• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruldum artık :((

ruzgarimcinarim

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
88
27
8
37
Merhabalar benim oğlum 25 aylık ve o doğdu doğalı hayattım resmen altüst t oldu yemek yemez sürekli ağlar şuan 25 aylık ve günde nerdeyse 8.. 9 saat kucakta taşıyorum çok inatçı resmen en beni kukla yaptı dediğini yapmadığım zaman ettimi sıkıyo heryerim mor şuan gece uykusu yok sabah 4 te kalkıyoruz öğlrn sadece 1 saat uyuyor ben bıktım hayyattan artık yoruldum psikiyatriye bile gitmek istiyorum bi ara dediğini yapmadığım ağlasın yorulur susar dedim çocuk 3 saat aralıksız ağladı ve susmadı ne yapabilirim yardım edin lütfen kaldığım yerde pedegog yok o yüzden gtüremiyorum

bir gün ben bugün dayanacağım deyin ve onu kucağa almayın ağlayınca istediğini yapmayın

kahvaltı etmiyor mu etmesin ama mesela sürekli tv mi izlemek istiyor kapatın kendi açar o yaştaki çocuk indirin şalteri elektrik yok tv yok

gece uykusu çok önemli; neden uyanıyor 4 te ve yine uyumuyor benimki emiyordu sonra uyurdu yine sabaha kadar

gündüz uyumuyormuş hani gündüz çok mu uyuyor dedim ama demek ki uyku kalitesinde sıkıntı var

8-9 saat kucakta ne yapıyor

ne seviyorsa onu oynatın ama kucağınıza almayın yemek vs yemezse bir şey olmaz bir iki gün

dışarı götürün yorulsun; koşsun düşsün vs vs hayatın gerçekleri ile de tanışsın

kurallar net olsun; gerekirse önceden söylensin

benim oğlum ben yatırınca gıkı çıkmadan yatar ama babası olunca her seferinde bir bahane ile babayı çağırıyor; çünkü nen ona şimdi olmaz uyu diyorum; babası dinliyor sonra cevap veriyor

Bir çocuk doktoruna götür o zaman.sıkıntısı neymiş öğren.

belki fiziksel bir sorunu var.aile içi bir sorunumuz var mı?şiddet vb...gibi.

krese verin acilen..tam gun olarak degil yarim gun olarak..
benim oglumda 25 aylik,haftada 3 yarim gun krese gidiyor,bazen 4 e cikardigim oluyor..
kreste yorulacagi icin uykulari duzene girer..

cocugun her istedigine tabiki hayir demeyin ama mantiksiz ve ona zarar verecek seylere catlasa da patlasa da izin vermeyin..aglayabilir..aglasin..3 saat degil 30 saat aglasin,bi kere agizdan hayir cikti mi geri donerseniz davranislarinizda tutarsiz oldugunuzu sezip bunu kullanir ki ogrenmis bile guzel guzel kullaniyor sizi :KK43:

doğduğundan beri problemli gibi anlatmışsınız. şu dönem 2 yaş sendromu nedeniyle inatçı olabilir, anlamsız tutturmaları olabilir. çocukla iletişiminizi gözden geçirin. kurallarınız var mı? yoksa kuralları bazen uyguluyor bazen uygulamıyor musunuz? 25 aylık da olsa çocuklar rutini seviyorlar. sizin bir gününüz nasıl geçer mesela? biraz psikologculuk oynadım ama? size birileri bunları sorgulatmalı..

doğduğundan beri problemli gibi anlatmışsınız. şu dönem 2 yaş sendromu nedeniyle inatçı olabilir, anlamsız tutturmaları olabilir. çocukla iletişiminizi gözden geçirin. kurallarınız var mı? yoksa kuralları bazen uyguluyor bazen uygulamıyor musunuz? 25 aylık da olsa çocuklar rutini seviyorlar. sizin bir gününüz nasıl geçer mesela? biraz psikologculuk oynadım ama? size birileri bunları sorgulatmalı..
İlk doğduğunda gaz problemii vardı daha sonra hiç ek gıda yediremedim emmeye çok düşkündü zayen yemek yemediği için gelişimi yüzde üçlere düştü memeden kestim doktor mama yazdı onu verdik oyun oynatarak yemek yedirmeye çalısştim ağzını açmadı yada tükürdü sabrettim şuan 4 te kalkıyoruz akşam yatana kadar kucaktayız 10 da uyuyor ama her saat nerdeyse ağlayarak bağırarakk kalkıyor temizliğimi yemeği mi akşam yapırum parka gtürüyorum oynuyor eve geliyorum kucaktan inmiyor

kreş sizin tek ilacınız..
ve yorgunluktan darma dumansınız sanırım.
keşke birileri yardımcı olsa size.. nasıl olsa emmiyormuş şöyle anneanne babaanne gibi yakın akrabalar ilgilense biraz..
çocuk size çok şımarıyor belli.. 10 saat kucak ne yaa.. zaten uyanık kalması gerekn en az 12 saat onuda kucakta geçiriyorsa bu çocuk hiç yorulmuyor enerji kaybı yok. o yüzden ne uyur ne yemek yer. salın biraz. ağlasın bişey olmaz... ağladığında o galip gelirse direnci daha da artar. ya ağlatmayın ya da ağlayınca susturmayın bırakın o pes etsin..

Evet biliyorum 7 yaşında bir oğlum daha var brnim onda hiç böylr şeyler görmediğim için zoruma gidiyor

Ben kızımda yaşadım oğlumda yaşamadım..
Her çocuk bir değil ki..
Kızım üç yaşına kadar öyle inatçı, öyle agresifti ki bu nasıl insan olacak diye mahvolurdum..
Yapmadığı kalmadı.
Sonra öğrendim ki olabiliyormuş..
Bana hep geçecek dediler ve ben onlara inanmadım..
Şimdi maşallah harika bir çocuk.
Bir dediğimi iki etmiyor.
İnanılmaz saygılı, terbiyeli ve tevekkül sahibi..
Siz onunla inatlaşmayın sakın..
Her dediğini yapmayın ama ağlatmayın da.
Sadece sabredin..
Siz gerildikçe o daha çok panikleyecek..

Bieakin aglasin gerekirse bütün gün sen hayir dedinmi lafindan dönme cocuktur anlamaz deme anliyorlar

Yemek yemedimi birak yemesin aciktimi mutlaka yecektir

Gece 4 te kalkmasi takildi aklima gündüz sadece kucakta tasiniyorsa bu cocuk hic yorulmuyorki , gün boyu birak kendi haline oyun oynasin sende 1 saat oyna onunla aksam banyosunu yaptir ve uyut yavas yavas alistir yoksa asla bas edemezsin..

Birakinn aglasin. sen hayir dedinmi lafindan dönme cocuktur anlamaz deme anliyorlar

Gece 4 te kalkmasi takildi aklima gündüz sadece kucakta tasiniyorsa bu cocuk hic yorulmuyorki , gün boyu birak kendi haline oyun oynasin sende 1 saat oyna onunla aksam banyosunu yaptir ve uyut yavas yavas alistir yoksa asla bas edemezsin..

3-5 aylık olsa neyse canım kendini ifade edemiyor derdim lakin 25 aylıkmış oğlun.8-9 saat kucakta durması gerçekten çok zor.
Biraz sizde de hata var gibi geldi.1-2 ağlar ve susar.Ç.kü düşmez ağlamaktan.
Sadece o ağladığında siz aynı sakinliği devam ettirmeniz ve kararlı olmanız gerekiyor.

Bieakin aglasin gerekirse bütün gün sen hayir dedinmi lafindan dönme cocuktur anlamaz deme anliyorlar

Başedemiyorum ki zaten kucak istiyor ama oturmayacam sürekli ayakta durcam bel fıtığı var bende uyuduktan sonta o bel ağrısı inanılmaz derecede artıyor şuan çıkmazdayım her yolu denedim annem kaynanam yanımda değil ki 1 saat bıraksamda dinlensem yarın kreşle konuşcam uygun fiyat söylerse haftada 3 gün bırakcam yoksa bilmiyorum ne yapacapımı eşi m her saat beni arıyor cinnet geçirip çocuğa zarar vercem diye korkuyor

ılgısını cekecek zeka oyunlarına kartlara ve oyuncaklara yonelın sevgınızı hıssettırın ama kurallarınız oldugunu da gosterın...kesınlıkle yedırmek ve uyutmak ıcın ugrasmayın..her dedıgını yapmayın ve mutlaka bır pedegoga yazın cevab verıyolar ...onun sızın kukla gıbı oynatmasına ızın vermeyın..hayırlarınız ve evetlerınız mutlaka olsun..

Back
X