• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok Sayılmak

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
1.5 yıldır memurum. Önceki konuarımdan bilen bilir belki,garip bir amirim var. Önceleri iyiydi yine fena sayılmazdı ama hani esnek çalışma idari izin filan oldu ya... Ben bu kez esnek değil,idari izin kullanmak istedim diye bana tavırlı o günden bu yana.. Oldukça kaba,ortamda durduk yere laf sokma vs. Gerçi sadece benimle değil,genel anlamda çoğu insanla sorunlu bi tip. Neyse biz birlikte bir birim kurduk 1,5 sene önce. Emeğimi asla inkar edemez. Ancak gelin görün ki, bu x şahıs kurum dergisine veridği röportajda ekipteki herkesi saymış,bilin bakalım kim yok?? Bingo! Bildiniz. :))) Sonra birimin kuruluş yıldönümünü kutlamış sosyal medyada,herkes etiketli... Ama yine kim yok? Tabii ki de ben. :) Birimdeki diğer şahıslarla iyi anlaşırız ama bu kişi :işsiz:. Siz olsanız bu yok sayılmada nasıl davranırdınız? Bazen ağzıma dahi almiyim diyorum,zaten amacı bu,benim rahatsız olduğumu görmek. Açıkçası konuşup siz neden beni yok sayıyorsunuz demek istemiyorum. Amacına ulaşsın istemiyorum.Esasında çok takmıyorum ama sanırım bu insanı bi şekilde ben de rahatsız etmek istiyorum. Az etmedi bana... Sabrımı çok sınadı. Ama yine de fikirlerinizi merak ediyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Bu yok sayılma değil ki,dümdüz mobbing. Nedir bu ruh hastası tipin sizinle alıp veremediği?

Ben olsam en üst idareciye şikayet ederim, kasıtlı yaptı derim. İkinci olarak bölüm değiştirin. Bölüm değiştirdikten sonra da Linkedinden bu şahsı etiketlerdim, bana yaptığı mobbing sebebiyle bölüm değiştirmeme sebep oldu kendisine teşekkürlerimi sunarım yazardım. Aynı şekilde bir de kurum içi mail atardım.

Son düzenleme:
Nedir bu ruh hastası tipin sizinle alıp veremediği?
Bi ben de bilseydim... Bu daha devede kulak. Buraya net yazamıyorum bazı şeyleri ama gerçekten sabrım sınanıyor sanki... bi ara istifa bile düşündüm bu yüzden... Bölümü ha deyince değiştirmiyorlar ki kuzum. Nasıl kavga edilir,onu da bilmiyorum. İyi niyetli davrandıkça üstüme geldi. Aynı birimdeyiz yüz yüze bakıyoruz dedikçe suistimal etti.

Bi ben de bilseydim... Bu daha devede kulak. Buraya net yazamıyorum bazı şeyleri ama gerçekten sabrım sınanıyor sanki... bi ara istifa bile düşündüm bu yüzden... Bölümü ha deyince değiştirmiyorlar ki kuzum. Nasıl kavga edilir,onu da bilmiyorum. İyi niyetli davrandıkça üstüme geldi. Aynı birimdeyiz yüz yüze bakıyoruz dedikçe suistimal etti.
İstifa etmeyin tabii ki. İş hayatında böyle tipler çok var maalesef. Şartlarınızdan memnunsanız ve henüz daha iyi alternatif yoksa bölüm değişikliği için görüşün. Mutlaka yardımcı olacak birilerini vardır.

Neden sessiz kalıyorsunuz. Kalmayın. Yok mu bir üst yöneticisi? Onunla konuşsanız?
Memurlukta birim değişikliği kolay mı zor mu bilmiyorum ama böyle biriyle çalışmayın.
Yavaş yavaş sesimi çıkarmaya çalışıyorum aslında,pratik yapa yapa hakkımı korumayı öğreneceğim sanırım. :) İstemiyorum elbette çalışmayı ama şöyle oturup çatır çatır eteğimdeki taşları dökmeyi çok isterdim. O böyle davrandıkça ben takmıyor görünüyorum daha da deli ediyor bu onu sanırım :) Ben birgün konuşalım dedim ama yanaşmadı. Yüzleşmeye çekiniyor bence...

Genelde rakip gördükleri kişileri böyle yok sayarlar.
Canım benim hiyerarşide benden çok daha iyi pozisyonda... O benim amirim,ben onun personeliyim. Tecrübesi de benden fazla,neyimi kıskanabilir ki? Ya da ben mi safım anlaamdım ki... Sadece bana hep dediği bişey vardı. Gelir gelmez çok insan tanıdın,çevre edindin hemen,ben bunu 4 senede yapamadım derdi meesela... Kurumda çok sevilirim,birimde bir sıkıntı olsa tek telefonumla hallediyorum işleri.. Takdir edeceğine bu durumu nedense hep yadırgamıştır. Senden şüpheleniyorum demişti bi ara hatta :) Sadece birimde de sevildiğim ve savunulduğum için mi böyle yapıyor acaba?

Ust olunca bu duygular otomatik silinmiyor kuzum bana tanidik geldi klasik is dunyasi
Yaaa gerçekten mi:? Ya inanın herksi kendim gibi biliyorum ben. Neyimi kıskanabilir ki? Vallahi aklım ermiyor. Biraz daha açsanız bu konuyu bana...

Canım benim hiyerarşide benden çok daha iyi pozisyonda... O benim amirim,ben onun personeliyim. Tecrübesi de benden fazla,neyimi kıskanabilir ki? Ya da ben mi safım anlaamdım ki... Sadece bana hep dediği bişey vardı. Gelir gelmez çok insan tanıdın,çevre edindin hemen,ben bunu 4 senede yapamadım derdi meesela... Kurumda çok sevilirim,birimde bir sıkıntı olsa tek telefonumla hallediyorum işleri.. Takdir edeceğine bu durumu nedense hep yadırgamıştır. Senden şüpheleniyorum demişti bi ara hatta :) Sadece birimde de sevildiğim ve savunulduğum için mi böyle yapıyor acaba?
Cevabı vermişsiniz zaten. Başarılı bulduğu için sizi kıskanıyor. Sosyal beceri her insanda eşit değil ki.

Genelde rakip gördükleri kişileri böyle yok sayarlar.
Şey diyin ‘ hey dostum senin tek sorunun oturgacının , küçük beyninden büyük olması :KK70:’ keşke işten ayrılırken böyle deseydim bende amirime.
Peki nasıl davranmalıyım sizce?

Bende bir benzerini yaşadım. Ve hep ona inat daha da mutlu davrandım. En son dayanamadı , gitti fitnelik yapıp beni işten uzaklaştırmaya çalıştı. Ama o da olmadı 😂 sonunda benle konuşmaya falan çalıştı.
Aaa doğru yoldayım o halde! Bne de normalde üzülüyorum ama asla takmıyor görünüyorum.

1.5 yıldır memurum. Önceki konuarımdan bilen bilir belki,garip bir amirim var. Önceleri iyiydi yine fena sayılmazdı ama hani esnek çalışma idari izin filan oldu ya... Ben bu kez esnek değil,idari izin kullanmak istedim diye bana tavırlı o günden bu yana.. Oldukça kaba,ortamda durduk yere laf sokma vs. Gerçi sadece benimle değil,genel anlamda çoğu insanla sorunlu bi tip. Neyse biz birlikte bir birim kurduk 1,5 sene önce. Emeğimi asla inkar edemez. Ancak gelin görün ki, bu x şahıs kurum dergisine veridği röportajda ekipteki herkesi saymış,bilin bakalım kim yok?? Bingo! Bildiniz. :))) Sonra birimin kuruluş yıldönümünü kutlamış sosyal medyada,herkes etiketli... Ama yine kim yok? Tabii ki de ben. :) Birimdeki diğer şahıslarla iyi anlaşırız ama bu kişi :işsiz:. Siz olsanız bu yok sayılmada nasıl davranırdınız? Bazen ağzıma dahi almiyim diyorum,zaten amacı bu,benim rahatsız olduğumu görmek. Açıkçası konuşup siz neden beni yok sayıyorsunuz demek istemiyorum. Amacına ulaşsın istemiyorum.Esasında çok takmıyorum ama sanırım bu insanı bi şekilde ben de rahatsız etmek istiyorum. Az etmedi bana... Sabrımı çok sınadı. Ama yine de fikirlerinizi merak ediyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
kıskançlıktan yapıyor eğer baska birime geçme sansın ondan kurtulma şansın varsa dene derim

Yaaa gerçekten mi:? Ya inanın herksi kendim gibi biliyorum ben. Neyimi kıskanabilir ki? Vallahi aklım ermiyor. Biraz daha açsanız bu konuyu bana...
Kuzum iki ornek yasadim birini kendim yaklasik 6 sene (kadindi) benim kat kat ustum hem fiziksel hem bilgi acisindan fakat firma sahibi beni benimsedi sevdi, bu sinir oldu, bana eziyet eziyet gormen lazim son 1 senede tak etti nasil davrandiysa aynisini yaptim geri cekildi...

Digerini ablam yasadi ,zekidir ,durusttur lafini esirgemez bu da patronun ilgisini cekti kisa surede yukseldi herkes ama herkes (tamami erkek)nefret etti ondan ustleri dahil ...yani kisiye gore degisiyor kendilerinden kaynaklanan durumlar

kıskançlıktan yapıyor eğer baska birime geçme sansın ondan kurtulma şansın varsa dene derim
İşimi seviyorum. O olmadığı zaman öyle mutluyum ki işimde... Ayrıca branşımdan atandığım için başka birim zor görünüyor. Cesaretim de yok. Bilemyorum canım inan.

Back
X