Yorum bekliyorum lütfen!!

benim eşim de benım kardeşim gbi
maaşını alır direkt bana verir
primlerini aldıgında zarfı acmadan bana verır
evı ben gecındırırım benım de maasım var
ama ben bunu kullanmam , en kötü geleceğimiz için kenara para koyarım .
tatıle gııdyorsak mesela 6 saatlık yol dıyelım eşimin de yoruldugunu düşünürüm ver bıraz da ben kullanayım derım
ama bizimki facede bır de resım paylasır
arabanın ön konsolu ile selfi yapar ohhhhh ben hep yatış,hep yatışşş falan yazar, yanda da kardesım dıreksıyonda.

ohhh sunroofumuz da var falan yazar.

herkes de bana der ki, o resım neydı oyle yaaa resmen arabayı cekmıs, arabanın donanımını çekmiş vs
ben utanırım kızın yaptıklarından.
kahvaltı sofrası kurar kız.engeles chedar diye peynırın resmını ceker
aksam sofra kursa şarabın markasını yazar .
görgüsüzlük hazımsızlık son safhada

ben bunlara deli oluyorum , neyse

Sen bence yeni bir konu aç orada tartisalim bu yengeyi. :)))

Sen böyle görüyorsun ama belki kardeşin iskoliktir. Var böyle adamlar hem de çok. Deli gibi para kazanma hırsı karısına para yettirememekten değil muhtemelen iskolikligindendir.

Kardeşiniz kilo verdikçe aman bu gelin oğluma hiç bakmıyor diyor musunuz acaba onu merak ettim. İçinizden bir kV çıkmış
Evet içimde kocaman bir kv var ve cok kotu bir görümceyım
Rahatladınız mi?

Hiç bir aile düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Kız zaten annesininde dediği gibi öğretmen olup çalışıcak. Borçlanır kendileri öderler altınları yatırırlar borçlara falan filan.Olmicak bbişey göremedim ve tavrınızıda yersiz buldum.

arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..

Anlatmak istediğimi anlatamıyorum sanırım herkes aynı tepkileri veriyor..karışma, görüncelik yapma,kendinle kıyaslama vs..birincisi kardeşim beni aradı ben bişey sormadım bugüne kadar tek birşeyine karışmadım..karışmam da..ki aramız çok çok iyidir..uzun zamandır görüşüyorlar ve ikisi de hemen evlenmek istiyor okul bitince..25 yaşında mezun olacaklar..elbette kızın ailesinin durumu yoksa kız çalışıp yardım etsin..hatta istiyorlarsa borçlansınlar sonra beraber ödesinler..istiyorlarsa ailesi düğün takılarından alsın..kız, kardeşleri evlenirken yardım da etsin..ama hem hemen evlenelim hem de ailesi hiç bişey yapacak durumda değil diyor kardeşim ve babamla anneme karşı benden aracılık bekliyor..bizimkiler de koca düğünü tek yapamaz..hala bizim borç tam bitmedi..ve ben bi ailenin biz seni okuttuk gerisini kendin hallet demesini aile kavramına yakıştıramıyorum..kimse kimseden gücünden fazla bişey beklemiyor zaten..mesele yaklaşım..uslup..ve kızın gelip bunu kardeşine söylemesi de hiç hoş değil..eğer ailemin durumu yok ben biraz çalışacağım 5 6 sonra evlenelim dese inanın hiç bişey demem..benim kuzenim evlendi yakın zamanda,öğretmen kpssye haxırlanıyor..teyzem çocuk bakıyor kızının çeyizlerinden alabildiklerini ödüyorlar..durumları olmadığı için düğünde sadece oturma odasının koltuk takımını aldılar..başka bişey alamadılar eşya olarak..ama biz seni okuttuk kpss yi kazan evlen demediler..eminim kuzenim de parasını kazanınca ailesine yardım eder..yani sanki pazarlık yapar gibi okutmasaydık o paraya evlendirirdik denilmesi çok garip geliyor bana..anneler babalar borç harç içinde yüzsün çocuklar keyif çatsın demiyorum ama anne ve babaların içlerinden gelerek fedakar davranmaları gerektiğini düşünüyorum..vicdanı olan çocuk zaten sonrasında yardımını eder ailesine

Sizin ailenizde mesela kardeşinize 30 bin mi harcayacaklar. Bu 30 bin ile hem düğünü yapsın hem evine alınacak elzem şeyleri alsın. Mesela 1+1 amerikan mutfaklı ev döşesinler. Düğünü de yemekli vs değil, kurupastalı yapsınlar. Yada sadece nikah yapsınlar. Kısacası harcayacakları miktarı belirleyip ona göre harcasınlar. (atıyorum kızın ailesi 30 erkeğin ailesi 30 harcayacaksa; sizin aileniz 30 ile ama az ama çok yapsın) Bu arada 30 diye yazdım ama sırf sayı olsun diye.

Back
X