Yöneticiymiş.. Boğarım ben bu adamı!!

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Kızlar çok daraldım, fikirlerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 4 aydır bir şirkette çalışıyorum, işverenleri falan çok çok iyi çok da rahat bir firma.
Bu firma 4 katlı bi alışveriş merkezi, iç ve dış dekorasyon ürünleri satıyor.
internetten satış bölümü için işe girdim, (e-ticaret sitesi)
Bu bölümün başına patronun bi arkadaşını koymuşlar adam alabildiğine ukala..
Her şeye karışıyor, müşterilerle ben iletişim kuruyorum onlara attığım mail metnini, telefonda ki iletişimimi her şeyimi eleştiriyor.
Beni buraya alırken yönetici yardımcı olarak aldılar ama ben bu adamla bi türlü anlaşamıyorum, hiç bişeyi kendi başıma yapamıyorum.
Bütün öz güvenimi yerle bir etti.

Eşimin geçen aya kadar işleri çok kötüydü borç içindeydik, ama son bir aydır düzene girmeye başladı yavaş yavaş borçları ödeyebiliyoruz.
Eşim çık gel ezdirme kendini diyor ama ben çok kararsızım.
Ne olur yardım edin siz olsanız ne yapardınız?
:43:

oncelıkle ozguvenınızı kaybetmeyın kesınlıkle sonucta sızde orda yonetıcı konumundasınız..sabredın olmadı patronlara cıtlatın oda olmadı baska ıs bakıp cıkın

yapacağın tek şey patronuna anlatmak ama öyle dedikodu yapar gibi vırvırla deil.
işine karıştığını,kendini baskı altında hissettiğini,işine yeterince adepte olamadığını söyle,mümkünse farklı bir bölüme geçip sadece işini yapmak istediğini söyle..

patronun gerçek bi patronsa bu sorunu çözer,ha deilse işten çıkartılırsın,zaten çıkartılırsanda üzülme iş veren olmaktan nasibini alamış insanlarla çalışmak zaten kimseye bi şey kazandırmaz..

Patronumun böyle bir konuda 4 aylık elemanını değil, yıllardır arkadaşlık yaptığı adamı kayıracağını adım gibi biliyorum.
Maaşım ve işim çok güzel olduğu için katlandım ama gerçekten özgüven sorunu yaşamaya başladım.
Bunu yapsam beğenmez, bunu desem eleştirir diye bişey yapmaya korkuyorum.Birde diğer çalışanlarımızın (yöneticiğilini yaptığımız) yanında eleştirisini yapıyor.Çok subjektif bi konu olsa bile çatır çatır canımı yakıyor.Kendi bakış açısına göre beni yargılıyor.

İşten çıkarsam kendi e-ticaret sitemi kurarım büyük ihtimalle aç kalmam yani ama bu adamın bu şekilde sefa sürmesine katlanamıyorum.

Son düzenleme:
bence biraz daha sabredin birazda duymamazlığa gelin cevap vermeyin o sessli konuşuyorsa siz sessiz cevap verin onunla ağız dalaşına girmeyin.. biraz daha idare edin baktınız gerçekten olmuyor o zaman patrona bunu bildirin.

Patronumun böyle bir konuda 4 aylık elemanını değil, yıllardır arkadaşlık yaptığı adamı kayıracağını adım gibi biliyorum.
Maaşım ve işim çok güzel olduğu için katlandım ama gerçekten özgüven sorunu yaşamaya başladım.
Bunu yapsam beğenmez, bunu desem eleştirir diye bişey yapmaya korkuyorum.Birde diğer çalışanlarımızın (yöneticiğilini yaptığımız) yanında eleştirisini yapıyor.Çok subjektif bi konu olsa bile çatır çatır canımı yakıyor.Kendi bakış açısına göre beni yargılıyor.

İşten çıkarsam kendi e-ticaret sitemi kurarım büyük ihtimalle aç kalmam yani ama bu adamın bu şekilde sefa sürmesine katlanamıyorum.

böyle mutsuz olup stres altında kalmaktansa konuşun patronunuzla,elemanını kayırır demişsiniz ama orası hiç belli olmaz,ha kayırsa bile size kapıyı göstermek yerine bölüm deişikliği yapabilir..

maaşınız ve işiniz ne kadar iyi olursa olsun daha kaç ay sabredebilirsiniz ki böyle..

bence öncelikle patronla kibar bir dille konuşun. ama net örnekler verin. kararlı olun. baktınız oralı değil. bildiğiniz gibi yapın tavrınızı koyun, cevabınızı verin. emin olduğunuz doğruları söyleyin. böylesi daha uygun olur diyin. zaten böyle gitmeyecek çıkacaksınız madem hem içinizde de kalmamış olur.

böyle mutsuz olup stres altında kalmaktansa konuşun patronunuzla,elemanını kayırır demişsiniz ama orası hiç belli olmaz,ha kayırsa bile size kapıyı göstermek yerine bölüm deişikliği yapabilir..

maaşınız ve işiniz ne kadar iyi olursa olsun daha kaç ay sabredebilirsiniz ki böyle..

ben de bunu düşünüyorum işte.. daha kaç ay sabredebilirim..
İşe girdiğimin 2. gününden itibaren davranışları hep böyle, hata yapmaya göreyim, hemen ukala bir tavırla alttan alttan dalga geçerek eleştiri yağmuruna tutuyor.
Kendisi 50 yaşında tecrübeleri var, boş bi adam da değil kabul ediyorum.Ama ben onun bildiği her şeyi bilemem ki! aramızda nerdeyse 25 senelik bi tecrübe farkı var.

Galiba bugün patronla konuşup, işten çıkma istediğimi söylicem.
Zaten işimle evim ayrı yakalarda, gidip gelmekte zor oluyor.
Allah' ım çok hırslıyım, kan çıkıcak ya :43:

ben de bunu düşünüyorum işte.. daha kaç ay sabredebilirim..
İşe girdiğimin 2. gününden itibaren davranışları hep böyle, hata yapmaya göreyim, hemen ukala bir tavırla alttan alttan dalga geçerek eleştiri yağmuruna tutuyor.
Kendisi 50 yaşında tecrübeleri var, boş bi adam da değil kabul ediyorum.Ama ben onun bildiği her şeyi bilemem ki! aramızda nerdeyse 25 senelik bi tecrübe farkı var.

Galiba bugün patronla konuşup, işten çıkma istediğimi söylicem.
Zaten işimle evim ayrı yakalarda, gidip gelmekte zor oluyor.
Allah' ım çok hırslıyım, kan çıkıcak ya :43:

ama önce halletmeyidenesen sorunu daha güzel olmazmı. şimdi işten çıkacaksın iş arama süreci sıkıntılı olacak. keşke çıkmasaydım diyeceksin. yine üzüleceksin. önce çözmeyi dene. olmazsa iş aramaya başla. bulunca çıkarsın.

Kızlar çok daraldım, fikirlerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 4 aydır bir şirkette çalışıyorum, işverenleri falan çok çok iyi çok da rahat bir firma.
Bu firma 4 katlı bi alışveriş merkezi, iç ve dış dekorasyon ürünleri satıyor.
internetten satış bölümü için işe girdim, (e-ticaret sitesi)
Bu bölümün başına patronun bi arkadaşını koymuşlar adam alabildiğine ukala..
Her şeye karışıyor, müşterilerle ben iletişim kuruyorum onlara attığım mail metnini, telefonda ki iletişimimi her şeyimi eleştiriyor.
Beni buraya alırken yönetici yardımcı olarak aldılar ama ben bu adamla bi türlü anlaşamıyorum, hiç bişeyi kendi başıma yapamıyorum.
Bütün öz güvenimi yerle bir etti.

Eşimin geçen aya kadar işleri çok kötüydü borç içindeydik, ama son bir aydır düzene girmeye başladı yavaş yavaş borçları ödeyebiliyoruz.
Eşim çık gel ezdirme kendini diyor ama ben çok kararsızım.
Ne olur yardım edin siz olsanız ne yapardınız?
:43:

canım böyle yerlerde ilk 6 ay genelde bu şeklde davranırlar sinir sistemini ölçmek için:)) çünkü öyle insanlarla iletişime giriceksin ki adamlar bunları ölçüyor... ve bu eleştirilerle özgüvenini yitirmek yerine hayır ben doğrusunu yaparım diyebilmelisin. Veya daha tatlı bir dille uyarırsanız sevinirim lütfen siz bu şeklde davranınca dikkatimi dağtıyrsunuzda diyebilirsin. bence işten felan çıkma çıksan ne olucak daha iyi byermi bulcaksın hayır:) heryerde olabiliyor bunlar

Nefret ediyorum boyle insanlardn insni ekmeginden ediyolar bende yeni mezunum tanidigimizin sirketinde ise basladim adam guya tanidik o kadar bunaltti o kadr ezdiki iki ay sora dayanamayip ciktim simdi bi yanim pisman diger yanim mutlu ama issizim sinirim bozuk haliyle konu acmistim bende bana davranislarini anlatan bi goz gezdir haline sukredersin:) hakkinda hayirlisi olsun canim kendini ezdirme insan sevmedigi sekilde calisinca bunalima giriyo resmen

ama önce halletmeyidenesen sorunu daha güzel olmazmı. şimdi işten çıkacaksın iş arama süreci sıkıntılı olacak. keşke çıkmasaydım diyeceksin. yine üzüleceksin. önce çözmeyi dene. olmazsa iş aramaya başla. bulunca çıkarsın.

İşsizlik sürecini yaşamamak adına iş bulup çıkmayı ben de çok isterdim ama buranın çalışma saatleri buna pek uygun değil.
Haftanın 6 günü sabah 9.00 akşam 19.00 çalışıyoruz.Sadece pazar günleri iznim var.
Yani iş bulsam bile iş görüşmelerine gidemem zaten.
Ama haklısın, bu fevri kararla işten çıkıyorum dersem keşke çıkmasaydım kesin derim.
Sabır scrolllock sabır.. :14:
Maddiyatsızlık gerçekten çok zor bişey, insanı yapmak istemediği bir çok şeye zorluyor resmen.

Prof. Dr. Ali Akdemir'in Yönetici Engeli adlı kitabını edinin (Beyazıt'ta bulabilirsiniz rahatlıkla,
ve hoca bu kitabını Doç. iken yayımlamıştı)
ve okuyun..
Okumadan istifa etmeyin..
İşyerinize götürün masanızın üstünde dursun, elbet o ukalanın gözüne çarpacaktır..
Merak edip okumak isterse 'hay hay' deyip, ona hediye edin..
Çok şey değişecektir..

Başarılar diliyorum size..

Sende benden farksız değilsin, bende 5 aydır çalışıyorum tek farkımız benim patronum babam, babamdan sonre gelen adam ise kuzenim, senin bana bu yaşadıklarını bana öz babam ve öz kuzenim yaşatıyor. Çıkıp gitsen olmuyor, kalsan kendine eziyet ediyorsun. Kuzenim de beni eleştiriyor hep, kendi eksikliklerini bile sen bana soracaksın diyerek başından atıyor. Kendin getirdiğin bunu sipariş geç dediğin bir şeyde, ben nasıl sorabilirim ki?

Kendi konuşup anlaşıyor, iade olacağı için fatura düzenlenmeyecek demiyor, bende normal işlem yapınca yanlış yaptın! diyerek beni yerden yere vuruyor. Sorsam, hep bana soruyorsun kaç aydır burdasın hala üstüne alamadın, sormayınca da soracaksın! Çıkamadım işin içinden vallahi, patronunla konuşursan kendi adamını yani dostunu kayıracağı muhtemel, benim babam da kuzenime çok düşkün çünkü, o ne derse hep tamamdı, hala tamam. Benim şikayet etme gibi bir lüksüm yok bu yüzden, olan biteni içime atıp susmaktan başka çarem de yok. Olan bana oluyor, olmayada devam edecek gibi görünüyor açıkçası. :ssz:

Son düzenleme:
Nefret ediyorum boyle insanlardn insni ekmeginden ediyolar bende yeni mezunum tanidigimizin sirketinde ise basladim adam guya tanidik o kadar bunaltti o kadr ezdiki iki ay sora dayanamayip ciktim simdi bi yanim pisman diger yanim mutlu ama issizim sinirim bozuk haliyle konu acmistim bende bana davranislarini anlatan bi goz gezdir haline sukredersin:) hakkinda hayirlisi olsun canim kendini ezdirme insan sevmedigi sekilde calisinca bunalima giriyo resmen

Okudum konunu, aslında benzer şeyler yaşamışız ama sen detaylara girmişsin.
Beni tersleyemez bu adam, azarlayamaz öyle bir hakkı yok yıkarım da zaten burayı.
Ama suratıma sırıtarak dalga geçer gibi eleştirmiyor mu dişlerini dökesim geliyor.
Paraya ihtiyacım olmasa bugüne kadar bile durmazdım ya..

Bu arada sende de köprü sorunu varmış, o zaten başlı başına işten çıkma sebebi.:1:

Prof. Dr. Ali Akdemir'in Yönetici Engeli adlı kitabını edinin (Beyazıt'ta bulabilirsiniz rahatlıkla,
ve okuyun..
İşyerinize götürün masanızın üstünde dursun, elbet o ukalanın gözüne çarpacaktır..
Çok şey değişecektir..

Çok teşekkür ederim, yorumunuz çok ilgimi çekti.
İnternetten de satın alabileceğimi düşünüyorum, mutlaka okucam bu kitabı.

ve okuyun..
Çok şey değişecektir..

Umarım benim için de bir çok şeyi değiştirir.
Üzüntüden, sıkıntıdan dert sahibi olduğum yetmezmiş gibi hasta da olacağım.. :ssz:

Umarım benim için de bir çok şeyi değiştirir.
Üzüntüden, sıkıntıdan dert sahibi olduğum yetmezmiş gibi hasta da olacağım.. :ssz:

Bunca sıkıntıyı babandan ve kuzeninden yana yaşaman ne ironik bi durum.
Ama biz maaşlı çalışan modern kölelerden daha çok itiraz ve cırlama hakkın illa ki vardır, bunun için şükretmelisin :1:

ve okuyun..
Çok şey değişecektir..

:46::46:

kesinlikle katılıyorum.:31:

Bunca sıkıntıyı babandan ve kuzeninden yana yaşaman ne ironik bi durum.
Ama biz maaşlı çalışan modern kölelerden daha çok itiraz ve cırlama hakkın illa ki vardır, bunun için şükretmelisin :1:

5 aydır ağzımı açmadım. Ha ben bide maaşlı çalışan değilim.. :27::34:
Baba işi olunca böylesi de kaçınılmaz oluyor.. :1:

Son düzenleme:
Back
X