Yogurt corbasi

Turuncubitki

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
20
3
6
30
Arkadaslar
Merhaba az önce yine bir cesaret edip yoğurt çorbası yapmaya kalkıştım sonu her zamanki gibi hüsran oldu bir türlü beceremiyorum hep kesiliyor içine pirinç koymuyorum sevmiyorum pirinci sadece su ve terbiye karışımı yapıyorum ama yinede tutmuyor. Size nasıl yaptığımı anlatayım nerede yanlış yapıyorum
tencereye soğuk suyu koyuyorum o kaynarken kenarda bir kapta 1 yumurta 2 kaşık un ve dolu 2 kepçe yoğurdu çok iyi bir şekilde çırpıp yarım bardak normal suyla açıyorum daha sonra kaynayan karışımdan azar azar ekleyip karıştırıyorum ılıttığım karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyip karıştırıyorum kaynayana kadar karıştırıyorum tuzda atmıyorum ama kesiliyor :( ( bimin yoğurdunu kullanıyorum bimin ununu kullanıyorum)

Arkadaslar
Merhaba az önce yine bir cesaret edip yoğurt çorbası yapmaya kalkıştım sonu her zamanki gibi hüsran oldu bir türlü beceremiyorum hep kesiliyor içine pirinç koymuyorum sevmiyorum pirinci sadece su ve terbiye karışımı yapıyorum ama yinede tutmuyor. Size nasıl yaptığımı anlatayım nerede yanlış yapıyorum
tencereye soğuk suyu koyuyorum o kaynarken kenarda bir kapta 1 yumurta 2 kaşık un ve dolu 2 kepçe yoğurdu çok iyi bir şekilde çırpıp yarım bardak normal suyla açıyorum daha sonra kaynayan karışımdan azar azar ekleyip karıştırıyorum ılıttığım karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyip karıştırıyorum kaynayana kadar karıştırıyorum tuzda atmıyorum ama kesiliyor :KK43: ( bimin yoğurdunu kullanıyorum bimin ununu kullanıyorum)
yoğurt çorbası değil seninkisi canım terbiyeli çorba ama dediğin gibi yapacaksan tavuk suyu kullan. yumurta yoğurt oda sıcaklığında olsun. yumurtanın sarısını kullan. iyice çırp

yoğurt çorbası

ufak bir tencere için

2.5 su bardağı yoğurt 1 bütün yumurta ile çırpılır(sarısı beyazı dahil)
ardından kıvamını açmak için su kullanılır tahminen 4-5 bardak su ile ayran kıvamına gelir. ocağa al kaynayana kadr karıştır kaynayınca tuzunu ekle. tavada yağı erit naneyi yak kaynayan çorbaya ekle.

Herşeyi tencereye koy.yoğurt un su yumurta sarısı.ocağa al ve hepsini birlikte pişir.önce çırpma teliyle güzelce çırp sonra mutlaka tahta kaşıkla aynı yöne doğru kaynayana kadar karıştır.kaynayınca altını kıs 5 dakika sonra çorban hazır.üzerine de yağ nane kırmızı biber yak.afiyet olsun

Sadec yumurta sarısı kullan canım.bütün yumurta kullanmış olabilirmisin acaba beyazı da Pişince o kesik kesik olmuştur yoksa tarifin de bir sıkıntı yok T Turuncubitki

Back
X