yorumlarınızı bekliyorum...

Mamurez

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
342
-5
318
merabalar,
sizle bi konu paylaşmak istiyorum yorumlarını eksik etmeyiniz.
bir insan bi hata belki bi kaç hata yaptıysa(bi kaç kere söylediği yalan ya da ona benzer gençken yapılan ufak hatalar aklınıza başka bişi gelmesin) yani ömür boyu bunun ceremesini çekmek zorunda mı.hep bunun acısıyla mı yaşamalı mutlu
olmasın mı hiç hiç yüzü gülmesin mi.kimse inanmasın mı ona kimse sevmesin mi.her insan hata yapmaz mı.ömür boyu ısıtılıp ısıtılıp önüne mi çıkar....

konuyu açamaz mısın biraz anlamadım çok mu kötü birşey yaptın ki

Yaptıgın hatayı ömür boyu ısıtıp ısıtıp yüzüne vuran insanlar seni sevmiyor demektir.
Uzak dur onlardan...

yok köötü bişi yok gerçekten.mesela gençken çok gezersin arkadaşlarınla yaşın geçtikçe bunun acısını yaşar mısınız ya da biri çıkıpta heeee sen 4 sene önce hep vızır vızır geziyodun der falan bunun gibi bişi.

Milletin agzina cok laf vermemek iyidir.. Nacizane fikrim.. Ama gecmis bi tozdur ufle gitsin misali bosverr

yok köötü bişi yok gerçekten.mesela gençken çok gezersin arkadaşlarınla yaşın geçtikçe bunun acısını yaşar mısınız ya da biri çıkıpta heeee sen 4 sene önce hep vızır vızır geziyodun der falan bunun gibi bişi.

millete ne ki senin geçmişinden, sanane de geç

olurmu cnm hıc..bu gercı bırazda yetiştiginiz yaşadıgınız ortama baglı.
bende cok gezdım tozdum , erkeklerle düşüp kalkmadım o ayrı arkdslarımla takılırdım hergun sokaktaydım.ama hersey ıcınızde bıter.hanım hanımcık naif bi kızdım ama kimseye kanmadım aldanmadım , gençliğin vermiş oldugu cahilliğe kapılıp pişman olacağım veya ailemin başını eğecek hicbişey yapmadım.
şimdide hanım hanımcık kadın oldum:27: , kimse yuzume bişey vurmuyor..

"Hanginiz gunahsizsa kuyuya ilk tasi o atsin"
Cok severim bu sozu.
Herkesin hatalari vardir,yanlislari,keskeleri,pismanliklari...Insan olmanin geregi budur.Robot degiliz ki.Bir hata yaptiysak-ne kadar buyuk bir hata olursa olsun,bu buyukluk degiskendir- o bizim tum omrumuzu etkileyecek diye bir sey yok.Cunku her gun yepyeni bir gune uyaniyoruz.Hatalarimizdan,pismanliklarimizdan ders almak icin firsat veriliyor bize.Oyle olmasaydi ne gunes batardi,ne de yildizlari gorurduk.Olan oldu,degistiremeyiz.Ha belki ilerde zaman makinesi icat edilir gecmise donersek,belki.Ama o zaman bizi biz yapan seyler de gider.Herkes kendi hayatindan sorumlu.Kimsenin yargilama ve sorgulama hakki yok.Bosverrrr,onumuzdeki maclara bakalim :27:

Son düzenleme:
Her insan hata yapar.Kimse dört dörtlük değil ki..
Ayrıca malesef hata yapmadan neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyoruz çoğu zaman.
Eğer geçmişte yaptığın hataları yüzüne vuran biri varsa çevrende ona da bu konuşma hakkını sen vermişsin ne yazık ki.
Hataysa hata ben yaptım de geç kimsenin seni yargılamasına izin verme.

Ya ne çekeceksin ceremesini. İnsanlar neler neler yapıyor. Kimisinin aldığı nefes bile zararken güllük gülistanlık yaşıyor. Boşversene. Hatalar bizim için. Her şey insanoğlu için. Dik dur. Kimsenin de ağzına laf verme.

Yoo çıkmaz yaşamına saygılı insanlar varsa çıkmaz

ne tuhaftır ki hatalarından dolayı mahcup olana genelde daha çok yüklenilir,
fakat yalan dolanla dedikoduyla iş çeviren pişkin pişkin dururken, aman uzak duralım sus derler...

bahsettiginiz hata nasıl birşey bilmiyorum ama bence önemli olan yaşadıklarımızdan ders çıkarabilmemiz...
hem siz dünyanın en naif insanı da olsanız yine konuşacak birşey bulurlar... o yüzden bu konuya çok takılmayın.
ama iyisiyle kötüsüyle kendi geçmişinize sahip çıkın ki yaptıklarınızı kabul etmeseler dahi sizin duruşunuza saygı duyabilsinler.

yok artık onlara ne ki
sen de ver ağızlarının payını sussunlar
kimseyi karıştırma hayatına

ay hiç takmam :27::27: gençken neler neler yapmışlığım vardır :17: yani bayağı küçükken ama hiçte pişman değilim hayat kısa onları düşünüp üzülemem :24::24:

gençken çok gezersin arkadaşlarınla yaşın geçtikçe bunun acısını yaşar mısınız ya da biri çıkıpta heeee sen 4 sene önce hep vızır vızır geziyodun der falan bunun gibi bişi.

Örnek üzerinden gidiyorum;
Neden acısını yaşayasın ki? Acı çok keskin bir duygudur. Ne güzel gezmişsin, gezeceksin elbette, gençlik bir daha gelmez, derdim eğer örnek olarak verilen şey sorulsa ve belki şu parantezi açabilirdim; Gezmekten kasıt, sabahın bir vakti çıkıp, evin kendine ait kurallarına ters olabilecek, mesela gece üçte eve gelmek gibi bir durum söz konusu olduğunda, gezmek değil, geç gelmek hata olur.

=) Nasıl bir çevrede yaşayıp, ne yakınlıkta insanların bunu yüze vurulacak kadar kötü bir şey görmesine çok bağlı, işittiklerini umursaman. Biraz daha konu açık olsa, geçmişte ki hataları bilsek, kimlerin seni üzdüğü bilinse, daha elle tutulabilir bir şeyler söylenebilirdi.

Güzel canını sıkma,
İyi şeyler yaptıkça, geçmiş unutulur...

Son düzenleme:
Back
X