• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoksa kanser miyim?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.865
10.579
408
O kadar canım sıkıldı ki dayanamayıp buraya sormak istedim, belki içimi rahatlatacak bi kaç bilgi veren olur.

Bi kaç gündür memem ağrıyordu, dün gece de baktım sol mememin alt kısmında kızarıklık var, etrafı da mor gibi, hatta damarlı bi görüntüsü var. sivilce vs değil kesinlikle, bi çıkıntı yok ama derinin görüntüsü bozulmuş gibi.

dokunduğumda da elime sert bi şeyler geldi, içinde bi sertlik var gibi.

Doktora git diyeceksiniz tabi ama pazartesi günü ilk işim doktora gitmek olacak zaten. Ama pazartesiye daha 2 gün var ve ben bu 2 günü moralim bozuk geçirmek istemiyorum.

Bilgisi olan bi şeyler söyleyebilir mi? Bu gibi bulgular sadece kanserin belirtisi midir? Başka bi şey olamaz mı? Daha önce bu bulguları yaşayıpta sonuçları temiz çıkan oldu mu? Çok korkuyorum, ne sağlıklı beslenebiliyoruz ne havamız temiz, ne de stressiz bir hayatımız var. Öyleysem de şaşırmam yani.

İlk sorulan soru ailede, yakın akrabada meme kanseri olan var mı?
Oluyor.

Öncelikle kanser ağrısız ve sinsi ilerler diyorlar ama belli de olmaz sanırım.
Allah korusun ilk iş dr a gidin elbette.

Damarlar belirginleşebilir, gögüsler şişer ve hassaslaşır.
Bunlar sizi korkutmasın..

Ele gelen sertlik elleyince kayıyor mu elinizin altında, yoksa yerinde sabit mi?

İlk sorulan soru ailede, yakın akrabada meme kanseri olan var mı?
Oluyor.

Öncelikle kanser ağrısız ve sinsi ilerler diyorlar ama belli de olmaz sanırım.
Allah korusun ilk iş dr a gidin elbette.

Damarlar belirginleşebilir, gögüsler şişer ve hassaslaşır.
Bunlar sizi korkutmasın..

Ele gelen sertlik elleyince kayıyor mu elinizin altında, yoksa yerinde sabit mi?

bildiğim kadarıyla ailede meme kanseri yok. çokta emin olamadım ama sanırım sabit o_O

hayır meme kanseri yok ama diğer kanser türlerinden ölen iki dedem var.

malesef özele verecek bütçem yok, her teste her kayıta ayrı para alıyorlar. devlete gitmem gerekiyor.
Anladım.
İlk etapta sakin olun.
Daha sonra Genel Cerrahi bölümünden randevu alın.
Yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum o yüzden usg yapılır mamografi yapmazlar.
Bazen meme dokusunda iltihabik durumlarda oluyor.
Umarım hayırlı sonuç alırsınız.
Geçmiş olsun.

O kadar canım sıkıldı ki dayanamayıp buraya sormak istedim, belki içimi rahatlatacak bi kaç bilgi veren olur.

Bi kaç gündür memem ağrıyordu, dün gece de baktım sol mememin alt kısmında kızarıklık var, etrafı da mor gibi, hatta damarlı bi görüntüsü var. sivilce vs değil kesinlikle, bi çıkıntı yok ama derinin görüntüsü bozulmuş gibi.

dokunduğumda da elime sert bi şeyler geldi, içinde bi sertlik var gibi.

Doktora git diyeceksiniz tabi ama pazartesi günü ilk işim doktora gitmek olacak zaten. Ama pazartesiye daha 2 gün var ve ben bu 2 günü moralim bozuk geçirmek istemiyorum.

Bilgisi olan bi şeyler söyleyebilir mi? Bu gibi bulgular sadece kanserin belirtisi midir? Başka bi şey olamaz mı? Daha önce bu bulguları yaşayıpta sonuçları temiz çıkan oldu mu? Çok korkuyorum, ne sağlıklı beslenebiliyoruz ne havamız temiz, ne de stressiz bir hayatımız var. Öyleysem de şaşırmam yani.
Geçmiş olsun, görmeden muayene etmeden yorum yapmak mümkün değil maalesef, burdan ne desek boş olur. En kısa sürede bir genel cerraha muayene olun, o sizi yönlendirir.

Emziriyor musunuz bilmiyorum ama halk arasında süt düğümlenmesi diye bir deyim var, süt kanalı mı tıkanıyor ne oluyor bilemiyorum ama aynen bahsettiğiniz gibi bir tablo ortaya çıkabiliyor...Bir de acıyorsa korkma derler beze vs şeyler için..Çok ilkel yaklaşımlar olduğunun farkındayım ama içinizi rahat tutun lütfen..

yorumlarınız için çok teşekkür ederim, ben malesef son zamanlarda çok takıntılı ve paranoyak biri oldum çıktım, aklımdan ne senaryolar geçiyor anlatamam, mayısta düğünüm var, düğünümü görür müyüm diye bile düşündüm, neler neler...
inşallah dediğiniz gibidir, pazartesi günü anlarım artık...

Emziriyor musunuz bilmiyorum ama halk arasında süt düğümlenmesi diye bir deyim var, süt kanalı mı tıkanıyor ne oluyor bilemiyorum ama aynen bahsettiğiniz gibi bir tablo ortaya çıkabiliyor...Bir de acıyorsa korkma derler beze vs şeyler için..Çok ilkel yaklaşımlar olduğunun farkındayım ama içinizi rahat tutun lütfen..

yok evli değilim emzirmekten kaynaklı bi şey olamaz :))

başka bir şey de olabilir

ya da basit bir kist olabilir burdan söylemek mümkün değil

iyi düşünün. benim de ağrım oldu geçen sene çok taktım ama sonunda hiçbir şey çıkmadı.

yeme düzeninizi değiştirin organik beslenin tavuk süt ve yumurta özellikle spor da iyi geliyor kadınlara. fazla kilonuz varsa verin östrojen fazlalığı yapar.

sonuçları bize de bildirin.

Merhaba,aynı sorun ben de de var tam göğsümün altinda kucuk bir morluk cikti agustosta gider diye bekledim baska sey olmadigi icin kac aydir duruyor şimdi de yanında bir kızarıklık daha cikti o da gitmedi ama kitle falan yok ben de cok korkuyorum salı gunu gidicegim ben de doktora yasiniz kac bilmiyorum ama kanser oldugunu dusunmuyorum

Back
X