- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- 298
Merhaba kızlar.
Birkaç gündür kafama takılan birşey var. Onu sizinle paylaşmak istedim.
Şu polikistik over belası denen bir rahatsızlığım var benim. Yaklaşık 2 yıldan beri haberdarım bu durumdan.
Bilmeyenler için açıklayayım düzenli olarak yumurtlama olmuyor, yani regl göremiyorum. O da kist oluşturuyor rahimde.
Neyse işte ilk dönemlerde kistler yok olsun, düzenli regl olayım diye ilaç kullandım. O da kilo yapıyordu, kıllandırıyordu falan.
Zamanla bıktım, ömrüm boyunca ilaçla yaşamak istemiyordum.
Ben de ne olacaksa olsun diyerek bıraktım.
Sonra işte nasıl olduysa biraz düzeldi. 1 senedir falan fena değildi. Ama şu sıra 2 ay olacak regl olamadım. Hiç tık yok.
Ama ben artık bıktım yahu, evli bile değilim kadın doğum servisine gitmek bıktım, o masaya yatıp ultrasona girmekten de bıktım, hele doğum kontrol haplarından tümden usandım. Önü yok sonu yok, nereye kadar gider ki. O ilaçlar kanser yapıyormuş.
Kilo vermek düzeltiyor dediler. 10 kilo verdim, çabamla. Zaten hastalık kilo artışına da sebep oluyor.
Şimdi muhtemelen yine kist oldu. Ne bileyim kimi yerde çok tehlikeli yazıyor.
Ama doktora gitsem yine doğum kontrol hapını burnuma dayayacak.
Ben kullanmak istemiyorum. Hem kilo yapıyor, hem zararlı, hem kıllandırıyor.
O kadar emek verdim, 3 aydır tatlılardan uzak durdum, ekmek yemedim vs. Yeterince acı verici oldu zaten. Yine eski halime dönmek istemiyorum.
Nefret ediyorum bu hastalıktan yahu. Niye her kız gibi normal değilim ki?
Birkaç gündür kafama takılan birşey var. Onu sizinle paylaşmak istedim.
Şu polikistik over belası denen bir rahatsızlığım var benim. Yaklaşık 2 yıldan beri haberdarım bu durumdan.
Bilmeyenler için açıklayayım düzenli olarak yumurtlama olmuyor, yani regl göremiyorum. O da kist oluşturuyor rahimde.
Neyse işte ilk dönemlerde kistler yok olsun, düzenli regl olayım diye ilaç kullandım. O da kilo yapıyordu, kıllandırıyordu falan.
Zamanla bıktım, ömrüm boyunca ilaçla yaşamak istemiyordum.
Ben de ne olacaksa olsun diyerek bıraktım.
Sonra işte nasıl olduysa biraz düzeldi. 1 senedir falan fena değildi. Ama şu sıra 2 ay olacak regl olamadım. Hiç tık yok.
Ama ben artık bıktım yahu, evli bile değilim kadın doğum servisine gitmek bıktım, o masaya yatıp ultrasona girmekten de bıktım, hele doğum kontrol haplarından tümden usandım. Önü yok sonu yok, nereye kadar gider ki. O ilaçlar kanser yapıyormuş.
Kilo vermek düzeltiyor dediler. 10 kilo verdim, çabamla. Zaten hastalık kilo artışına da sebep oluyor.
Şimdi muhtemelen yine kist oldu. Ne bileyim kimi yerde çok tehlikeli yazıyor.
Ama doktora gitsem yine doğum kontrol hapını burnuma dayayacak.
Ben kullanmak istemiyorum. Hem kilo yapıyor, hem zararlı, hem kıllandırıyor.
O kadar emek verdim, 3 aydır tatlılardan uzak durdum, ekmek yemedim vs. Yeterince acı verici oldu zaten. Yine eski halime dönmek istemiyorum.
Nefret ediyorum bu hastalıktan yahu. Niye her kız gibi normal değilim ki?