• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede esin dogru söylüyor neden takiyorsunki bak annesi oldugu halde esin takmiyor sende öyle yap
o öyle dedi diye esin seni doktora götürmiycekmi tabiki götürücek eeeeeeeeee
bence ne yaparsan kendine yaparsin bebegine yaparsin bebeginide sterese sokma

bazı şeyleri görmeyecek duymayacaksın..
bırakın annes konuşsun, eşin evet annem haklı demiyorsa tamam o zaman..
sonuçta annesi o; ne kadar kötü de olsa laf duymak istemez sizin ağzınızdan..
siz bunları kavgasını yapıp huzurunuzu bozmayın boşuna..

cnm bak ben şöle düşünüyorum aslında kayınvalidene elinden geldiği kadar iyi davran gıkını bile çıkarma biraz zor biliyorum ama ne dese eyvallah de eşininde bunu görmesini sağla...belki bu sayede aranız düzelir kayınvalidenle düzelmese bile eşin senin elinden geleni yaptığını görür ve senin yanında olur:kahve:
en azından onunla mutlu olursun sorun olmaktan çıkar aranızdayerimseniben
ne dersin bence denemeye değer:delphin:

Allah hayırlısı ile çocuğunu kucağına almayı nasip etsin
acaba kızına sizin yardım etmenizi mi bekliyor?

benim kayınvalidem hatırlıyorum da benim hamileliğimde en iyi doktora gideyim diye kendini paralamıştı. gece rüyasına girdiği olmuştu. kızım sana iyi bir doktor bulalım diye.biraz değişik benim kayınvalide yaaa...

Görmemek duymamak o kadar kolay mı kızlar ya helede son derece hassas bir dönem olan hamilelikte?
Kimseyi alttan almak zorunda değilsin , alttan alıcaksan da sadece eşini alttan alırsın yani..
Bu dönemde stres yapma lütfen sana iyi gelicekse görüşme bi müddet , sonuçta sağlığına dikkat etmen lazım.

ne kadar zor ne kadar zor ....

evliliği peri masalı zannedenler iyi okuyun ve evlendiğiniz zaman hemen çocuk yapmayın.

canım ilk önce hayırlısıyla bebeğini kucağına almak nasip etsin

canım duymamayı takmamayı öğrenmelisin yoksa evinde huzurun kalmaz ben k.validemle aynı binada oturdum ilk zamanlar yaptığı söylediği herşeyi takar eşimle tartışırdum evde huzur diye bişey yoktu ama zamanla takmamayı öğrendim taksamda eşimle konuşuyorum ama tartışmadan o zaman daha etkili oluyor k.validenizin yaptıklarını takıp evinizde eşinizle huzurunu kacırmayın hiç değmez bende zamanla öğrendim

eşin bence de haklı, bir tarafta karısı bir tarafta annesi, orta yolu bulmaya çalışıyor, bunu yaparken de sizden surat asmamanızı, takmamanızı istemesi doğal.

Bence de çok fazla düşünmemeye çalış ve duymazlığa ver. sonuçta kızı da canından bi parça ve kızının darda olması canını biraz sıkmış olabilir. tabiki kızına olan can sıkıntısını sizden çıkartmamalı ama bazen büyükler bunun farkında olmayabiliyor. bu kadar stres yapman hem bebeğe hemde sana zarar verir. sonuçta eşin içinde zor bi durum. arada kalmak onuda üzer ve bu üzgünlük başka gerginlikleri peşinden getirir. hayırlı doğumlar canım

Bardağı Yere Bırakın Bugün

Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı

Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :

“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?

'50gm!' .... '100gm!' .....'125gm'

..diye öğrenciler yanıtladı.

“Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem, dedi profösör, ama, benim sorum şu ki :

“Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?

‘Hiçbir şey'..diye yanıtladı öğrenciler.

“Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu? diye sordu profesör bu kez

“Kolunuz ağrımaya başlardı efendim diye öğrencilerden biri yanıtladı

“Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?

“Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!.. tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler

“Çok iyi. Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu?

diye sordu profesör.

“Hayır. diye yanıtladı herkes

Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?

Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar.

“Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?diye tekrar profesör sordu.

“Bardağı bırakın düşsün! diye öğrencilerden biri yanıt verdi.

“Kesinlikle! dedi, profesör.

“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar.

Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.

Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir,

Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi). Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz!

Bu yüzden bugün ofisten ayrıldığınızda,

Sevdiklerinize şunu hatırlatın :

Bardağı yere bırakın bugün

madem eşin yanında sende bardağı yere bırak bugün

eşin görüyor aslında senın sıkıntılarını ama sadece sana laf söyletmek istemıyor bence. ama bence şunu yap, eşını al karşına konuş ;ben annenı alttan alıcam,cevap vermeyecegım ve de surat yapmayacagım ama bır şartım var sende bızım aile detaylarımızı annene anlatmayacaksın.özele gıttıgımızı parasının ne kadar oldugunu bılmesıne gerek yok, sonra bunları kuruyor,kavga cıkartacak konu yaratıyor. tatlım demelısın ama sınırlenmeden,aglamadan yap bunları şekerım.ve bu konuyu çok sık açma gundeme getırme bence. belkı kı eşın de herşeyın farkında.sızın ozelınız sızde kalsın.sevgıler.

Kızı sıkıntıda diye sizin yaptıklarınız gözüne batmış sanırım kayınvalidenizin bence takmayın aksine gidin kendi bildiğiniz yere ve kaynananız da bilsin o zaman zaten size karışamadığını sadece boş boş konuştuğnu anlayacaktır.Sizin kafaya takmamanız gerekir nasılsa eşiniz yanınızda.
Benim kaynanam da evden çıkarken bana niye izin almıyorsun demişti. ben de çok sinirlenmiştim ama baktım zararım kendime kafaya takmadım ve onun dediği gibi izin almamaya(!) devam ettim.Ama ne oldu o sinir oldu ve anladı ki karışamacak her şeyime. bana şimdi hiç karışamıyor.Sustu artık.
Biraz da onlara bu fırsatı veren bizleriz arkadaşım sıkma canını biraz da onlar düşünsünler.Üstelik hamileymişssin.

Gulup gec neden takiyorsun ki. orada cevabini yapistiriver.

"aman anne kazaniyorum, tabi bebegime harciyacagim, baska kime harcayacagim. neyimiz varsa bebegimizin. eminim gorumcemin olsa o da 500 defa giderdi, hem sizin zamaninizla bizimki bir degil, milyon tane hastalik var, sen torununu dusunmuyor musun yoksa? hem sen hic doktora gitmemissin ama bak kac tane de olu dogumun dusugun olmus, onlemini almak lazim"

de gulll gec.... hem esinle aran bozulmaz, hem de sinir edersin hem de sen lafini soyledigin icin hiic canin sikilmaz.

Back
X