yoğurt mayalaması

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
çok acil yardıma ihtiyacım var
dün değil evvelki gün sütümü kaynattım dünde mayalayacaktım.
dalgınlığıma gelmiş sütü ılıştırmadan mayalamışım soğuk soğuk tutmadı ne yapabilirim :(

Tencereyi ocağa koyun bi güzel peynir olur. Üstüne peynirler çıkınca ince tulbent başörtüsünden geçirin. Suyu biraz akinca dolaba koyun

çok acil yardıma ihtiyacım var
dün değil evvelki gün sütümü kaynattım dünde mayalayacaktım.
dalgınlığıma gelmiş sütü ılıştırmadan mayalamışım soğuk soğuk tutmadı ne yapabilirim :KK43:
Su kaynatıp altına koyabilirsin tencerinin altına ama bugün 3.gün olduğu için tutmayabilir tabi yinede deneyin ama aldığınız gün mayalamanız gerekti ertesi gün değil,kestirip peynir yapabilirsiniz ocakta biraz kaynattınız mı kesiliyor zaten.

Sıcaklığının nasıl olması gerektiği internetten baksaydın ya canım. Nasıl değerlendirilir pek bir bilgim yok tekrar ocağa koysan lor falan olabilir belki dökmektense

ya normalde cok guzel yogurt mayalarım bu dalgınlığıma geldi şimdi tekrar nasıl mayalıcamki sütümü ısıtcam içinde yoğurtlu kesmez mi ? :/

ya normalde cok guzel yogurt mayalarım bu dalgınlığıma geldi şimdi tekrar nasıl mayalıcamki sütümü ısıtcam içinde yoğurtlu kesmez mi ? :/
sütü ısıtırsan peynir olur.Ayrı bir yerde su kaynat ve süt teceresini suyun içine koy.

ben bunu peynir yapmak için ocakta ne kadar pişircem ?
Sen ocağa koy karıştırma zaten çökelek kıvamına gelir bir tasim tek kaynat yoksa rengi değişir kahvaltıda yemek için değilde börek içi olarak kullanabilirsin

Bu saatten sonra o yoğurt olmaz . Ocakta bir taşım kaynatın .Sonra süzgeç veya tülbenten geçirin. Suyu iyice süzülsün.Lor peyniri olur. Önümüz hafta sonu içine yumurta kırarak (bu benim tavsiyem) kahvaltıya çeşit yapın. Yada börek. Hiç bir peynire değişmem süt lorunu. Afiyet olsun.

Ben de geçen aynı şeyi yaptım. Fırını iyice ısıt. İçine koy kaplarını. Kapat. soğuyana kadar durunca mayalanır

Ocakta tuz atıp kaynatın,oluşan peynirle su birbirinden ayrılıcak sarı bir su olucak peynirler yukarı kalkıcak parça parça,süzün hatta suyundan da pişi hamuru tutarsanız çok lezzetli oluyor :)

Yoğurt nasıl mayalanır ile ilgili aradığım tüm soruların cevabını burada buldum. Sizede yardımcı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X