Yogun bakim

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bs34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
192
144
53
Herkese iyi geceler annem cok hasta siroz hastasi ve karacigeri tamamen bitmis. 5 gun once yemek borusu siddetli varis kanamasiyla.acile gittik acilen acilin yogun bakimina alindi. Son iki gundur beni.cikarin diye soyleniyor artik ordaki hemsirilere hasta bakicilara cok kotu davraniyomus annem aslinda karincayi bile incitmez. Cok sasirdik bugun yanina girdigimde burda cok kotu seyler oluyo taciz , siddet, madde kullanimi vs herseyi soyledi yalvardi beni cikarin diye. Sizin basiniza boyle.bisey geldimi acaba cok vicdan azabi cekiyorum cikarmadigim icin halisunasyon mu goruyor anlamadik bi yardimci olun lutfen

Siroz hastaları bazen ensefelapati denen tabloya giriyor, yani bir tür bilinç değişikliği. Ayrıca yoğun bakımda yatan hastalarda deliryum denen halüsinasyon görülen durumlar da olabiliyor. Hatta bazen çalışanların hastalara dokunmasını şiddet ve taciz olarak algılayabiliyorlarmış.
Öyle bir şey olabilir mi?

Çıkarmak ne demek?
Hasta yoğun bakıma ya ihtiyaç duyar, ya duymaz.
Keyfi değildir orada kalması.
Çıkartıp Ne yapacaksınız?

Annenizin bahsettiği her ayın aynı anda onun gözü önünde olması pek mümkün değil.
Özen göstermiyor olabilirler, kötü muamele görebilir, mahremiyetine saygı göstermemiş olabilirler, ama aklı basında hastaya şiddet uygulayacak, hastanın yanında madde kullanacak kadar kendini kaybetmis personel olur mu bilemedim.

Yoğun bakım hastaları ilaçlardan dolayı halüsinasyon gorurmus, geçmiş olsun Allah size bağışlasın. Cogu hasta halüsinasyon goruyormus

Bizde halusinasyon gorudugunu dusunuyoruz. Diger ihtimali dusunmek bile istemiyoruz zaten

Teyzem de yoğun bakımda kaldığında öyle davranıyordu kendine zarar veriyordu bağırıyordu annem yanına gidince de beni kurtar diye ağlıyordu. Doktorlar sürekli uyutmaya başlamıştı artık. Kendi istegiyle ordan çıkması olmaz..

Teyzem de yoğun bakımda kaldığında öyle davranıyordu kendine zarar veriyordu bağırıyordu annem yanına gidince de beni kurtar diye ağlıyordu. Doktorlar sürekli uyutmaya başlamıştı artık. Kendi istegiyle ordan çıkması olmaz..
Bizimde ayni makinalara takili seyleri sokuyormus pijama istiyor altina pijama giydirmiyolar versek giyip kacicak yani o derece

Çok detaylı bilgim yok ama siroz hastalarında demans, deliryum, psikoz tabloları görülebilir. Söylediklerinin gerçeklikten uzak olma olasılığı var yani. Doktoruyla bir görüşün derim, ona göre ne yapılacağına birlikte karar verirsiniz. Geçmiş olsun, acil şifalar.

Herkese iyi geceler annem cok hasta siroz hastasi ve karacigeri tamamen bitmis. 5 gun once yemek borusu siddetli varis kanamasiyla.acile gittik acilen acilin yogun bakimina alindi. Son iki gundur beni.cikarin diye soyleniyor artik ordaki hemsirilere hasta bakicilara cok kotu davraniyomus annem aslinda karincayi bile incitmez. Cok sasirdik bugun yanina girdigimde burda cok kotu seyler oluyo taciz , siddet, madde kullanimi vs herseyi soyledi yalvardi beni cikarin diye. Sizin basiniza boyle.bisey geldimi acaba cok vicdan azabi cekiyorum cikarmadigim icin halisunasyon mu goruyor anlamadik bi yardimci olun lutfen
Mutlaka kullandığı ilaçların etkisi vardır.
Eğer ki annenizi çıkarma imkanınız varsa çıkartın eve götürün.
Bir hemşireyle anlaşsanız o gelip serumunu, bakımını yapsa ..
Babam da, başlarda hastaneye yatırın beni tedavi ederler demişti
Sonra çıkarın diye hepimize yalvarmıştı çıkarmayı çok istemiştim ama olmadı.

Bilemiyorum konunuzu okuyunca çok duygulandım kusura bakmayın.Siz yine de Doktoruna danışıp onun için en iyisini yapın.

Çok çok şifa Diliyorum..Acısız,ağrısız şifaya kavuşsun inşallah 🙏🙏🙏

Mutlaka kullandığı ilaçların etkisi vardır.
Eğer ki annenizi çıkarma imkanınız varsa çıkartın eve götürün.
Bir hemşireyle anlaşsanız o gelip serumunu, bakımını yapsa ..
Babam da başlarda hastaneye yatırın beni tedavi ederler demişti
Sonra çıkarın diye hepimize yalvarmıştı çıkarmayı çok istemiştim ama olmadı.

Bilemiyorum konunuzu okuyunca çok duygulandım kusura bakmayın.Siz yine de Doktoruna danışıp onun için en iyisini yapın.

Çok çok şifa Diliyorum..Acısız,ağrısız şifaya kavuşsun inşallah 🙏🙏🙏
Aminn allah razi olsunnn

Anneannemi yeni kaybettik, bugün 7. Gün
1 aydan fazla yoğun bakımda kaldı. Bilinci açıkken o da yalvarıyordu beni bırakmayın burada, çıkartın, bana eziyet ediyorlar, su vermiyorlar, ellerimi bağlıyorlar diyordu. Çünkü üzerinde takılı kanülleri kabloları çıkarıyordu, o yüzden bağlamak zorunda kalıyorlardı. Fazla su içmemesi gerekiyordu veremiyorlardı. Ama biz emindik hastanenin iyi baktığından, hemşireler özel ilgileniyor saçını dahi topluyorlardı o yüzden içimiz kan ağlasa da onu orada bırakıp dönüyorduk.

Hastaneyi iyice araştırın, devlet mi özel mi bilmiyorum. Eğer içinize sinmiyorsa durumunuz müsaitse kendi araştırıp bulacağınız bir yoğun bakıma sevkedilmesini isteyin. Tabii durumu da elveriyorsa. Başka yolu yok maalesef Allah yardımcınız olsun.

Malesef çok duydum yoğun bakımda bilincin yerinde olması yani uyanık olmak çok fenaymış düşünsene etrafında ölü gibi birsürü insan hortumla nefes alan beslenen tek hareket yok benimde en çok korktuğum durumlardan biridir...

Anneannemi yeni kaybettik, bugün 7. Gün
1 aydan fazla yoğun bakımda kaldı. Bilinci açıkken o da yalvarıyordu beni bırakmayın burada, çıkartın, bana eziyet ediyorlar, su vermiyorlar, ellerimi bağlıyorlar diyordu. Çünkü üzerinde takılı kanülleri kabloları çıkarıyordu, o yüzden bağlamak zorunda kalıyorlardı. Fazla su içmemesi gerekiyordu veremiyorlardı. Ama biz emindik hastanenin iyi baktığından, hemşireler özel ilgileniyor saçını dahi topluyorlardı o yüzden içimiz kan ağlasa da onu orada bırakıp dönüyorduk.

Hastaneyi iyice araştırın, devlet mi özel mi bilmiyorum. Eğer içinize sinmiyorsa durumunuz müsaitse kendi araştırıp bulacağınız bir yoğun bakıma sevkedilmesini isteyin. Tabii durumu da elveriyorsa. Başka yolu yok maalesef Allah yardımcınız olsun.
Basiniz sagolsun

Basiniz sagolsun

Amin. Yoğun bakımın bilinç açıkken ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemiyorum. Yanında, sağında, solunda kim varsa vefat etti anneannemin. Zaten panik atağı vardı. Beni bırakmayın diyordu korkuyordu. Nasıl zor anlatamam Allah vermesin kimseye. Yani anneniz için de zor siz sakin olup ona güç vereceksiniz yanına girdiğiniz her an. Elinizden başka birşey gelmez çünkü.

Amin. Yoğun bakımın bilinç açıkken ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemiyorum. Yanında, sağında, solunda kim varsa vefat etti anneannemin. Zaten panik atağı vardı. Beni bırakmayın diyordu korkuyordu. Nasıl zor anlatamam Allah vermesin kimseye. Yani anneniz için de zor siz sakin olup ona güç vereceksiniz yanına girdiğiniz her an. Elinizden başka birşey gelmez çünkü.
Annem de oluden cok korkar 3 gun once biri agirlasmis baska yogum bakima alinmis annemde oldü sandigi icin orda duramiyor. Yarin insallah odaya cikicak hepinizden allah razi olsun rabbim tum hastalarimiza sifa versin sevenlerine bagislasin

Rabbim şifa versin Bende yogun bakımda kaldığım birgün eşime nolur beni burdan çıkar başka hastaneye götür demiştim
Benim başka sebeplerim vardı yani hastane psikolojisi çok farklı hele insanın bi yakını yanında değilse
Devamlı olarak ziyaretine gidin yalnız kalmasın hemsirelerle konuşun çıkmak istediğini onlarada söylüyormuymuş çok ısrarcı olursa doktoruyla görüşün ılımlı bir konuşma yaparlarsa bir süre daha kalmaya ikna olur diye düşünüyorum

Tatlım öncelikle geçmiş olsun düşünceni üzüntünü anlayabiliyorum zor bir durum.
Ama inan canı gönülden sana diyebiliyorum yoğun bakımda kimse o şekilde davranmaz annen deliryum dediğimiz tabloya girmiş yoğun bakım hastalarında sıklıkla karşılaştığımız durum zamanla toparlanacaktır kalıcı bir şey değil.
Sakın hastaneden çıkartmayı düşünme önemli bir tablo tedaviyi reddetme gibi bir şansınız yok biraz sabır güçlü durup annene moral vermeye çalış.

Denizli de Als hastası hiçbir uzvunu oynatamayan kadının karnına Att yazmışlar bugün memurlar nette haber vardı isteyen açıp bakabilir.

Back
X