yine son gün yine performans zammi sure

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.045
208
kızlar 3 haftadır vermediğim çok sewgili hocamın hep mazeretlerimi kabul ettiği din performans ödevinde bir şey kafamı çok karıştırıyor

duha tin inşrah alag sureleri zammi suremidir lütttfen yardım çünkü hoca ilk başta eksik diye kabul etmemişti araştırdım 10 tane diyor ama bu 10 tanenin içinde sadece namaz duları var mesela zammi sure oaln zilzal suresi filan yok lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnn yardım

LÜTFEN CEVAP YAZIN KONUYU ANLATACAĞIM HERŞEY HAZIR SADECE 23 SURE BULDUM SONSURELER ALAG İNŞRAH TİN Mİ?

Son düzenleme:
Zamm, bilinen zam kelimesiyle aynı kökten gelir. ilave, ek, fazlalık demeye gelir. fatiha okunduktan sonra üzerine bir miktar daha kıraat edildiği için böyle denir.

namazda fatihadan sonraki kıraat sürecinde, kur'andan okunan pasajların en az bir satır uzunluğunda olması gerekir (Küçük bir süre yada anlam ifade eden bir ayet). mesela kevser ve ihlas sureleri, sırayla 3 ve 4 ayetten oluşurken, uzunlukları bir satırdır. dolayısıyla bir satırlık bir ayet veya bir ayet parçası da zammî sure kapsamındaki okumalara girer.

Sonuç: Kur'andan okunan küçük süre yada herhangi üç kısa veya uzun bir ayet zammı süredir/yerine geçer

yani duha tin inşrah alag sureleri zammı suredir

Son düzenleme:

canım peli leyl ile şems suresi bunlar zammi sure değil dir bu bilgim doğrumu nas suresini 1 yazarsak ve fatiha + ayetülkürsiyi saymazsak duha suresi son zammi sure olur ???????????????????

http://www.ehlibasiret.com/index.php?topic=4883.0

CEVAP
Fatihadan sonra okunan, uzun veya kısa bir sureye yahut üç âyete veya üç âyet miktarına uygun bir âyete zammı sure denir. Üç âyetin miktarı kelime itibarı ile on kelime, harf itibarı ile otuz [30] harf olmalıdır! (Redd-ül Muhtar) Nas suresi altı âyettir. Gerektiğinde üç âyeti birinci rekatta, diğer üç âyeti ikinci rekatta okunabilir.

yani sonu diye bişey yok. Kuran-ı kerimden fatiha dan sonra istediğin sure zammı sure olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…