Yine komşu...Kim haklı...

Kızım. 15 günlükken bir komşum haber vermeden hayırlamaya geldi ellerinde hediyeleri ile sadece haber vermediler diye yüzlerine bile bakmadım duvara baka baka sıkılıp gittiler,yok misafire hürmet laga lugalarına hiç inanmam ben nasıl ki kimseye haber vermeden ya da daha önemlisi çağırılmadan gitmiyorum o da adabını bilecek gelirken,hediyelerini de attım çöpe ,kimse kusura bakmasın ne kimseye adab edep öğretmeye uğraşırım ne de yaptığı ayıbı görmezden gelirim sende hiç kafana takma az bile yapmışsın hiç sevmem meraklı işsiz güçsüz kapı kapı gezen tipleri
Çok acımasızca bir yaklaşım olmuş yaptığınız. Kafaya takmıyor olabilirsiniz (ne güzel)ama böyle keskin davranışlarla asla mutlu bir bireyde olamazsınız. Tepkilerinizi uçlarda yaşıyorsunuz. (nacizane yazmadan edemedim)

Çocuğunuza verdiğiniz çatalı laf ediyor diye kızmanız doğru bir davranış değil bana göre. Ama gelişinize , gidişinize kısacası özelinize karışması konusundaysa gayet haklısınız.

Konularinda uyelerin bolca banlandigi kadinsin dimi? Bu gibi seyleri nasil niye bu kadar dert ediyosunuz anlamiyorum? Gidiyorum Demek zorunda degil kimse.

Çok acımasızca bir yaklaşım olmuş yaptığınız. Kafaya takmıyor olabilirsiniz (ne güzel)ama böyle keskin davranışlarla asla mutlu bir bireyde olamazsınız. Tepkilerinizi uçlarda yaşıyorsunuz. (nacizane yazmadan edemedim)
Fikrinizi belirtmenize mutlu oldum şöyle söyleyeyim iki kadın 60 lı yaşlarda ayakları çıplak sokak terliği ile gezen insanlar ayaklar olmuş kaplara geldiklerinde yan komşu işe başlamış çocuğa k.valide bakacakmış bilmemnenin kızı kocasından ayrılmış full aralarında dedikodu yaptılar benim evimden çıkınca da benim dedikodumu yapacaklar bende onlara güzel bir dedikodu malzemesi verdim o tarz gereksiz insanları hayatınızda tutarsanız mutsuz olırsunuz asıl,nezaketsiz insanlara nezaket göstermek asıl insanı yer bitirir o yüzden ben yaptığıma pişman değilim :)

Fikrinizi belirtmenize mutlu oldum şöyle söyleyeyim iki kadın 60 lı yaşlarda ayakları çıplak sokak terliği ile gezen insanlar ayaklar olmuş kaplara geldiklerinde yan komşu işe başlamış çocuğa k.valide bakacakmış bilmemnenin kızı kocasından ayrılmış full aralarında dedikodu yaptılar benim evimden çıkınca da benim dedikodumu yapacaklar bende onlara güzel bir dedikodu malzemesi verdim o tarz gereksiz insanları hayatınızda tutarsanız mutsuz olırsunuz asıl,nezaketsiz insanlara nezaket göstermek asıl insanı yer bitirir o yüzden ben yaptığıma pişman değilim :)
Ayrıntı verince çokta haksız olmadığınız ortaya çıkıyor :) sevgiler

Hem kadını sevmiyorsunuz,onaylamıyorsunuz,ondan rahatsızsınız.
Hem de ona "ayıp" etmekten bu kadar çekiniyor musunuz?
Nedenki
Ayıpsa ayıp olsun bir kere de siz ayıp etmiş olun.
Bunu dert edinmeye değmez.
Annenize gelmişsiniz,bırakın komşu orda kalsın ;)

Evet çatal verdim ama mevlit okutan arkadasim koca binada ki kafamin uyuştuğu tek insan ve zaten dağitmasina izin vermedim.Ama dağitsa da ev sahibinin asla sorun etmiyeceğini bildigim için verdim

Benimde asiri merakli bir komsum var. Birtanesi de surekli kahveye cagirip duruyordu. Ne kahve icmeye gittim ne evime aldim.
O cok merakli olan, her gordugunde soru sorana da cevap vermeden eve girdim hep ve bi daha bulasmiyor. Bu kadar basit.

Ayrica insanlarla samimisiniz diye ve yumusak yuz goruyorsunuz diye evini pisletmenizi dert etmeyeceklerini dusunup rahat olmaniz hos bisey degil. Cocugun dokup sactigini siz toplamiyorsaniz ev sahibi dert etmese de siz dert edin bi zahmet.

Amerikada bir söz vardir: En iyi komsu görünen,ama duyulmayan komsudur. Merhaba mi merhaba. Ben fazla samimiyet kurmayi sevmiyorum komsularla. Ama Almanyada zaten genel olarak mesafeli insanlar bu konuda

Back
X