• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yok yahu hala konusmuyor :)

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
Kizlar merhaba.
Oglum 27 aylik ama hala cumle kuramiyor. Soyledigi kelimeler anne baba hala dede teyze abla kalk gel bas atla vs vs hep kisa kelimeler. Gecen sene hic konusmuyordu cocuk psikologuna goturduk. Odadan girer girmez doktor ogluma bakti adi ne dedi yagiz dedik. Daha sonra oglumla konusmaya basladi konusma su sekilde
Psikolog: yagiz nasilsin?
Oglum: agu agu agu
Psikolog: sen nereye geldin
Psikolog: oyuncaklarimi seviyorsun
Oglum: agugu agu agu agu
Psikolog yere indirin dedi bizim kucagimizdaydi indirdik direk oyuncaklara gitti.
Sonra bi 5 dk bizimle konustu konusuyor cocuk goz temasi da var dedi. Evet konustugu kelimeler anlamli degil ama sohbet edebiliyor mesela dedi. Daha sonra cocuk iyice oyucaklara adapte olmusken doktor yagiizzz dedi yagiz bakti. Oyuncagini babana verirmisin dedi cocuk oyuncagini babaya verdi babasi annesine ver bana verdi hadi yerine koy dedim gitti yerine koydu.
Doktor endise edecek bi durum yok dedi. Otizm veya zeka geriliginden bahsedecek bir durumda yok dedi. Masallahi var hatta tek sikinti anlamli kelimelerin olmamasi dedi. Iciniz rahatlicaksa gelisim testi yapalim dedi tmm dedim gelisim testi yasinin 3 ay ilerisinde cikti. Doktor sonuclari iyi yasitlarindan ilerde dedi. Hatta kaba motor gelismeleri cok iyi dedi. 3. Yasini bekleyin cocuklarla karistirin dedi. Tv izletmeyin dedi dedik tamam. Ama oyle bir icim rahatladi ki ohh cektim
Yahu 1 sene oldu. Cocuk herseyi anliyor ama konusmuyor anneem diyor babam diyor ama cumle 0 :)
Ise basladim babannesi bakiyo hala ayni :D halasi biraz gec konusmus doktor o yuzdende olabilir demisti. Vay dedim gorumce senin yuzunden konusmuyor bu cocuk. Gorumcemde 13 yasinda yanlis anlasilmasin yani esprisine :)
Simdi ben cocuga neler yapabilirimde konusabilir? Tv zaten cok nadir izliyor ondada sadece 15.30 dk bu kadar ben eve gelince tv acilmiyor bile.
Kizlar sizinkiler ne zaman konustu?
Siz nasil atlattiniz bu sureci?
Cocuk kucuk de degil 27 aylik.
Yardimlarinizi bekliyorum.

2 yaşında bir oğlum var 18 aylıkken cümle kurmaya başladı. Dün bir traktör aldık ona bakayım oğlum diye aldım anne bir daha alma diyor bana :mad: öldüm gülmekten. Ben doğduğu günden itibaren zeka kartlarını kullandım ve bu kartlatı kullananlar genelde erken konuştuklarını söylüyorlar. Bir gelişim problemi yokmuş şükür nasılsa konuşacak :))

Çocuğum yok ama kendimDen örnek vericem :halay: 4 yaşına konusmamisim hatta anne baba bile dememisim sadece yemek istemişim annem beni öbür odaya bırakıp gidip seslendirdi duyup duymadigimi kontrol etmek için. Doktorlara götürmüş ama bana misin dememisim en sonunda bi sabah kalkıp kendi kendime cümle kurmaya calismisim . Benim de amcam Geç konuşmuş annem hep ona yorardi yani diyeceğim o ki doktor da bir sorun görmemiş inşallah yakın zaman konuşur. Hayırlara sağlıkla büyüsün

Endişe edilecek bir durum yok bence. Kim bakıyor oğlunuza. Arkadasimin cocuguda aynı durumdaydi. Babaannesi bakiyordu. O ortamda da cok fazla konusulmadigi için. Yada konusmasi icin pek ugrasamadi artik bilmiyorum. Sonra krese verdiler bir kac ay icinde konuşmaya başladı:)

benim erkek kardeşim 5 yaşında konuşmuştu dediğiniz gibi yerleri falan ıh ıhhh die anlatıyordu :D

Endişe edilecek bir durum yok bence. Kim bakıyor oğlunuza. Arkadasimin cocuguda aynı durumdaydi. Babaannesi bakiyordu. O ortamda da cok fazla konusulmadigi için. Yada konusmasi icin pek ugrasamadi artik bilmiyorum. Sonra krese verdiler bir kac ay icinde konuşmaya başladı:)
Babannesi bakiyor halasi felanda var. Eve cokta misafir geliyor. Ama konusmuyor yahu . Insallah bi acilirda daha susturamayiz

Benim kuzum da geç konuştu. Kreşe başlayınca açıldı. İlk başladığında derdini anlatamıyor diye endişelenmiştik ama kısa sürede başladı konuşmaya.
Geç konuşacak çocuğa ne yaparsan yap geç konuşuyor. Babaannesi bakıyordu, sürekli konuşuyordu babaanne, hiç susmuyordu diyebilirim:) Zeka kartı, bol kitap okuma, tv yok, sürekli dışarıda yaşıtlarını görebiliyordu... Zamanı gelene kadar konuşmadı işte.

Kızım Aralık'ta 3 yaşında olacak. Konuşması 4-5 yaşında çocuk gibi demişti doktor. Biraz genetik, biraz da anne baba çabası... Çok çok kitap okuruz mesela, kelime haznesi aldı başını gidiyor. 2 yaşında kreşe başladı, insanlarla iletişim cümleleri ondan beri değişti, gelişti. Günde toplam 45 dk civarı tv izliyor 2 yaşından beri, onu da sabah ve akşama 2 seans olarak bölüyoruz. Kızlar daha erken konuşuyor lafı gerçek bence bu arada, etrafımda, kızımın kreşinde filan bu yaşlarda hiç öyle akıcı konuşan erkek çocuk yok. Bir de bazıları belli bir yaşa kadar konuşmuyor ama birikim yapıyor, sonra birden açılıveriyorlar, oğlan yeğenimde öyle olmuştu. Kısaca bunun standardı yok. Doktoru dinleyin, zaten çok tv izletmiyorsunuz, bol bol kitap okuyun, şarkı söyleyin, konuşun, bir yerde o da açılacak. Biz kızımla uzun uzun sohbet ederiz her mevzu hakkında, öyle çocuk gibi davranmadık hiç. Yolda yürürken bir taştan, bulutların ne işe yaradığından, işte dükkanlarda neler sattıklarından... vs, sürekli konuşuruz.

Oğlum 24 aylık olacak bu hafta. Doktorunuzun dediği gibi sohbet ediyor.
Bir şey soruyorum sanki uzun uzun konuşur gibi bir şeyler geveliyor. Bazen sormadan bir şeyle ilgili gelip anlatıyor o nesneyi göstererek. Konuşmaya çok istekli o bariz.

Cümle kurmuyor ve bana göre çok normal. Her çocuğun konuşma merkezi aynı anda aktif olmaz..

Algısı çok açık. Bir nesneyi bir defa söylemem ikincisinde onun göstermesi demek. Asla unutmuyor.

Kelime söylüyor henüz ve çok tatlı seslendiriyor. Ben eksiklik görmüyorum çocuğumda.
Başka çocuklarla kıyas yapmayın bence..

Oğlum 24 aylık olacak bu hafta. Doktorunuzun dediği gibi sohbet ediyor.
Bir şey soruyorum sanki uzun uzun konuşur gibi bir şeyler geveliyor. Bazen sormadan bir şeyle ilgili gelip anlatıyor o nesneyi göstererek. Konuşmaya çok istekli o bariz.

Cümle kurmuyor ve bana göre çok normal. Her çocuğun konuşma merkezi aynı anda aktif olmaz..

Algısı çok açık. Bir nesneyi bir defa söylemem ikincisinde onun göstermesi demek. Asla unutmuyor.

Kelime söylüyor henüz ve çok tatlı seslendiriyor. Ben eksiklik görmüyorum çocuğumda.
Başka çocuklarla kıyas yapmayın bence..
Kisyas yapmiyorum aslinda. Ama endiseleniyorum ay ne bilim ya ben mi biraz aceleciyim yoksa. Masallah sizinkine rabbim yoklugunu gostermesin hic birimizinkinin.

Kisyas yapmiyorum aslinda. Ama endiseleniyorum ay ne bilim ya ben mi biraz aceleciyim yoksa. Masallah sizinkine rabbim yoklugunu gostermesin hic birimizinkinin.

Akıcı konuşan çocuklara bakarsanız benimki neden konuşmuyor diye düşünebilirsiniz. Ama her bebeğin gelişimi bir değil.

Çevre de bunu besliyor biraz. Bir ortam girince "ay x in kızı/oğlu çok güzel konuşuyor. Seninkinde daha yok mu?" gibi hiç bir faydası olmayan tamamen gıcık etmeye yönelik laflar..

Erken konuşan da bir başka şeyde geç kalmış olabilir.
Arkadaşımın kızı 1 ay büyük aktif konuşuyor. Ama 2 arkadaşım oğlu benim oğlum gibiler. Kelime kelime anlatıyorlar.

Eşim de bir ara söylüyordu "bir başladı mi hic susmayacak nasılsa bırak böyle çat pat daha sevimli" diyordum.

Kizlar merhaba.
Oglum 27 aylik ama hala cumle kuramiyor. Soyledigi kelimeler anne baba hala dede teyze abla kalk gel bas atla vs vs hep kisa kelimeler. Gecen sene hic konusmuyordu cocuk psikologuna goturduk. Odadan girer girmez doktor ogluma bakti adi ne dedi yagiz dedik. Daha sonra oglumla konusmaya basladi konusma su sekilde
Psikolog yere indirin dedi bizim kucagimizdaydi indirdik direk oyuncaklara gitti.
Sonra bi 5 dk bizimle konustu konusuyor cocuk goz temasi da var dedi. Evet konustugu kelimeler anlamli degil ama sohbet edebiliyor mesela dedi. Daha sonra cocuk iyice oyucaklara adapte olmusken doktor yagiizzz dedi yagiz bakti. Oyuncagini babana verirmisin dedi cocuk oyuncagini babaya verdi babasi annesine ver bana verdi hadi yerine koy dedim gitti yerine koydu.
Doktor endise edecek bi durum yok dedi. Otizm veya zeka geriliginden bahsedecek bir durumda yok dedi. Masallahi var hatta tek sikinti anlamli kelimelerin olmamasi dedi. Iciniz rahatlicaksa gelisim testi yapalim dedi tmm dedim gelisim testi yasinin 3 ay ilerisinde cikti. Doktor sonuclari iyi yasitlarindan ilerde dedi. Hatta kaba motor gelismeleri cok iyi dedi. 3. Yasini bekleyin cocuklarla karistirin dedi. Tv izletmeyin dedi dedik tamam. Ama oyle bir icim rahatladi ki ohh cektim
Yahu 1 sene oldu. Cocuk herseyi anliyor ama konusmuyor anneem diyor babam diyor ama cumle 0 :)
Ise basladim babannesi bakiyo hala ayni :KK70: halasi biraz gec konusmus doktor o yuzdende olabilir demisti. Vay dedim gorumce senin yuzunden konusmuyor bu cocuk. Gorumcemde 13 yasinda yanlis anlasilmasin yani esprisine :)
Simdi ben cocuga neler yapabilirimde konusabilir? Tv zaten cok nadir izliyor ondada sadece 15.30 dk bu kadar ben eve gelince tv acilmiyor bile.
Çocuklari rahat birakalim ..Her cocuk farkli anlayalim..Cevrenin sorularini bosverelim..
goz temasi varsa
dediklerinizi anliyorsa
tv ye mahkum degilse daha ne ..
Azicik sabir...
yarim gün kres ve aktivite sart..sosyallik icin siz ona cok bir sey katamazsiniz artik ..27aylik sabah 8 oglen 12 gitmeli krese bol oyun aktivite yapar gelir ..

Kizlar merhaba.
Ise basladim babannesi bakiyo hala ayni :KK70: halasi biraz gec konusmus doktor o yuzdende olabilir demisti. Vay dedim gorumce senin yuzunden konusmuyor bu cocuk. Gorumcemde 13 yasinda yanlis anlasilmasin yani esprisine :)
Her testi yaptırdıysan için rahat olsun benim kızım bundan 4 ay önceye kadar dediğin gibi kelime kelime konuşurdu hiç cümle kurmazdı. Bir gün otururken anne Babam ise gitti gelecek dimi dedi ben şok oldum biran da yani çocuğunuz gününü bekliyor bence konuşmak için stres yapma bence :)

Not: Kızım 3 yasinda :)

Doktorla oğlunuzun dialoguna bayıldım :KK24:

Endişe etmeyin konuşacaktır. Bazı çocuklar geç konuşuyor kaldı ki tepkileri normalmiş. Kuzenim 5 yaşında konuşmuştu. Şimdi maşallahı var .

Ay herseyi soyluyorum herseyi anlatiyorum cocuk tamami bile kisaltarak soyluyor yagiz sunusoyle yapalim tamam mi diyorum MAM diyor ta' si yok :KK70:
Ay cok sevimli :)
Benim kizim 19aylik oldu sunu ver hadi bana gel bunu buraya koyar misin vs dedigimde yapmiyor ya inatla yapmiyor. Seytani bi yaramaz gulumseme olusuyo suratinda hatta. Bazen cani isteyince fisiltiyla o duymasin diye soyledigim birsey bile olsa 1 kere bile desem hemen duyup geliyor ama mesela..

Sıkıntı yapma benim oğlum 4.5 yaşında inan ki 1 senedir konuşuyor. Hatta kelimeleri söylerken bazı harfleri söyleyemiyor. Dr a goturdum birkaç kez. Birşeyi yok dedi.

Zekası algısı çok iyi ama yarım yamalak konuşuyor. Her geç konuşan çocukta sağlık problemi olmuyor korkma.

Bu sene anasınıfına başlayacak. Dr kendi yaşıtlarıyla olması onu çözer dedi.

Evde de bol bol soru soruyorum cevaplıyor. İnşallah bu bir sene içinde düzelir.
Allah sağlık sıhhat versin de geç konuşsun Napalim değil mi ama.

Benim oğlum 19 aylık olmak üzere.
Anne baba vs hiçbir şey demiyor.
Söylerse tamamen tesadüf.
Dr normal dedi uzmana gitmeye gerek yok dedi( duymasında , komutları anlayıp yapmasında sıkıntı yok)
Her görenin aaaaaa konuşmuyor mu aaaaa annr bile mi demiyor demesinden bıktım artık

Back
X