Yönümü bulamıyoum..yardımcı olurmusunuz.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Kafam çok karışık,konuyu okuyup yardımcı olursanız,fikirlerinizi eksik etmezseniz,hayatımla ilgili önemli bi kararda katkınız büyük olcak.
2010 mezunuyum.Öğretmenim.2 yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra bu yıl bi kolejde kadrolu başladım.

istanbuldayım.işimden memnunum tabi devletteki kadar rahat olmuyor.çıkış saatimiz 17,00.
Bende bu şekilde kalmak istemiyorum,alese girip akedmisyen olmak istiyorum.bunun için kursa gitmek istiyorum sebep ise matematiğim çok zayıf.

Şimdi hafta içi çok yoğunum,kurs ile birlikte yürütebilirmiyim bilmiyorum.
A şıkkı: Hemen kursa başlayayım,haftasonları kursa gidip mayıs ayında alese giriym.
B şıkkı: Bu yıl sadece ingilizce kursuna gidip dil eğitimimi tamamlayayım.yazında ales kursuna gidip 2013 kasım ayında alese girip halledeyim diyorum.

Not: 2014 mart ayında düğünüm olcak inş.düğün olmadan bunlar aradan çıksın istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba canım;bende 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım,yüksek okul mezunuyum ama.kpss kursunada giremiyorm.kimsem yok 1 yaşında kızıma bakıyorum.şu an sendeki durum bende olsa havalara uçardım sanırım. ama tabii devlette çalışmak daha iyi.ne öğretmenisin acaba bölüm nedir.bence a şıkkı daha iyi hemen kursa başla ve ales e gir derim...

merhaba canım;bende 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım,yüksek okul mezunuyum ama.kpss kursunada giremiyorm.kimsem yok 1 yaşında kızıma bakıyorum.şu an sendeki durum bende olsa havalara uçardım sanırım. ama tabii devlette çalışmak daha iyi.ne öğretmenisin acaba bölüm nedir.bence a şıkkı daha iyi hemen kursa başla ve ales e gir derim...

canım allah bağışlasın kızını,herişte vardır bi hayır elbet bi kapı açılır kusra gitmen için.
resim iş öğretmeniyim canım işte burdaki yorumlarada bakıp ölçüp tartıp en son karar vericem.hayırlısı inş.
teşekkürler yorumun için:54:

Ben kendi adıma şöyle düşündüm, 3.bir seçenek gibi olacak ama:)
Kolejde çalışıyorsanız zaten belli bir seviye ingilizceniz var demektir.
Öncelikle ales kursuna gider, sınavdan puanımı alır, sonra yaz ayında hızlandırılmış bir programla tüm yazımı ingilizceye ayırır, sertifikamı alır ve seneye bu zamanlarda başvurularımı yapmış olurdum.

bende teknoloji tasarım sanırım biraz yakın bölümlerimiz ne dersin bu arada özel de çalışmayı nasıl başardın daha doğrusu nasıl girebildin.bölümün 4 yıllık mezun musun...

Ben kendi adıma şöyle düşündüm, 3.bir seçenek gibi olacak ama:)
Kolejde çalışıyorsanız zaten belli bir seviye ingilizceniz var demektir.
Öncelikle ales kursuna gider, sınavdan puanımı alır, sonra yaz ayında hızlandırılmış bir programla tüm yazımı ingilizceye ayırır, sertifikamı alır ve seneye bu zamanlarda başvurularımı yapmış olurdum.

Evet tatlım ingilizcem orta seviyede.dediğinde çok mantıklı gerçekten.sence yürütebilirmiyim?

Ales matematik soruları Üniversite Sınavları ve Kpss sınavlarında sorulan matematik soruları ile aynı temelde değildir, ölçülen matematik bilgisi değildir Ales'te, mantık ve zekanın hızlı işleyişi baz alınır ve çoğu zaman adaylar Ales sınavında süre sıkıntısı çekerler, matematiğim zayıf dediğin için söylüyorum bunu.. Bence bugüne kadar çıkmış bütün Ales sorularını edin, -internette var zaten, bulamazsan ben sana yardımcı olurum- sürekli o soruları çöz, hız kazan, soru mantığını kavra, daha doğrusu yaptığın şey mantığının farklı bir tarafını geliştirecek buna emin ol.

Ama kendine bu yoğun zaman dilimde güvenmiyorsan bence -İngilizce seviyen ne bilmiyorum altyapın varsa- mutlaka İngilizce'ni geliştir, şöyle düşün
İngilizce öğrenmeye başlarsan vakit kaybın sıfır, mutlaka bir şeyler öğrenirsin.
Ales'e girmeye kalkıp da kazanamazsan -ki umarım böyle olmaz tahmin yürütüyorum- hem vakit kaybetmiş olacaksın hem de İngilizce öğrenememiş olacaksın.

Bence birincil hedef İngilizce
ikincil hedef Ales olmalı -mayıs sınavına gir mutlaka olmasa bile tecrübe müthiş bir şey-

bende teknoloji tasarım sanırım biraz yakın bölümlerimiz ne dersin bu arada özel de çalışmayı nasıl başardın daha doğrusu nasıl girebildin.bölümün 4 yıllık mezun musun...

Evet canım 4 yıllık benim.Canım hiç aklımda yoktu.Tesadüf oldu.kpss yi kazanamamıştım,milli eğitim müdürlüğüne gittim ücretli öğretmelik başvurusu için,çıkışta kolej gözüme çaprtı zaten köklü bi kurum.
Gittim öylesine,ertesi gün için cvmle birlikte görüşmeye çağırdılar.koordinatör,müdürle görüştüm önce.seminerlere başlattılar beni.sonra kurum sahibiylede görüştüm,mülakata aldı beni.onuda geçtim ve alındım.kısmet işi yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tatlım ingilizcem orta seviyede.dediğinde çok mantıklı gerçekten.sence yürütebilirmiyim?

Tabi ki neden olmasın:)
Şöyle düşünün, dişinizi sıkacağınız sadece bir sene var önünüzde.
Seneye bu zamanlar çoktan istediğinize ulaşmış olursunuz inşallah.
Düğününüzden önce hayatınız rayına oturmuş olur ve tek uğraşınız gelinliğiniz ve yeni eviniz olur.
Bizler ki öss gençleriyiz; okul-dershane-özel ders hepsini bir arada götürmüş insanlarız:):1:
Yazın haftada 4 gün, günde 4 saat olan ingilizce programları var.
O da çok sıkmaz diye düşünüyorum.

Ales matematik soruları Üniversite Sınavları ve Kpss sınavlarında sorulan matematik soruları ile aynı temelde değildir, ölçülen matematik bilgisi değildir Ales'te, mantık ve zekanın hızlı işleyişi baz alınır ve çoğu zaman adaylar Ales sınavında süre sıkıntısı çekerler, matematiğim zayıf dediğin için söylüyorum bunu.. Bence bugüne kadar çıkmış bütün Ales sorularını edin, -internette var zaten, bulamazsan ben sana yardımcı olurum- sürekli o soruları çöz, hız kazan, soru mantığını kavra, daha doğrusu yaptığın şey mantığının farklı bir tarafını geliştirecek buna emin ol.

Ama kendine bu yoğun zaman dilimde güvenmiyorsan bence -İngilizce seviyen ne bilmiyorum altyapın varsa- mutlaka İngilizce'ni geliştir, şöyle düşün
İngilizce öğrenmeye başlarsan vakit kaybın sıfır, mutlaka bir şeyler öğrenirsin.
Ales'e girmeye kalkıp da kazanamazsan -ki umarım böyle olmaz tahmin yürütüyorum- hem vakit kaybetmiş olacaksın hem de İngilizce öğrenememiş olacaksın.

Bence birincil hedef İngilizce
ikincil hedef Ales olmalı -mayıs sınavına gir mutlaka olmasa bile tecrübe müthiş bir şey-

Çok doğru söylemişsin.iyice düşünmem lazım. çok teşekkür ederim.:54:

Tabi ki neden olmasın:)
Şöyle düşünün, dişinizi sıkacağınız sadece bir sene var önünüzde.
Seneye bu zamanlar çoktan istediğinize ulaşmış olursunuz inşallah.
Düğününüzden önce hayatınız rayına oturmuş olur ve tek uğraşınız gelinliğiniz ve yeni eviniz olur.
Bizler ki öss gençleriyiz; okul-dershane-özel ders hepsini bir arada götürmüş insanlarız:):1:
Yazın haftada 4 gün, günde 4 saat olan ingilizce programları var.
O da çok sıkmaz diye düşünüyorum.

çok teşekkür ederim canım ya inan motive oldum:54:

Back
X