yorumlarınıza ihtiyacım var

vip93

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2
0
16
Ankara
20 yaşında ve nişanlıyım.yazın düğünümüz olacak inşallah nişanlım 27 yasında evlendıkten 5-6ay sonra çocuk sahıbı olmak istiyor.Ben kıskancım ve nişanlım bugune kadar ilgisini hiç üstümden eksik etmedi.Çocuk sahibi olduktan sonra bana olan ilgisinin azalacağından korkuyorum.Bana olan sevgisi azalacakmış gibi geliyor.Bunu kendisinede soyledim fakat yanlış düşündüğümü bana olan sevgisinin hiç azalmayacagını söylüyor.Yanlış düşünüyorum belki bilmiyorum ama özellikle çocuk sahibi olanlardan yorum almak istedim.

yazın evlilik ve onca çeyiz düğün lafı bitti çocuk mu kaldı biraz ağır olun yavaş gidin

konu hakkında düşüncelerinizi sordum benim hakkımdaki düşüncelerinizi değil.düğünüm mayısta çok geç bir tarihte degıl.ayrıcada bu konuların evlenmeden önce konusulmasının gerektiğini düşünüyorum o yuzden sordum sen desteklemıyorsan cevap vermezsin.

sakın dıorum cnım kabul etme once sız evlılıgınızı yasayın..
19 yasında evlenıp 20 yasında anne olarak soyluorum bunları...
ama cocuk olunca sevgısı azalırmı dıosan hayır cnım azalmaz.
onun yerı senın yerın farklı snucta..
ama ilgii bıraz kaymıo dersemde yalan olur.
ama bu benım hosuma bıle gıdıo

Çok erken girmişsin bu konulara...
Daha evlenmene bir hayli vakit var, ayrıca zaten bunları düşünmenin zamanı değil.
Hele bir evlenin, evliliğinizi bir yürütmeye başlayın, sonrasında Allah'ın taktiriyle zaten çocuğunuz olur.

Bunun haricinde genelde bu erkeklerin çekindiği bir durumdur.
Erkekler eşlerinin ilgisinin azalmasını bekler, çocuk doğduğu zaman güçsüzdür, savunmasızdır, anneye tamamiyle muhtaçtır.
Anne de evladına ayırır bütün zamanını... Fazla detayına girmeyeceğim ama sen bir etrafında soruşturabilirsin bunu.
Genelde erkekler çekinir böyle durumdan...

Hayırlısı olsun bakalım ne diyelim, daha doğmamış bebeğe don biçmeyin derim....

Ben evliliğin önce iki taraf için de kavranabilir olmasından yanayım.
Gerek alışmak, gerekse ilk zamanların tadının çıkarılmasından yanayım.
İnatlaşma ama, eşim inanılmaz çocuk düşkünüdür, ben de birikim yapıp hem de evliliğimizin tadını çıkarlım diye düşünüyorum ve bu konuyu büyük mevzu haline getirmiyorum.
Hayali bir kızımız var mesela adı bile var.. ben 'seneye gelmek istediğini söylüyor bana kızım' diyince 'kızım ne zaman gelmek isterse saygı duyarım' diye muhabbetlere girip şakalaşıyoruz.

Arkadaşlara da katılıyorum bunları konuşmaz için çok erken, çocuk için yaşınız da çok erken zaten de.. Senet imzalayacak haliniz yok şimdiden konuşulması gereksiz..

aksine bence bu konular konuşulmalı
sonradan tartışmaktansa birbirinin düşüncelerini bilmeleri gferekir çiftlerin
çocuk konusuna gelince çocuk çok başka bişey diye düşünüyorum
siz kıskanç olduğunuzdan istemiyorsunuz 5 ay sonra 5 yıl sonra bu kıskançlığınız gitmez ki
ya hiç çocuk sahibi olmayacaksınız yada eşinizle başbaşa vakit geçirmek için 1 yıl ertelemeye razı edeceksiniz

canım bende nişanlıyım ve bu sorun bende de vardı :) ki eltimi gördükçe daha çok korktum eltimin eşi çocuğ okadar düşkün ki sürekli kızı azarlıo bakmadın etmedin şunu tut bilmem ne hep üzerine gidiyor ama çocuk öncesi baktığımda daha iyilerdi.
nişanlıma dedim sendemi böyle olucaksın diye. oda hemen istiodu... saçmalama sen çok iyi anne olucaksın ve bende baba.. 3müz sürekli el ele olucaz dedi
duygusala vurma sen beni sevmezsin ozaman dedimmm:)) asıl ozaman daha çok severim benm yavrumu doğrucaksın dedi. hoşuma gitti tabi ama ikna olmadım... ben hemen istemiyorum öncelikle birbirmize alışalım ben evliliğe hemen alışamam bunalım yasarım birde çocuk ne yapıcam dedim.. hak verdi 1 2 sene sonra yaparız ama kısmet yinede dedi.
yani bu olay eşe göre değişiyor bazısı çocuktan sonrada aynı bazısı değişiyor. bazende çocuktan sonra bayanlar erkeğe ilgiyi azaltıyor:)))))))))))

Bu kadar atar yapmaya gerek yok
Çocuk olursa annesi sen olduğuna göre az çok seni de dahil etmiş arkadaşlar yorumlara

Bende en başından konuşulması taraftarıyım bu tür şeylerin
Mesela biri hiç çocuk düşünmezken, diğeri evlat sahibi olmak için bile evlenebiliyo
Bunun ayrımını bilirse çiftler ona göre kabul eder veya reddeder ve önlerine bakarlar

Düşünceleri bilselerde bişey farketmez sanki.. Sonuçta adam şimdiden böyle istiyorum diye net konuştuğuna göre fikrini değiştirmez.

Nişanlıyken çiftler uyumlu ama sonrası felaket gördüğüm kadarıyla..
Ama dediğiniz gibi en azından 1 yıl olarak ortak karar alablirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…