Çorbalar Yogurtlu corba icin yardim?

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Yemekte cok tecrubem yok
Yeni Yeni Deneyip ogreniyorum
yasadigim yerde torba yogurdu yok
Yogurdun tadida bizim yogurtlara yakin
Simdi Ben yogurtlu corbayi nasil yapabilirim? Tariflere falan Baktim ama hep torba ya da suZme yogurt var
Normal yogurtla yapilir mi ? Bilen biri Bana yardim ederse cok sevinirim.

Ben normal yoğurtla yapıyorum. Sadece çorba için süzme yoğurt almak istemiyorum çünkü ama ben yoğurdumu kendim yapıyorum makinede . Onun süzme yoğurt ağaratı da var, normal yoğurdu delikli kaseye koyuyorum suyu süzülünce zaten süzme yoğurt oluyo. Siz evdeki yoğurdu bir tülbente ya da çay süzgecine koyun suyu aksın ;)

Yogurtlu corbanın kıvamının daha guzel olması ıcın terbıyesıne yumurta akını koymayın daha koyu ve daha kıvamlı bır corba elde edersınız kolay gelsın

ben normal yoğurda biraz sıvıyağ ve yumurta koyuyorum ve blenderla karıştırıyorum
ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyorum böylece kesilmiyor

özellikle çorba yaparken süzme yoğurtla yapınca kıvamında hafif koyuluk olabiliyor sıvıyağ ilavesi iyi olabilir

Yemekte cok tecrubem yok
Yeni Yeni Deneyip ogreniyorum
yasadigim yerde torba yogurdu yok
Yogurdun tadida bizim yogurtlara yakin
Simdi Ben yogurtlu corbayi nasil yapabilirim? Tariflere falan Baktim ama hep torba ya da suZme yogurt var
Normal yogurtla yapilir mi ? Bilen biri Bana yardim ederse cok sevinirim.

Canım benım tarıfım cocuklarda esımde sevıyorlar bu corbayı sık yaparım
Yarım cay bardagı pırıncı ılık ve tuzlu suda 20 dak beklet daha sıcak suda hasla pırıncelerı onlar haslanırken bır tarafta yogurt ve yumurta sarısı ve yarım kahve fıncan unu ıyıce cırp haslanmıs pırınc suyundan bu karısıma bır kepce ılave et (bu ıslem corbamızın kesılmemesı ıcın) daha sonra bu karısımı hasladıgın prınclı suya yavas yavas karıstırarak dok karıstırma ısınıde lektırıksız bır cırpıcı ıle yaparsan esıt dagılır en son tuz ılave et ve yagda nane pulbıberı yakıp uzerıne dokebılırsın Afıyet olsun :))

temiz kese bezine yada tülbentin içine yoğurdu boşalt canım. bohça gibi tepesinden bağlayıp bir yere as altına da genş bir kase koy sabaha kdr aksın suyu süzme yoğurdu olur :) R RoseAnge

Back
X