• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine tık yok ya!!!

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Merhaba kızlar.
Birkaç gündür kafama takılan birşey var. Onu sizinle paylaşmak istedim.
Şu polikistik over belası denen bir rahatsızlığım var benim. Yaklaşık 2 yıldan beri haberdarım bu durumdan.
Bilmeyenler için açıklayayım düzenli olarak yumurtlama olmuyor, yani regl göremiyorum. O da kist oluşturuyor rahimde.
Neyse işte ilk dönemlerde kistler yok olsun, düzenli regl olayım diye ilaç kullandım. O da kilo yapıyordu, kıllandırıyordu falan.
Zamanla bıktım, ömrüm boyunca ilaçla yaşamak istemiyordum.
Ben de ne olacaksa olsun diyerek bıraktım.
Sonra işte nasıl olduysa biraz düzeldi. 1 senedir falan fena değildi. Ama şu sıra 2 ay olacak regl olamadım. Hiç tık yok.
Ama ben artık bıktım yahu, evli bile değilim kadın doğum servisine gitmek bıktım, o masaya yatıp ultrasona girmekten de bıktım, hele doğum kontrol haplarından tümden usandım. Önü yok sonu yok, nereye kadar gider ki. O ilaçlar kanser yapıyormuş.
Kilo vermek düzeltiyor dediler. 10 kilo verdim, çabamla. Zaten hastalık kilo artışına da sebep oluyor.
Şimdi muhtemelen yine kist oldu. Ne bileyim kimi yerde çok tehlikeli yazıyor.
Ama doktora gitsem yine doğum kontrol hapını burnuma dayayacak.
Ben kullanmak istemiyorum. Hem kilo yapıyor, hem zararlı, hem kıllandırıyor.
O kadar emek verdim, 3 aydır tatlılardan uzak durdum, ekmek yemedim vs. Yeterince acı verici oldu zaten. Yine eski halime dönmek istemiyorum.
Nefret ediyorum bu hastalıktan yahu. Niye her kız gibi normal değilim ki?:47:

kadın hastalıkları çok zor oluyor ben de 5 senedir çikolata kistiiyle uğraşıyorum o yüzden bilirim o buhranları.sana tavsiyem bitkisel kürleri dene yapmadıysan soğan kürü yap

Cnm kafana gore takilma. Dr kontrolunde tedavi ol daha genc kizsin ihmal edersen kistlerden kurtulamazsn allh korusn ilerde cocuk olmaz.ayrica bitkisel yontemler de dene ama dozunda.umarm faydasi olur...

kadın hastalıkları çok zor oluyor ben de 5 senedir çikolata kistiiyle uğraşıyorum o yüzden bilirim o buhranları.sana tavsiyem bitkisel kürleri dene yapmadıysan soğan kürü yap

Öyle bir ruh hali ki adet ağrılarını özledim.
Ya bıktım artık, usandırdı artık. Bıraktım artık, öldürecekse de öldürsün diyecek durumdayım artık.
Regl olamıyorum, hala çantamda ped taşıyorum. Ne gerekse sanki, erkek gibiyim zaten kupkuru geziyorum zaten...:ssz:

soğan kürünü dene kesinlikle sonuç veriyor. burda bir komşum seninle aynı durumdaydı adet görmüyordu böyle olduğu için gebede kalamıyordu. soğan suyunu içerek adetleri düzene girdi. şimdi hamile

Canim benim birde cozumu lokman hekime sorsana, benn bir ara isirgan otu Tohumunu balla karistirip her sabah yemek yemeden 1 saat once bir yemek kasigi yiyip, 1 saat sonra kahvalti ediyordum. İnan kistlerimin buyumesini engellemisti... Bu soruyu iyi bir lokman hekim bulup sor istersen....

Cnm kafana gore takilma. Dr kontrolunde tedavi ol daha genc kizsin ihmal edersen kistlerden kurtulamazsn allh korusn ilerde cocuk olmaz.ayrica bitkisel yontemler de dene ama dozunda.umarm faydasi olur...

He bir de çocuk meselesi var. Duyanlarda hep aynı tepki oluyor zaten, yani çevremden. Bunun çocuğu da olmazkiii falan filan.
Hay çocuğu yere batsın, iç kanamadan ölebilirim de diyemiyorum işte. Öfff valla usandım.

Bitkisel ürünleri diyorsunuz da kökten çözmüyor ki hiç birşeyi. Şeker hastalığı gibi çekeceğim ömür boyu. Daha doğrusu menepoza kadar. Menapozu bile farketmem ben herhalde. Zaten şu anda da hiç bir farkım yok.

Sogan suyu corek otu ve hayit tohumu kadinlar icin uc nimet.mutlaka faydasini gorursun bunlarin.ustelik baska rahatsizliklarin varsa onlara da iyi gelir.

Öyle bir ruh hali ki adet ağrılarını özledim.
Ya bıktım artık, usandırdı artık. Bıraktım artık, öldürecekse de öldürsün diyecek durumdayım artık.
Regl olamıyorum, hala çantamda ped taşıyorum. Ne gerekse sanki, erkek gibiyim zaten kupkuru geziyorum zaten...:ssz:

ahh ahh herkes kendi derdini çekiyor bi şekilde bende kıvranarak adet görüyorum hamile kalamıyorum bu ay gebe olsam adetim gelmese diyorum öyle yada böyle hastalık zor o ultrasonlardan muayenelerden bende bıktım nefret ediyorum artık hastanelerden .dr lar ne öneriyor ne yapıyorlar bilmem ama soğan kürü kadınların dertlerine deva olduğu yazıyor internette bi hayıt suyu yada çayı var sanırım adeti düzene sokuyormuş bi baksan.işaallah gelir adetin sigara kullanıyorsan bırak bi de..

Bitkisel ürünleri diyorsunuz da kökten çözmüyor ki hiç birşeyi. Şeker hastalığı gibi çekeceğim ömür boyu. Daha doğrusu menepoza kadar. Menapozu bile farketmem ben herhalde. Zaten şu anda da hiç bir farkım yok.
haline şükret ben de menopoza girene kadar bu hastalık beni bırakmayacak çocuğum olacak mı? onu bile bilmiyorum işim tüp bebeğe kaldı.ve de kistim büyürse tekrar ameliyat olcam v.s... pko ya hayıt iyi gelir diye biliyorum kesin yap adetin gelir...

ahh ahh herkes kendi derdini çekiyor bi şekilde bende kıvranarak adet görüyorum hamile kalamıyorum bu ay gebe olsam adetim gelmese diyorum öyle yada böyle hastalık zor o ultrasonlardan muayenelerden bende bıktım nefret ediyorum artık hastanelerden .dr lar ne öneriyor ne yapıyorlar bilmem ama soğan kürü kadınların dertlerine deva olduğu yazıyor internette bi hayıt suyu yada çayı var sanırım adeti düzene sokuyormuş bi baksan.işaallah gelir adetin sigara kullanıyorsan bırak bi de..

Yok kullanmıyorum. Ama bu gidişle başlayacağım sanırım.

İlk muayenemi hatırlıyorum. 19 yaşındayım o zaman, kadın doğum servisinde bir başıma. Herkes hamile bir tek ben bekar.
Girdim içeri yatırdılar, açtılar karnımı doktor dikkatli dikkatli bakıyor. Sanki maden arıyor, 5 dakika inceledi. Dedim herhalde ölüyorum.
Kist var küçülmezse ameliyatla alırız dedi. Ben şok tabi. Kist ne, hastalığım ne, şimdi bunlar karnımı mı kesecekler düşünceleri...
Ahh ahhh ta o zamandan başladı sıkıntı.

haline şükret ben de menopoza girene kadar bu hastalık beni bırakmayacak çocuğum olacak mı? onu bile bilmiyorum işim tüp bebeğe kaldı.ve de kistim büyürse tekrar ameliyat olcam v.s... pko ya hayıt iyi gelir diye biliyorum kesin yap adetin gelir...

Canım evlensem belki benim de olmaz. Pek de şükürlük bir olay yok.
Zaten soyumuzda kalıtsal hastalık dolu. Bir de bunla uğraşıyorum...

Yok kullanmıyorum. Ama bu gidişle başlayacağım sanırım.

İlk muayenemi hatırlıyorum. 19 yaşındayım o zaman, kadın doğum servisinde bir başıma. Herkes hamile bir tek ben bekar.
Girdim içeri yatırdılar, açtılar karnımı doktor dikkatli dikkatli bakıyor. Sanki maden arıyor, 5 dakika inceledi. Dedim herhalde ölüyorum.
Kist var küçülmezse ameliyatla alırız dedi. Ben şok tabi. Kist ne, hastalığım ne, şimdi bunlar karnımı mı kesecekler düşünceleri...
Ahh ahhh ta o zamandan başladı sıkıntı.

Canım evlensem belki benim de olmaz. Pek de şükürlük bir olay yok.
Zaten soyumuzda kalıtsal hastalık dolu. Bir de bunla uğraşıyorum...
iki kez ameliyat oldum kist yeniden oluştu halen var belki de çok büyük şu an durumunu bilmiyorum çocuk mevzusu canımı sıkıyor dr lar iyi konuşmuyor yaşadığın şeyleri yaşadım herkes gebelik kontrolüne gelir bizim gibi hastalar kist !!neyse buna da şükür diyelim benden kötü olanlarda vardır belki....kadın hastalıkları hem fiziksel hem psikolojik olarak insanı yoruyor.

ama yine tavsiye ediyorum soğanı iç benim kist biraz küçüldüyse soğanın sayesinde....

Ne illet bir şeydir bilirim
Senelerdir düzenli adet olamıyordum.Ama oluyordum en azından.
Son senelerde olamamaya başladım
Tam 6 ay olamadım ilk seferde doktora gittim baktı etti ultrasonla 4,5 cm kist var dedi
Yasmin verdi 3 ay kullandım ama bir ben bilirim çektiklerimi her gece kurulu saat gibi de mide bulantısı ile kalkıyordum.Her gece yediklerimi afedersin çıkartıyordum.
Zaten yaptığı ödem aldırdığı kilo cabası:37:
Hapım bitti tekrar gittim doktor dedi kistin gitmiş temizsin.Sevindim hatta tarlusal verdi olamadığın bunu kullan.Ben 3-4 ay düzenli oldum sevindim felan tekrar bozdu aylarca olamadım yine gittim kistin yok hormonlarına bakacağız adetinin 2. günü gel dedi
Ben yine o ara düzene girdim.
Şimdi yine bozdu olamadım tarlusal kullandım oldum ama yok tarlusal kullanıp olmak istemiyorum kendi kendie olsun ama yok.
Adet olmak ne büyük bir şeymiş :31:
Kilo densen geçen sene 58 dim bu sene 44 kiloyum verdim zayıfladım ama yok allah
Gideceğim yakın zamanda randevu alıp tekrar

iki kez ameliyat oldum kist yeniden oluştu halen var belki de çok büyük şu an durumunu bilmiyorum çocuk mevzusu canımı sıkıyor dr lar iyi konuşmuyor yaşadığın şeyleri yaşadım herkes gebelik kontrolüne gelir bizim gibi hastalar kist !!neyse buna da şükür diyelim benden kötü olanlarda vardır belki....kadın hastalıkları hem fiziksel hem psikolojik olarak insanı yoruyor.

ama yine tavsiye ediyorum soğanı iç benim kist biraz küçüldüyse soğanın sayesinde....

Sağol yorumların için. Ya benim hayatım yeterince zor zaten bir de bunları kaldıramıyorum.
Bir ara ara akıntılarım oldu. Kanlı yani. Psikolojim bozuluyordu. Genç yaşımda annelik şansımdan oluyorum sanırım. Ne bileyim öyle geliyor. :5:

Ne illet bir şeydir bilirim
Senelerdir düzenli adet olamıyordum.Ama oluyordum en azından.
Son senelerde olamamaya başladım
Tam 6 ay olamadım ilk seferde doktora gittim baktı etti ultrasonla 4,5 cm kist var dedi
Yasmin verdi 3 ay kullandım ama bir ben bilirim çektiklerimi her gece kurulu saat gibi de mide bulantısı ile kalkıyordum.Her gece yediklerimi afedersin çıkartıyordum.
Zaten yaptığı ödem aldırdığı kilo cabası:37:
Hapım bitti tekrar gittim doktor dedi kistin gitmiş temizsin.Sevindim hatta tarlusal verdi olamadığın bunu kullan.Ben 3-4 ay düzenli oldum sevindim felan tekrar bozdu aylarca olamadım yine gittim kistin yok hormonlarına bakacağız adetinin 2. günü gel dedi
Ben yine o ara düzene girdim.
Şimdi yine bozdu olamadım tarlusal kullandım oldum ama yok tarlusal kullanıp olmak istemiyorum kendi kendie olsun ama yok.
Adet olmak ne büyük bir şeymiş :31:
Kilo densen geçen sene 58 dim bu sene 44 kiloyum verdim zayıfladım ama yok allah
Gideceğim yakın zamanda randevu alıp tekrar

Ben çok gittim bacım. Çözümü yok yahu, kronik bir şey sanki. Daya hapı gönder. Bu yani. Hap kullanmasam ölüyorum, kullansam kanserden ölüyorum...
Ne anladım ben bu işten?

Canim 17 yasinda basladim kadin dogum hastaliklari dr gitmeye
Yaz dogum kontr haplarini ic adetler gelsin
Cocugun olmaz dediler
Evlenince duzelir dediler
Dediler de dediler
Gitmedigim dr kalmadi
Kullanmadigim ilac kalmadi
Cocugumda oldu benim regl yine duzelmedi
Nezaman sogan kuru uyguladim
Normal bayanlar gibi regl oldum
Eger cok oluyorsa da civanpercemi
Hayit tohumu bitkilerini kullan

Bunlari iyi arastir ve hemen kullanmaya basla
Sormak istersen ozelden yaz

Son düzenleme:
Bende de 3 ayda bir oluyo. Evlenmeden once hic olmazdi evlendim anca bu kadar duzeldi.. Ama dert etmiyorum :)

Bende de 3 ayda bir oluyo. Evlenmeden once hic olmazdi evlendim anca bu kadar duzeldi.. Ama dert etmiyorum :)

Bende sinir yapıyor ya. Bir de ağrım var biraz şimdi. Regl ağrısı gibi değil. Bilmiyorum birşeyler ters gidiyor ya sanki...

Back
X