Yoğurt kovası...

enenisa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
695
1.329
133
37
Hayırlı geceler hanımlar,

Dün komşum öğlen akrabalarına yemek vermişti. Akşam hatta gece kapı çaldı. Ellerinde yoğurt kovası, içinde ise öğlen verilen yemek. Buz gibi...

Çok canım sıkıldı. Çok saygısızca hakaretvari geldi.

Ben mı abartıyorum yoksa gerçekten saygısızca mı bilemedim. Ama canım çok sıkkın. Düşünmemeye çalışıyorum. Sanırım hamilelikten dolayı hassasım. Unutamıyorum. Uyuyamadım.

Hayırlı geceler hanımlar,

Dün komşum öğlen akrabalarına yemek vermişti. Akşam hatta gece kapı çaldı. Ellerinde yoğurt kovası, içinde ise öğlen verilen yemek. Buz gibi...

Çok canım sıkıldı. Çok saygısızca hakaretvari geldi.

Ben mı abartıyorum yoksa gerçekten saygısızca mı bilemedim. Ama canım çok sıkkın. Düşünmemeye çalışıyorum. Sanırım hamilelikten dolayı hassasım. Unutamıyorum. Uyuyamadım.
Çok mu yemek getirmişlerdi ?
Ama takmana gerek Yok bukadar büyütme

Ya şimdi bilemedim ailenizde ki samimiyeti.
Bazen mevlüt felan olur ziyan olmasın diye dağıtırdi komşularımız ve hani kime ne verdik kaybolmasin diye tencere yerine saklama kabı yoğurt kutusunda felan getirdikleri olurdu..
Biz de pek takılmazdik.
Ama sizin durum tam olarak nedir niyet nedir tabi ki bilemiyorum

Yemek verdi derken
Sanırım şunu kastediyor; komşusu öğlen davet vermiş,misafir ağırlamış yemek yaptırıp bir davet vermiş evinde..
Yemek öğlenmiş
Konu sahibine getirdiklerinde,akşamı çoktan geçmiş geceymiş hatta
İnşallah yarım Türkçemle anlatabilmişimdir
Valla canim senin yarim Turkceyle anlattigini ben tam Turkceyle 2 kez okudum ve anlayamadim :))
Neyse benim anladigim: :)
Yogurt kovasiyla getirmesi ve gec getirmis olmasi, cok hos olmasa da samimiyetinizin seviyesine gore ustunde durulmasa da olur.

Ben de olsam hoşlanmazdım. Yemeği paylaşması hadi samimiyete bağlı. Kalıp bozulcağına vermiş. Soğuk olması da ok acıkınca ısıtır yersin hemen yemezsin belki diye düşündü de yoğurt kovası ayıp olmuş. İnsan saklama kabına falan koyar. Sanki kediye veriyor.

Sanirim bnm uyku vaktim gelmis.
Okudugumu anlayamadim.

Komsunuz akrabasina yemegi yogurt kabinda vermis. Saygisizlik tabiki.

Gece kimin kapisini caldilar, yemegi gerimi getirmisler.
Umarim tek anlamayan ben degilimdir.

Gece bana getirdiler. Öğlenden kalan yemeği.yoğurt kabına koyarak.

Ya şimdi bilemedim ailenizde ki samimiyeti.
Bazen mevlüt felan olur ziyan olmasın diye dağıtırdi komşularımız ve hani kime ne verdik kaybolmasin diye tencere yerine saklama kabı yoğurt kutusunda felan getirdikleri olurdu..
Biz de pek takılmazdik.
Ama sizin durum tam olarak nedir niyet nedir tabi ki bilemiyorum

Evet binaya verseler bende takılmazdım. Sadece bana getirdiler.

Gece bana getirdiler. Öğlenden kalan yemeği.yoğurt kabına koyarak.
Yemek neydi?
Misafirleri anca yolcu ettiler sen hamilesin diye de sana göndermek istemiştir fazlaca.

Yoğurt kabı, dondurma kabı.. bunlar bizim milli yemek servis araçlarımızdır aslında :KK53:
Çok ayrıntılı düşünmese de güzel birşey yapmak istemiş bunda uykularınızın kaçacağı bir durum yokki..

Ben de olsam hoşlanmazdım. Yemeği paylaşması hadi samimiyete bağlı. Kalıp bozulcağına vermiş. Soğuk olması da ok acıkınca ısıtır yersin hemen yemezsin belki diye düşündü de yoğurt kovası ayıp olmuş. İnsan saklama kabına falan koyar. Sanki kediye veriyor.

İnanın kedime bile saygıdan dolayı güzel kaba koyarım. Bilmiyorum ben mı çok inceliyorum.:(

Hamilesin diye getirmistir. Tupperle saklama kabıyla verse neyse de belki de boş vermek istemeyip yemek yapmaya zahmet etme diye düşünmüştür polyanna tarafından bakarsak :)
Hem kekin böreğin sogumusu mu olur,koy buzluğa, bir gün çayla beraber ısıtır yersin
Ekleme: onca misafire vere vere saklama kabi-dondurma kabı falan kalmamıştır belki de.

Back
X