yoruldum.. kırıldım...

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
her bayram olduğu gibi yine eşimle aile ziyaretleri yüzünden tartıştık. artık gerçekten çok yoruldum ve kırıldım.
eşim bayramın ilk iki günü izinliydi.arefe günü akşamdan onun ailesinin yanına gittik. birinci gün orda kalıp, akşama bizimkilere geçer ikinci günde evimize döneriz diye düşünüyordum. ama eşim bayram günü bütün gün orda napcaz sıkılırım ben falan diye surat yaptı. bende kızdım ailesinin yanında çocuk gibisin ben hiç senin gibi yapıyo muyum dünden beri burdayım falan dedim. o bana bağırdı ben ona. gitmiyoruz dedi. ben beni bırak yola ordAn otobüse atlar giderim sen gitme dedim. kendimi çok kötü hissettim. insan eşinin ailesinin yanında sıkılır mı. annem babam kardeşlerim o kadar ilgilidirler ki halbuki. eşim hiç bi zaman alışamadı ve alışmayacak da artık çok yoruldum. eşimin ailesi 40 dk mesafe, benim ailem1 saat 15 dk mesafede. ama biz nerdeyse 15 günde bi eşimin ailesine giderken, benim aileme 2 ayda bi gidiyoruz. kızlar siz söyleyin yanlış mı düşünüyorum. barıştık ama günlerdir bayram günü ailesinin yanında ettiği sözler aklımda. çok kırıldım

erkekler sanırım biz bayanlar gibi değil...kendilerini eslerinin ailelerinin yanında hala yabancı hissediyorlar sanırım...
bunu bence kişisel olarak algılamayın emin olun çoğu erkek böyle,,bizimkilerde eşimi cok sevdikleri halde,
eşim cok sıkılırdı...
özellikle de böyle özel günlerde daha da stresli oluyor hersey...bence bosverin üzülmenize bile değmez...
unutun gitsin zaten aranızda iyiymis simdi...o söylenenleri aklınıza getirerek kendinizi üzersiniz sadece...

Bizde de ayni canim..gercekten insan cok kiriliyor ve yoruluyor..Bazen sinir olduguda oluyor.Bu erkekler kendini ne zannediyor ben anlamiyorum..

canım bu konuda taviz verme;
bir kere ipin ucunu eşine verirsen geçmiş olsun...

erkekler ahhh erkekler..
Benciller çoook..
Ne demek sıkılmak
eşimde illa bir bahane bulur
yazın sıcak der annenin evi
kışın sıkıntı bastı der

derde der.....

canım erkeklerin genel hali bu. bi seninki değil.
biz de yazdan yaza gidiyoruz ailelere ve benimkilerde 2 gün kalıp kendi ailesine geçmek istiyor. ama onlarda 2 ay yaz tatilini geçirelim isitiyor. aradaki uçuruma bak. sanki biz ağaç kovuğundan çıktık sadece ana baba onlarda var. yani çoğu bayanın derdi bu. benim annemler de çok sever halbuki ama rahat edemiyor yine de. biz heryerde rahatız maşallah.

bu yaz gitmeyeceğim 2 tarafa da dedim ama neden diyor ne problem yaşadın diyor. hiç bi problem yok ama evimde rahat olmak istiyorum diyorum anlamıyor.

sana tavsiyem bunları düşünerek üzme tatlı canını. erkeklerin geneli bu şekilde davranıyor. ailesinin önünde sesinizi yükseltmeniz ise kötü olmuş ama takma geçmişte kaldı artık bu bayram da.

Şükür ki öyle bir sorunum yok,eşim ailemin yanında çok rahattır ve erkek kardeşimle vakit geçirmekten çok hoşlanır.Keşke ailesinin yanında tartışma ortamı oluşmasaydı.Sonuçta eşiniz o gün sizinle gelmedi ve bu sizi daha da çok yaralıyor.Ah bu erkekler...Karısının fikirlerine,yapmak isteklerıne saygı duymak ne zor gelır onlara Eşinizle bu olayın sizi ne kadar üzmüş olduğunu konuşun,o unuttu bıle belkı hayatına kaldıgı yerden devam edıyor.Konuşun ki bır daha boyle bır ortam olusmasın...

bu konuda da benzerlikler varmış hayatlarımızda. benim ailem de eşimi, sanki prens karşılar gibi karşılarlardı. çok sevip saygı gösterirlerdi ama eşim mutlaka bir kusur bulurdu. onlara belli etmez ama bana söylerdi sonradan. onlarla asla vakit geçirmek istemezdi. maksimum 3 saat falan...

benim eski eşim de aynen senin anlattığın gibiydi. maalesef erkekler bizim kadar fedakar olamıyor. ben sanki çok eğlenirdim de ailesinin yanında gidiyorduk işte, eşimize ve onlara saygımızdan neşeli ve mutlu numarası yaparak vakit geçiriyordum. onun ailesiyle haftada en az 1-2 kere görüşürken, benim ailemle ayda 1-2 görüşürdük. ki hiç de uzak mesafede otuırmuyor ailem. aynı şehirdeyiz 2 aileyle de. 1 saatin bile hesabını yapardı. akşam yemeğine annem davet ediyor, saat 6 gibi gidelim mi dediğimde, saatlerce orda napıcaz derdi. tam yemek saati gitmeliymişiz. yani erkeklerin geneli böyle maalesef. ama sen yine de erkekler böyle diyerek buna boyun eğme. "madem öyle, bu duruma bir eşitlik getirelim" diyebilirsin mesela. kendi ailesinin yanında tartışma olması gerçekten çok kötü olmuş. bunu engellemeye çalış. bi daha olmaması için kesin bi dille konuş bence.

galiba erkeklerin geneli böyle. ama bence bu kadarı adaletsizlik. ailesi bile bana hak verdi zaten ama benim tavrım yanlıştı. sonradan farkettim. eşimle birlikte onlarada bütün gün surat yaptım ama elimde değil ben birine kızınca gülemem öyle.. en son kayınvalidem hadi oğlum gidin artık siz, hadi kızım hazırlanın diyerek peşimde dolaşıyordu ama eşim hala isteksiz isteksiz çıktı yola. neyse bi şekilde geçti bu bayram. ama benim korkum hep böyle olması. çünkü çok zoruma gidiyor bu durum. daha öncede söyledim kendisine böyle devam ederse bende onun ailesine gitmem bidaha

Bence de bu konuda kesin tavrınızı sürdürün.
Madem sizin ailenizin yanında sıkılıyor,sizin de böyle bir hakkınız olduğunu bilmeli.
Hak değil aslında yaptığı tamamen şımarıklık.
Ama bir an önce silkelenmeli.
Kendi ailesi aile de sizin ki ne?
Gelmiyorsa siz de gitmeyin,bırakın kendisi gitsin.
Tamam ailelerin suçu ne ama sizin ailenize yapılan haksızlık ne?
Bence uygulama da bunu hayata geçirin.
Ne kadar ailenize gidilirse siz de o kadar gidin.
Empati yapmadan anlayamıyorlar galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…