ikna edip İrana götürmek. Şiddetle karşı çıkmıştınız, hadi buyrun bakalım. Orada sizinle gayri meşru yaşayamaz sonrası nikah hadi hayırlı olsun, yakın başınızı ne diyim :KK14:

Boyle seyler soylendiginde korkuyorum yani tanimiyirsun7z neticede.ben de yeterince tanimiyorum elbette.belki adam hasta ruh hastasi takintili takti bilemeyiz su asamada.ama ben bu kadar iyi anlastigim birini sirf vesveseleeimle kaybetmeyi de makul bulmuyorum.o gelir turkiye de kalir sonra ben giderim bi hafta falan kalirim.hem cok merak ediyorum orayi.
Bi gariplik varsa anlaeim zaten.bir de ulkesinde daha once de tlyazdim taninmis biri google a yazinca adini cok kayit var.tv programlarina katilmis klipleri var.muzisyen pek cok iranli sarkic8nin aranjorlugunu yapmis.yani birini kapatmayi goze alamaz zaten.haksiz miyim?ve hic ole biri degil cok kulturlu ve modern biri.bahsettigim kisi iran da yasayan dar goruslu bir adam degil.modern ve cok kulturlu bi adam.bu adami vesveselerimle kaybetmek istemem
Kizim olmadan asla yi okuyun derim. Yillarca amerikada yasamis orda okumus ve bi amerikaliyla evlenip onu her alanda desteklemis korumus kollamis sevmis adamin ulke sinirlari ve ailesinin yanina gelince nasil 180 derece dondugune bi sahit olun. Cok iranli tanidim. O estetikli guzeller vs tahranda yasiyor az da olsa modernimsi daha rahat bir yer. Ama kasabalarina vs onlar bile gitmiyor. Ki o nette gordugunuz modern tahranlilarin da ipi bi ihbara bakar hemen cekiverirler. Ne erkekmis arkadas.boyle goz karardigina gore.ben degil konusmak aninda engellerdim. Kusura bakmayin tum iranlilar boyle diyemem ama kadinin ezildigi ulkelerde yasayan insanlarla iliski icinde olmanin kimseye bir getirisi yok bence.

Macera mı arıyorsunuz anlamıyorum ki.
Gidin sonra müge anlıda görürüz herhalde.
Ben tesettürlü olduğum halde irana gitme fikri aklımı oynattırıyor, siz öylesine gidip bi kaç gün otelde “tek” başınıza kalacağınızı ve oradan sapasağlam döneceğinizi mi zannediyorsunuz? Orada resmi nikah şartı bile yok. Adam ben dini nikah yaptım bu benim karım yollamıyorum der sonra sürünürsün, konsolosluk bile araya girse buraya geri dönemezsin. neler var hiç mi okumuyorsunuz?

20 ülke gezdim, bazılarına birden fazla kez gittim, hepsine tek başıma bir kadın olarak gittim. Hiçbirinde ailem gık demedi.

İran'ı çok merak ediyorum, Tebriz'den girip Şiraz'dan çıkma planlarım vardı. Annem ilk kez bir gezime itiraz etti, "başına iş gelse izini bulamayız, haberini alamayız, her şey gelebilir başına, gideceksen tur grubu ile git" diye. Babama söylemedim bile, "saçmalama kızım tek başına ne İran'ı" diyecek. Ki konu sahibi gibi bir erkeğin yanına bile gitmiyorum, tek başıma gezmeye gidiyorum.

Hal böyle iken konu sahibinin İran'a üstelik bir erkekle görüşmek üzere gitmesini inanılmaz "cesur" buluyorum (olumsuz anlamda).

Ben bir kadının Iranda nikahsiz bir adamla gezse başı belaya girer diye biliyorum. Hatam varsa düzeltilsin lütfen. Şahsen durumu daha kötü olan (eskonomik, sosyal vs) ülkeden gelmek isteyenlerin ilk hamlesi "yok ben burda yaşarım, sen gel" demesi,çünkü karşı tarafı uyutmak maksat. Bunu herkes bilir. Ailemde iranlilar var. Bazi konularda çok zor insanlar.

cesaretinize hayranım

Ilk konuyu bilmeyenler icin ozet geceyim.turist olarak ulkemize gelen bur iranliyla sosyal medyadan gorusneyi surdurduk.turkiye ye gelip benimle yasamak istedigini soyledi.sizlerle de paylasmistim.hayir dedim net bir sekilde fakat bu sefer benim iran a gidip onunla yasamam konusunda israr ediyor.ona turkiye ye gelebilecegini ama benim ona bir soz vermeyecegimi evlilik ya da iliski icin vaad veemedigimi sadece yerlesmesi icin yardimci olabilecehimi soyledim.bu sefer sen iran a gel bir gor belki sen burada yasamak istersin benimle demeye basladi.
Sizce ne yapmaliyim ya hu akil akildan ustundur.fikirlerinize ihtiyacim var.bi kac gunlugune gitsem otelde kalsam.iran da yasayanlar bi el ativerin

Bir bayan için iran bence hiç düşünülesi bile değil...

"Evimin delisi elin delisinden iyidir" demişler.

Memlekette erkek mi kalmadı da; uğurlu mudur, uğursuz mudur bilmeden böyle aksiyonların peşine düşüyorsunuz?

Buraya onun gelmesi bile sizin oraya gitmenizden iyidir, o kadar diyeyim yani!!

Iran da yasamak konusunda israrci.ben turkiye ye gelebilecegini burada kendi dikine yonelik belki ogretmenlik rehberlik yapabilecegini soyledim.oradaki hayatini birakamayacagini ama benim ic8n yilda iki ay turkiye ye gelebilecegimizi soyledi.benim alisinca iran i cok sevecegimi soyledi.yazdiklarin8zdan korktum ne yalan soyleyeyim.yani elbette iran a yerlesmeyi dusunmuyorum.beni ilk girdug7nde bu hayatimin kadini demis hic konusmadan.konusunca gercekten benim erkek versiyonum dedim.belki diger yarimdi bilmiyorum.

Ailen yok mu diyenler olmus ailem baaka bir ulkede yasamama siddetle karsi zaten.bu fransa da olsa gondermek istemezlerdi lakin kocaman insanlariz.mantiksiz davranacak degilim.

Kuzum sen çıldırdın mı? Bırak İran’a gitmeyi, yaşadığım şehrin bilmediğim yerine tanımadığım insanla sözleşip gitmem! Az biraz Müge anlı izleyebilirsiniz kafa açıyor. Ne tuhaf bir devirdeyiz, akrabaya eşe dosta güven yok kaldı ki erkek yokmuşcasına İran’a gidilir mi? Seni kesip satsalar kim bilecek? Alıp pazarlasalar kim hesap soracak? Bi odaya kapatıp dövseler sesin kime yetecek? Arkanda kalacak gözüne yaş dolar diye çekindiğin insanların hatrına azıcık realist düşünün gözünüzü seveyim sonra üçüncü sayfa haberleri görünce içimiz acıyor

Iran da yasamak konusunda israrci.ben turkiye ye gelebilecegini burada kendi dikine yonelik belki ogretmenlik rehberlik yapabilecegini soyledim.oradaki hayatini birakamayacagini ama benim ic8n yilda iki ay turkiye ye gelebilecegimizi soyledi.benim alisinca iran i cok sevecegimi soyledi.yazdiklarin8zdan korktum ne yalan soyleyeyim.yani elbette iran a yerlesmeyi dusunmuyorum.beni ilk girdug7nde bu hayatimin kadini demis hic konusmadan.konusunca gercekten benim erkek versiyonum dedim.belki diger yarimdi bilmiyorum.
İran'da yaşamayı düşünmüyorsanız evlenip İran'da yaşamak konusunda ısrarcı ve açık konuşan bir adamla niye işleri uzatmayı düşünüyorsunuz?
Bence kendinizi İran'da yaşamaya da ikna etmeye çalışıyorsunuz.

Kuzum sen çıldırdın mı? Bırak İran’a gitmeyi, yaşadığım şehrin bilmediğim yerine tanımadığım insanla sözleşip gitmem! Az biraz Müge anlı izleyebilirsiniz kafa açıyor. Ne tuhaf bir devirdeyiz, akrabaya eşe dosta güven yok kaldı ki erkek yokmuşcasına İran’a gidilir mi? Seni kesip satsalar kim bilecek? Alıp pazarlasalar kim hesap soracak? Bi odaya kapatıp dövseler sesin kime yetecek? Arkanda kalacak gözüne yaş dolar diye çekindiğin insanların hatrına azıcık realist düşünün gözünüzü seveyim sonra üçüncü sayfa haberleri görünce içimiz acıyor
Ya bunlari da dusundum.belki kadin pazarlayan biri aynen belki organ mafyasi.bunu buradan anlamanin bir yolu yok.ben bana taniyabilmem adina bir fikir sunarsiniz diye actim konuyu.yani taninadigim adamin arkasindan yerlesecek degil8m

Adam gelsin bi sure burda yaşasın ilişki kurun. Tanıyın. Ama asla tek başınıza onun yaşadığı yere gitmeyin. Sapık mi dayakçı mi takıntılı mi bilemezsiniz. Unlu olması fark etmez .

Back
X