Yine kahve rengi leke :(

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
kızlar merhaba.

12+5 günlük hamileyim.
Daha önce düşük tehtitdi vardı. Kanamam ve kahve rengi lekelenmem oldu.
1,5 aydır herşey gayet iyiydi. Ama bugün kasık ağrım ve hafif kahve rengi lekelenmelerim var.
Günde 1 kez progestan kullanıyorum ama çok canım sıkıldı
Geçen cuma doktora gittim. Bi sıkıntı yoktu.
Sizce tekrar doktora gitmelimiyim

canım o haftalarda benim de oluyordu, önce kanamam oldu hatta en tehlikeli olanından parlak kırmızı, sonrasında koca koca parçalar geldi. Bende progeston kullandım fitil olarak. Sonrasında ise kahverengi lekelenmeler oldu bayağı bir sürdü. Nihayet geçti. Doktorum kahverengi lekeden korkma parlak kırmızı kan ve parçalardan kork demişti. İnşallah bir şey olmaz moralini bozma, kontrollerini aksatma doktoruna söyle. Ayrıca ben kahverengi leke için doktora gitmedim, o lekenin içerde kalan eski kan olabileceğini okumuştum bir yerde. İlk kontrolümde söylemiştim sadece doktora.

Kırmızıya çevirir diye çok tırsıyorum. Sürekli tuvalete gidip geliyorum. Benim doktorumda kahve rengi lekeden korkma demişti ama o zaman 7 haftalıktı. Bu haftalarda düşük riski dahada azaldığından böyle olması canımı çok sıktı üzüldüm. Progestanı ikiye çıkarmayı düşünüyorum kesilene kadar

Bence doktoruna sormadan progestanı ikiye çıkarma, ayrıca korkma benim haftalarca sürdü tuvalete her gittiğimde üzülüyordum ağlıyordum. Kırmızıya çevirirse acile gidersin, onun haricinde korkma. Bu arada coraspin kullanıyor musun, o da ilk aylarda kanama yapabiliyormuş.

Yok hiç vermedi onu cnm

Benimde 5 haftalıkken avuç içi kadar kanamam olmuştu 1 gün hastanede gözetim altında tutuldum kanamadan sonra 15 gün boyunca kahvelekem devam etti çok artış yoksa endişe etme benim doktorum 3 aya kadar normal dedi progestan halen devam ediyorum

Sanırım içerde bi kanama alanı almuş olabilir. Bakalım umarım artmaz. Ama iki gündür çok yürüdüm acaba yürümek yapar mı

Hamileliğimin ilk 3 ayını sürekli kanama ile geçirdim 3 günde bir sürekli hastanedeydik kanama eğer açık kırmızı renk olursa doktoruna mutlaka gözükmen gerekiyor o aktif bir kanaman var demek.
Günde 3 tane progestan birde 3 günde bir iğne oluyordum ben bol bol dinlendim yattım kalkmadım tuvalet harici.
Kahverengi kanama daha önceki kanamalarının içerde birikmesi onu atman demek haftalarca kahverengi kanamam oldu benim bebek gayet iyiydi ama sorun yoktu.
4. ayın ortalarında tamamen kanamalarım kesildi şuan 8 buçuk aylık hamileyim gayet iyiyiz.
Korkma, kendini yorma bol bol dinlen iş yapma ve en önemlisi moralini yüksek tut.

Canım cevabın için teşekkürler. İnşallah yavrunu hayırlısıyla kucağına alırsın.
O kadar değişik ki. Bir sonraki gün hafif sarımsı akıntı ile karışık pembemsi kırmızımsı gibi kan geldi. Kan demekte yanlış. Öyle bir akıntı. Sonra
Kahverengi gelmeye başladı. Şimdide kahve rengiyle sarımsı karışık. Çok tarif ettim kusura bakma. Acaba idrar yollarımda enfeksyon olabilir mi düşündüm bi yandan. Bilemiyorum. Hamileliktr en büyük korku kanama oluyor sanırım

Her ihtimale karşı git hastaneye bence. Idrar yolu enfeksiyonu da riskli çünkü. En azından için rahat etsin. Ben de kanamalı hamilelik geçirdim tedbiri elden bırakmamak adına acile filan gidiyordum. Sağlıkla kucağına al inşallah

Amiiin sağolasın.
Sen pazartesi günü yinede doktoruna görün bence mutlaka riske atılacak şeyler değil çünkü. Kanama alanı varsa ilacını yükseltir belki yada iğne yapar.
İdrar yollarında enfeksiyon bile olsa oda önemli bebek için tedavi edilmesi gerekir ilaç verir önlem alır.
Yani evet en büyük korku o her seferinde lavaboya korkarak gidiyordum ama buda bi dönem emin ol bi zaman sonra herşey yoluna giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…