Yolun başında olan ben için tavsiyelerinize açığım :)

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Herkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.

Kpss-A grubundan girdim, Dış işleri bakanlığı puanı olarak 91 aldım. Mülakata bile çağrılmadım. 0 "referans" dolayısıyla. Arkadaşım kaymakamlık kurum sınavından 99 aldı, mülakatta Elazığın ilçelerini sordukları için elendi, İzmirli. Net vazgeç. Yüksek lisans daha mantıklı.

Kpss-A grubundan girdim, Dış işleri bakanlığı puanı olarak 91 aldım. Mülakata bile çağrılmadım. 0 "referans" dolayısıyla. Arkadaşım kaymakamlık kurum sınavından 99 aldı, mülakatta Elazığın ilçelerini sordukları için elendi, İzmirli. Net vazgeç. Yüksek lisans daha mantıklı.
Şu referans olayı gerçekten çok can sıkıcı. Referans vermek zorunda mıyız yani yok ayrıca. 91 puan baya iyiymiş bu arada mülakata neden almadılar acaba, bende eylülde iletişim başkanlığının sınavına girmiştim elendim maalesef.

Şu referans olayı gerçekten çok can sıkıcı. Referans vermek zorunda mıyız yani yok ayrıca. 91 puan baya iyiymiş bu arada mülakata neden almadılar acaba, bende eylülde iletişim başkanlığının sınavına girmiştim elendim maalesef.
Neden mi almadılar? Benim girdiğim sene 2 kızı kpssye bile gitmedikleri halde almışlardı. Yerimize onlar girdi tabi bakanlığa , biz kim köpek uluslararası ilişkiler okumuşuzda yüksek puan almışızda falan,gerek yoktu bize. Ondan. Dayımız yok tabi😒

Herkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.
Bahsettiğiniz branşlarda, çevremdeki gençlere de önerim kesinlikle yüksek lisans ve akademisyenliktir. Önerimi dinleyenlerden hiç pişman olanına rastlamadım açıkcası. Elbette ki iş hayatında her sektörde olduğu gibi bazı zorlukları oluyor ve azim gerektiriyor. Ama emeklerinizin karşılığını somut olarak aldığınız, tatminkar ve saygın bir meslek ve kariyer bence

Son düzenleme:
Herkese merhaba,
Seninle aynı durumları yasamıs bırı olarak iki ucu da pek hayırlı değnek gibi gelmiyor bana maalesef.. Sermaye sağlayabilirsen kendi iş yerini açmayı düşünebilirsin ya da yurt dışına gıdebılme ıhtımalın varsa onu değerlendirmelisin.

Aslında bu zamanda en iyisi sosyal medya. Yutubırlık.

Seninle aynı durumları yasamıs bırı olarak iki ucu da pek hayırlı değnek gibi gelmiyor bana maalesef.. Sermaye sağlayabilirsen kendi iş yerini açmayı düşünebilirsin ya da yurt dışına gıdebılme ıhtımalın varsa onu değerlendirmelisin.

Aslında bu zamanda en iyisi sosyal medya. Yutubırlık.
Kendi işimin olması aslında en güzeli ama sermayem yok maalesef. Yurtdışı için uğraştım burs falan bulup yüksek lisans ayarlamak istedim o da olmadı. Sosyal medyayla da hiç aram yok :(

Torpil yoksa her iki seçenek de beklediğin sonucu vermeyecek ablacım.

Matematikçi bi arkadaşım vardı. Hacettepede doktora yaptı. Zehir gibi bir kız. Senelerce kadro icin çabaladı. Olmadi. Torpili yoktu. Gerçekten tükendi ve vazgeçti artık.

Adamin yoksa ,adam değilsin.

Degil kaymakamlik siradan bir öğretmenliğe başvurum . Müdür dediki tanıdığın var mı. Yok dedim. Dedi ki ablacim valla bunda bile tanıdık arıyorlar elimden bi şey gelmiyor senden olmaz yorulma istersen dedi. Haklıydı vazgeçtim.

Yani coğrafya senin de kaderin. Senin yerinde olsam iyi puanlarla bir şey yapmaya çalışmaktansa bir "adam" bulmaya harcarim enerjimi.

Torpil haram ya da yanlış diye bakamıyoruz olaya.. En azindan sana bana değil .
Bizi buna mecbur bırakan düşünecek bunları. Yol buysa burdan yürüyeceksin. Çünkü geri kalan bütün yollar kapalı.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kendi işimin olması aslında en güzeli ama sermayem yok maalesef. Yurtdışı için uğraştım burs falan bulup yüksek lisans ayarlamak istedim o da olmadı. Sosyal medyayla da hiç aram yok :KK43:
Tavsiyem 2. üniversite olarak dış ticaret okuyup o sektöre geçmek. Ben öyle yaptım, şahsen çok seviyorum mesleğimi.

Bir tavsiyem yok yanı benim de şunu yazmaya geldim okuyorsun okuyorsun elde var sıfır. Öyle boş kişiler var ki doğru düzgün bir şey yapmadan topluma insanlığa bir katkısı olmadan parasını kazanıyor hem de 3 5 bin değil bi hayli fazla. Sosyal medyada görüyoruz. Pel bilgim yok hayırlısı olsun hakkınızda

Aile destek olacaksa yüksek lisans doktora yardırın. Kpss çalışan biri olarak ben de umutsuzum ama çare yok ben bu yönü seçtim

KPSS ye de hazırlandım yüksek lisansa da başladım. Sonuç KPSS ile atandım. Tabi 10 senden fazla oldu. Demem o ki hepsini dene.

Herkese merhaba,
Doktorasni yapmış kadro bulamamis tanıdığı olmayan bir abla olarak.
1 sene sıkıca kpss çalışırdım hakkını verdim elimden gelen bu diyerek puan durumuna göre.
Akademik kariyer yoluna doğru ilerlerdm ama bunu tek olarak değil yannda çalışrk. Ki ben de y.l sabah 8den akşam 6ya kadar 2 ayrı grup öğrenciye 12 saat ders verip.
1 buçuk saat yol gidip 11.30da y.l dersinden eve dönüp yapmstm.cok zor şartlar altında. Pişman mıyım değilim ama keşke idealist olup akademsynlk adına gelen memur kadro tekliflerini kabul etseydim diyorum.

Herkese merhaba,
Akademik olarak ilerlemek diyorum.
Torpilim yok. Çalışınca oluyor. Ama şu aralar aşırı bir yorgunlukla mücadele ediyorum. Bunu da asarsam daha guzel olacak kendi adıma.
Gençlerle olmak şahane birsey

Back
X